20-08-2011

Gelijkspel bij debuut SVZW in Topklasse

Tim Engbers liep zich herhaaldelijk vast in de Montfoortse verdediging.

WIERDEN – Het debuut van SVZW in de Topklasse tegen Montfoort was niet direct een duel om over naar huis te schrijven. Vooral de eerste helft verliep matig voor de Wierdenaren op thuisbasis ’t Lageveld. De aanvallers kapten en draaiden voortdurend met de bal waardoor de snelheid uit het spel ging. Ook leek de ploeg van trainer Pim Wesselink nog niet voldoende op elkaar ingespeeld en dat is niet zo vreemd met alle nieuwe spelers die SVZW moeten gaan versterken.
Het eerste schot op de Montfoortse doelman viel pas na 23 minuten terwijl keeper Michiel Achterhoek van SVZW toch al enkele keren handelend moest optreden. Toch kwamen de Wierdenaren op voorsprong doordat Tim Engbers een droge voorzet van Niels ten Hoeve keurig afrondde (1-0).
Direct na rust stond het eveneens debuterende Montfoort al weer gelijk door onoplettendheid in het Wierdense verdedigingsbolwerk (1-1).
Daarna zochten beide teams de aanval en vooral SVZW kroop wat meer uit haar schulp waardoor ook doelman Achterberg het enkele keren benauwd kreeg.
Toch zal trainer Wesselink niet helemaal tevreden zijn met de puntendeling. Vooral niet omdat het teamspel niet naar behoren verliep, zo zag ook internationaal scheidsrechter Eric Braamhaar op zijn vrije weekend.

Fotoreportage: Henk Steen