Sportberichten


Plaatsing  
 
31-08-2011  

Transfers en operatie op TV

 

ALMELO – Fulham coach Martin Jol mocht van clubeigenaar Mohamed Al Fayed aardig shoppen op de Europese spelersmarkt, zij het dat het allemaal wel op de laatste dag van de transferperiode pas allemaal rond kwam.
Voor FC Twente is het vertrek van Ruiz een aderlating maar de naar zeggen 12 miljoen euro die de deal met Fulham opbracht is niet te versmaden. Een klein meevallertje hebben de Tukkers ook nog eens door de verkoop van Nederlands elftalspeler Eljero Elia van HSV naar Juventus waardoor nog een kleine premie ontvangen wordt. Daar staat tegenover dat voor de komst van Leroy Fèr een slordige 5, 5 miljoen euro aan Feijenoord betaald moet worden. De Rotterdammers kunnen dat bedrag direct afschrijven op de schuldenlast. FC Twente haalde ook nog eens de jeugdspeler Gladestony da Silva die wordt gehuurd via een deal met Manchester United.
Bij Fulham kreeg Jol ook nog eens de ex- Ajaxied Grycera er bij die van Juventus overkomt. Op het allerlaatste moment werd door Fulham ook nog een deal gesloten met FC Porto voor de overname van Orlando Sa die tekende tot de zomer van 2015.
Op de Nederlandse markt was PSV de ‘big spender’. De 98-jarige Eindhovense club gaf in totaal 28 miljoen euro uit voor o.a. spelers als Tim Matavz, jeugdinternational Jetro Willems, Dries Mertens, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Przemyslaw Tyton, Timothy Derijck en Ruben Bentancourt.
Van Heracles Almelo was het enige nieuws de live- uitzending op Eredivisie Live van de kruisband-operatie van verdediger Birger Maertens die donderdag om 18.30 uur te zien is.
 

Archief
Terug naar vorige pagina