06-08-2011

Heracles 'mazzelt' in Waalwijk tegen RKC

WAALWIJK – Tot verrassing van iedereen stelde trainer Peter Bosz toch Willie Overtoom op die revalideerde na een knieoperatie en nog geen enkele wedstrijdminuut had gespeeld in de voorbereiding voor deze openingswedstrijd van de competitie. Als vervangers van de langdurig geblesseerden Maertens en Looms kwamen ter Horst en te Wierik het veld in en zij presteerden naar behoren. Het water kwam in Waalwijk met bakken uit de hemel maar dat belette niet dat promovendus RKC vol op de aanval speelde. Talrijke kansen werden niet benut en Pasveer en de lat hielden RKC van een verdiende voorsprong af. Het was Everton die na een half uurtje de score opende uit de vrije trap van Vejinovic (0-1). Het was de enige kans die de Heraclieden in de eerste helft kregen.
Ook in de tweede helft begonnen de Waalwijkers agressief waardoor de Almeloërs de bal niet in de ploeg wisten te houden. Doelman Pasveer deed wat hij doen moest en pareerde meerdere inzetten van den Braber en ook Castillion had het vizier niet scherp.
Trainer Bosz verving Overtoom en Everton door Duarte en Plet en liet ook Jallo nog invallen voor de moegestreden ter Horst. De hevig onder druk staande Almeloërs liepen desondanks uit naar 0-2 door een doelpunt van Plet. Het was Heracles-aanvoerder van der Linden die het tij keerde door tegen een rode kaart aan te lopen en de personele problemen voor trainer Bosz vergrootte. Den Braber mocht vanaf de penaltystip de Waalwijkers vijf minuten voor tijd dichterbij brengen (1-2). In de hectische slotfase kopte te Voorde alsnog de gelijkmaker achter doelman Pasveer (2-2).