21-08-2011

Heracles legt Feyenoord aan banden

Glynor Plet

ALMELO – De voortvarende competitiestart van Feyenoord onder trainer Ronald Koeman werd een halt toe geroepen door Heracles Almelo. Na de minuut stilte voor de overleden trainer Fritz Korbach die Heracles trainde van 1999 tot 2001, begon Feyenoord fel dat resulteerde in een gevaarlijk schot van Leroy Fer.
De Heracliden lieten zich echter niet over de kling jagen en antwoordden met een gevaarlijke vrije trap van Willie Overtoom en ook Vejinovic was dichtbij. Kort voor rust moest doelman Remko Pasveer handelend optreden bij een schot van de Vrij.
In de tweede helft nam Heracles meer initiatief en Armenteros mistte jammerlijk na een prachtige combinatie met Douglas. Even later moest doelman Mulder ingrijpen op een poging van Douglas die kort daarna werd vervangen door Glynor Plet. Het bleek wederom een gouden wissel want even later deponeerde Plet de bal in het net achter Mulder en keek Feyenoord tegen een achterstand aan. Feyenoord zocht daarop de aanval maar pogingen van Fernandez en Vlaar bleven vruchteloos. Toch werd het nog 1-1 door een doelpunt van Fernandez die een voorzet van invaller Schaken afrondde.
Door het gelijkspel zijn beide teams nog ongeslagen.

Heracles Almelo - Feyenoord 1-1 (Samenvatting)