14-08-2011

Heracles Almelo in tweede helft langs NAC Breda

ALMELO - Heracles Almelo heeft ook een eerste overwinning binnen van het nieuwe seizoen Eredivisie. Na het gelijke spel afgelopen week tegen RKC Waalwijk wonnen de Heraclieden thuis met 2-1 van NAC Breda.

De saaie eerste helft had ook nog eens Heracles volop tegenslagen: een doelpunt wat geen doelpunt was (in de 4de minuut dacht iedereen dat de vrije trap van Willie Overtoom erin zat), stroomuitval en een tegendoelpunt van NAC'er Matthew Amoah in de 31ste minuut. Via Kwame Quansah en Marrko Vejinovic kwam Heracles Almelo dicht bij doelkansen maar troffen geen doel.

Pas in de tweede helft werd Heracles gevaarlijker. Een overtreding van Jordy Buijs op invaller Glynor Plet zorgde er uiteindelijk voor dat Heracles de kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Willie Overtoom schoof de bal langs NAC goalie Jelle ten Rouwelaar. Ruim 10 minuten later kopte Everton Ramos da Silva de 2-1 binnen. Doelman Remko Pasveer redde de 3 punten voor Heracles door aan het einde nog een twee ballen van de doellijn te halen.

<< Kwame Quansah (rechts) in duel met Nemanja Gudelj.