Sportberichten


Plaatsing  
 
05-08-2011  

Russen zetten Sloveniƫ op zij bij EK<19 in Almelo

 

ALMELO – De Russische coach Levon Akapyan rekende niet op een eenvoudige overwinning vandaag: “We hebben veel respect voor Slovenië, ze zijn immers al zo ver gekomen. Het zal geen simpele wedstrijd worden voor ons.” Hoewel het Rusland er alles aan gedaan was om de verliespartij van gisteren te vergeten, kwamen ze vanavond in de IISPA niet goed uit de startblokken tegen Slovenië. Dat zou te maken kunnen hebben met spanning of nervositeit, maar ook met de ferme verdediging van de Slovenen. Het eerste kwartier gingen de ploegen gelijk op, maar problemen in de afwerking bij Slovenië en een steeds scherper Rusland zorgden voor een 9-17 ruststand.
In de tweede helft trokken de Russen alle stoppen los. Hoewel ze door tijdstraffen veel in ondertal stonden, konden ze blijven uitlopen tot een eindstand van 22-34.
Sloveense coach Uroš Bregar erkent het verlies: “We wisten natuurlijk dat Rusland sterk was, maar we hebben zelf ook te veel fouten gemaakt. Daarnaast is ons ook duidelijk geworden dat de keepers de belangrijkste spelers op het veld kunnen zijn,” duidende op de Russische speelster van de wedstrijd.

Roemenië boekte vrijdagavond, in de IISPA tijdens de voorronde van het EK <19 handbal opvallend genoeg de tweede overwinning. Het versloeg met 25-19 (ruststand 13-8) een van de favorieten, Spanje. Roemenië bond donderdag het sterk geachte Rusland al aan de zegekar (26-25). Zondag treft het om 18 uur Slovenië, dat tot nu toe nog puntloos is. Roemenië leidt nu met 4 punten uit 2 wedstrijden. Rusland is tweede, gevolgd door Spanje. De publieke belangstelling voor het EK valt redelijk te noemen.

Meer foto's klik hier

Archief
Terug naar vorige pagina