Sportberichten


Plaatsing  
 
09-08-2011  

Hartstilstand oorzaak dood springpaard CSI

 

GEESTEREN – De twaalfjarige merrie Love Affair (v. Quick Star x Garantie) van de Italiaanse topruiter Gianni Govoni, die zondag 27 juni dood op stal werd gevonden tijdens het CSI Twente, is een natuurlijke dood gestorven. Directeur Graeme Cooke van het veterinaire departement van de internationale paardensportfederatie FEI heeft dat bevestigd. “De resultaten van het onderzoek tonen aan dat Love Affair is overleden aan een hartstilstand. We betuigen nogmaals ons medeleven aan de eigenaren van Love Affair.”

Gianni Govoni, zelf in 2003 met Loro Piana Havinia winnaar van de hoofdrubriek in Geesteren, schreef op vrijdag met Love Affair nog de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente op zijn naam. Zondag trok hij de merrie terug omdat hij veronderstelde dat ze kreupel was. Na het plotselinge overlijden van Love Affair werd haar stoffelijk overschot overgebracht naar het Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer. Daar werd het onderzoek naar de doodsoorzaak verricht.

< De laatste foto van Gianni Govoni met Love Affair tijdens het verlaten van de springpiste na de huldiging van de eerste kwalificatiewedstrijd voor de GP in Geesteren.
 

Archief
Terug naar vorige pagina