Sportberichten


Plaatsing  
 
07-08-2011  

Spanje verslaat Rusland voorronde EK handbal


Toernooi-directeur Ben Spaai in de IISPA te Almelo.
 

ALMELO - Spanje werd de verrassende winnaar tegen Rusland in de voorronde van het EK dameshandbal onder 19 in de IISPA te Almelo. Door het sterker geachte Rusland te verslaan gaat het Spaanse team als tweede door. In de spannende eindstrijd wist de Spaanse furie op het eind pas afstand te nemen (24-20). Roemenië was al zeker van plaatsing voor de volgende ronde en liet gemakshalve de overwinning aan het zwakke Slovenië (22-17).
De Spaanse meiden werden fanatiek gesteund door een grote groep Nederlanders van Spaanse afkomst in de lang gelijk opgaande strijd. Tot de rust kon geen van beide teams afstand nemen (13-13) en pas in de eindfase namen de Spaanse speelsters afstand doordat men sneller was in de overschakeling. Doelvrouwe Asuncion Sanchex Garcia speelde daarbij een hoofdrol en wist nagenoeg alle Russische doelpunten te voorkomen.
De Russische coach Levon Akapyan was niet blij met het spel van zijn pupillen die volgens hem tegen Spanje de slechtste wedstrijd van de voorronde in de IISPA speelde. De Spaanse coach Jenaro Felix Baz roemde vooral de verdediging die naar grote hoogte steeg en sprak zijn vertrouwen uit voor de volgende fase tijdens het EK.

Resultaten Groep A
Teams Wedstrijden Goals Diff. Pts.
T W D L
1.Roemenië 3 2 0 1 68:66 2 4
2.Spanje 3 2 0 1 66:62 4
3.Rusland 3 1 0 2 79:72 7 2
4.Slovenië 3 1 0 2 61:74 -13 2

<< Toernooidirecteur Ben Spaai is de afgelopen dagen stad en land afgereisd om de speelsteden van het EK dames <19 te bezoeken. ,,Het is een jeugd-EK onwaardig’’, zo stelt Spaai. ,,Want het is overal top, écht top. Alle vier sporthallen zijn mooier dan ik vooraf ooit had kunnen dromen. Het is geweldig positief, en dat wordt door iedereen onderstreept. We worden overladen met complimenten, van de teams, van de EHF, van iedereen eigenlijk.’’

Dat de tribunes niet overal even vol zitten, deert volgens Spaai niet. ,,Dit toernooi moet men zien als een opmaat voor het EK Dames volgend jaar december. We krijgen heel veel steun, van sponsors als Ricoh of NH Hoteles, en van lokale en provinciale overheden. Deze twee evenementen zien wij echt als één traject. Volgend jaar hebben we de kennis in huis, met de huidige ervaringen kan het allemaal maar nóg mooier worden. Financieel gaan we er uiteindelijk goed uitkomen, reken maar. En de sfeer? Ja, die is overal positief. Natuurlijk trekken de wedstrijden van het Nederlands team de meeste fans, maar dat is logisch voor een toernooi in eigen land. Maar ook op de andere locaties is het fijn en gezellig, ik kreeg net nog bericht van de EHF-delegate in Almelo dat het gewoon absurd goed geregeld is allemaal.’’

Archief
Terug naar vorige pagina