Sportberichten


Plaatsing  
 
23-08-2011  

Greipel, Sanchez komen en Tankink 2 keer (upd)

 

ALMELO – Sprintkanon André Greipel van het Omega Pharma Lotto Cycling Team komt aan de start van de 29e Profronde Almelo. De geboren Rostocker was vorig jaar nog teamgenoot en concurrent van Mark Cavendish bij HTC. Greipel neemt zijn ploegmaat Siebel mee. Ook Manuel Sanchez, de winnaar van vorig jaar in Almelo, is wederom gecontracteerd. 
Wie ook naar Almelo komt is Haaksbergenaar Bram Tankink. De tegenwoordig in Rekem (B) wonende Tankink heeft zelfs vrijdag jl. al het parcours in de Almelose binnenstad verkend. Brammetje dacht namelijk dat toen de Profronde van Almelo verreden werd. Hij zag pas bij ’t Theaterhotel dat hij zich een week vergist had, toen zijn oog op een spandoek van de Profronde viel. Tankink zag er de humor wel van in en bracht zijn vergissing zelf in de publiciteit.Hij maakte van de nood een deugd en ging ook nog even op visite bij zijn zus in Haaksbergen. De Raborenner start zondag eerst nog in de Vattenfall Cyclassic en staat vrijdagavond 26 augustus in Almelo gewoon aan de start.

Ook Rob Ruijgh, de Nederlandse revelatie in de Tour de France, staat met teamgenoot Johnny Hoogerland in Almelo aan de start.
Ruijgh eindigde als beste Nederlander in het algemeen klassement van de Tour. Anderen die aan de start verschijnen zijn o.a. Reinier Honig, 3e bij het nationaal kampioenschap achter Bram Tankink en kampioen Pim Ligthart. Verder Maarten Tjallingii, Addy Engels, Sebastiaan Langeveld, Bas Stamsnijder, Jelle Posthuma, Maarten de Jonge en de naar een nieuw team zoekende Thomas Dekker. Kampioen Ligthart komt niet want hij rijdt de Vuelta. Wie zeker ook niet komen, leest u hier.
De beloftenkoers begint om 17.00 uur en de profs verschijnen om 20.30 uur aan de start.
In de komende dagen zal de organisatie van de Profronde Almelo zeker nog meer namen naar buiten brengen.

< André Greipel - foto van eigen website

Geplaatst 19-08-2011 22.01 uur Laatst bijgewerkt: 23-08-2011  13.31 uur

Archief
Terug naar vorige pagina