Sportberichten


Plaatsing  
 
24-08-2011  

Mistral promoot nieuwe watersport SUPpen

 

WIERDEN – Aldo Huisman uit Wierden is de grote man achter het merk Mistral, bekend geworden door o.a. het windsurfen en de sportswear kleding, maar ook de man die de nieuwe watersport SUP groots onder de aandacht brengt. Eerder al brachten wij een SUPpende scheidsrechter Eric Braamhaar in beeld en met hem zijn al duizenden anderen actief.
SUPpen is eigenlijk ‘standing up’ paddelen op een wat groot uitgevallen surfplank, een soort kajakken maar dan niet geknield. Zelfs de 48- jarige Robbie Naish, de grote windsurfer van weleer, heeft er zijn naam aan gegeven en in juni jl. werd de Naish Sup Tour gevaren bij Bordeaux. Een paddletour over de Gironne over een afstand van 13 km van St. Louis Montferrand naar het hartje van Bordeaux. Standing up de speciaal ontwikkelde boards werden toen snelheden van 6 knopen bereikt. Dat vergt dus oefening en conditie. Maar ook recreatief kan SUPpen uitstekend beoefend worden en zelfs dichter bij huis.
Bij activiteitencentrum De Wilgenwaerd in Nijverdal wordt het SUPpen eveneens beoefend op de Regge. Een riviertje dat zich uitstekend leent voor recreatief varen met een Supboard. Dat kan individueel of in groepsverband en beginners kunnen bijvoorbeeld knielend beginnen net als een Kajakker om later standing up de Regge op en neer te SUPpen. Hoe dat er aan toe gaat ziet u hier.
Mistral pakt het verder groots aan, want op 1 september gaat de Mistral 11 Cities Suptour van start in Leeuwarden om 220 km later te eindigen in Sneek.

Archief
Terug naar vorige pagina