Sportberichten


Plaatsing  
 
03-05-2013  

Reünie voetbaldames Luctor et Emergo

 

ALMELO – Al zo’n 35 jaar wordt er bij de Almelose voetbalvereniging Luctor et Emergo ook door dames de voetbalsport bedreven. In de loop der jaren zijn er echter wel contacten verloren gegaan en daarom organiseert de club een reünie voor alle dames die ooit bij Luctor et Emergo hebben gevoetbald.
Op zaterdag 8 juni wordt daarom in het clubhuis aan de Horstlaan 1 een reünie georganiseerd om gezamenlijk eens terug te kijken naar vroegere tijden en onderlinge contacten te herstellen. De reünie begint om 20.00 uur. De bijdrage in de kosten bedragen 10 euro.
U kunt zich aanmelden via email luctordamesreunie@gmail.com of telefonisch via Tanja de Jong 06-51593078.

 
04-05-2013  

Ronde van Overijssel voor Tom Vermeer

 

RIJSSEN – Na ruim 200 km te hebben gekoerst in de Ronde van Overijssel ging uiteindelijk Tom Vermeer als eerste over de meet. In de slotfase wist hij de in de laatste ronde de ontsnapte Deen Martin Mortensen en de Duitser Christoph Pfingsten nog te achterhalen en er over te gaan. Het peleton leek nog dichtbij te komen, maar de drie bleven de achtervolgers in voornoemde volgorde voor.
Het peleton had al eerder een flinke inspanning moeten leveren. Al vroeg in de wedstrijd wisten 12 renners te ontsnappen en die koersten met dik 4 minuten voorsprong lang voor het jagende peleton uit, totdat ze uiteindelijk nog werden gepakt. Daar was de kopgroep zelf mede debet aan omdat men de eenheid niet bewaarde en uiteenviel. Een voor een werd men dan ook ingerekend door het voortjagende peleton. Het moegestreden peleton kon echter in de laatste ronde niet voorkomen dat Mortensen en Pfingsten eerst ontsnapten, gevolgd door de uiteindelijke winnaar Vermeer uit de ploeg van Jo Pielst.

< Tom Vermeer heeft een wat langere adem dan de Deen Mortensen.

Foto: Sportfoto.nl - (klik hier voor meer foto's)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-05-2013  

Heracles Almelo en matchfixing?

 

ZEIST/KERKRADE/ALMELO – Naar eerst nu bekend is gemaakt, heeft de KNVB op wens van de UEFA de wedstrijd Roda JC – Heracles Almelo van 19 februari 2010 onderzocht op mogelijke matchfixing. Heracles leidde een kwartier voor tijd nog met 0-1 maar verloor alsnog met 2-1.
Het Early Warning System (EWS) van de UEFA kenmerkte het duel als mogelijke matchfixing door het gokgedrag rond de wedstrijd. Het onderzoek van de KNVB heeft echter niets uitgewezen, zo publiceerde de Volkskrant vandaag uit bronnen van de KNVB. Geen stiekeme ‘zakkenvullers’ dus onder de ‘Tukkers’ die in deze wedstrijd aan de bak kwamen. De historie wijst overigens ook uit dat Roda JC zeker in thuiswedstrijden een beetje een ‘angstgegner’ is van de Almeloërs.
Of dat ook nog geldt over Fc Twente? Na de winst van vorig jaar in de Grolschveste mag dat eigenlijk niet meer zo zijn. Zondagmiddag om 12.30 uur wordt afgefloten voor de start van deze Twentse derby in het Polman Stadion.

< Zeker 4 afscheid nemende spelers willen dus nog één keer schitteren! - Foto's: Nick Zweers

 
05-05-2013  

Zwakker FC Twente houdt Heracles op 1-1


Na 7 jaar en 70 doelpunten, een schot op de paal en een publiekshuldiging waarbij een traan werd weggepinkt, is er een einde aan het verblijf van Everton Ramos Da Silva in Almelo gekomen. De publiekslieveling keert terug naar Brazilië om vanuit zijn thuisland nog één keer een stap in zijn voetbalcarrière te kunnen maken.
 

ALMELO – Zonder de geschorste Pasveer met Brian van Loo op doel en na het echec tegen Feijenoord met vier man in de laatste linie, trad Heracles-trainer Peter Bosz de Enschedeërs tegemoet in de Twentse derby. Bosz deed het waarschijnlijk om het vertrouwen wat op te krikken, want na afloop gaf hij eerlijk toe benieuwd te zijn geweest hoe zijn jongens het na de Rotterdamse afstraffing zouden oppakken.
Dat bleek dus prima, want Heracles begon direct fel aan de wedstrijd met veel drang naar voren. Vooral ‘man of the match’ Thomas Bruns bleek een ware plaag. Twente-trainer Alfred Schreuder zette Bruns feitelijk een veer op de hoed in zijn commentaar: “Hij was voor ons bijna niet te belopen en was een ware plaag”, verzuchtte hij.
De Enschedeërs hadden in de beginfase dan ook de nodige overtredingen nodig. Gutiérrez, Braafheid, Douglas en vooral Leroy Fer maakten in de beginfase overtredingen om de snel combinerende Almeloërs tegen te houden. Het was Paljic die de bal diep op Bruns speelde. Deze troefde Breukers af en gaf met een fraai schot Twente-doelman Plattel het nakijken 1-0. Een bliksemstart dus, het Polman Stadion kookte en het was alle hens aan dek voor 053. Het geel dat Fer in die fase opliep was dan ook een optelsom van het nodige duwwerk en het onderuit schoffelen van een tegenstander. Vlak daarvoor was Bruns ook al tegen geel opgelopen toen hij een overtreding beging tegen zijn voormalige teamgenoot Breukers. De Enschedeërs ontworstelden zich de laatste twintig minuten voor de pauze aan de druk en het kwam zelfs langszij toen Fer een buitenspelsituatie omzeilde en doelman Van Loo te kijk zette. Heel Heracles en het bomvolle Polman Stadion verwachtte een fluitje van scheidsrechter Van Sichem maar toen zijn assistent naar het midden liep, keurde hij de treffer goed. Quansah ging langs de lijn verhaal halen bij de assistent en werd ‘beloond’ met geel. Het stadion joelde, gilde en floot afkeurend, maar het doelpunt telde. Het kondigde een fase aan waarin Van Sichem de kluts kwijt was en warrig floot en ook Twente-speler Jansen flink tegen hem tekeer ging.
Dat zette zich na de pauze nog even voort. Onderwijl koos Heracles weer voor de aanval en bij vlagen kwamen de mooiste 'tikkie-tik' combinaties op de ‘grasmat’. Trainer Alfred Schreuder greep in en haalde de op scherp staande Fer naar de zijkant om Dusan Tadic in te zetten. Twente ontworstelde zich daardoor wederom van de druk. Het antwoord van Bosz kwam met het inbrengen van Duarte en Vejinovic maar ook dat bracht de Heraclieden weinig heil. Het was wel Vejinovic die Everton op maat bediende. De Braziliaan kapte zijn tegenstander uit en schoot buiten bereik van doelman Plattel tegen de binnenkant paal. Ook de terugstuitende bal kon Everton echter niet over de doellijn krijgen, zodat zijn laatste thuiswedstrijd zonder score bleef. Aan de andere kant kregen de Enschedeërs nog twee kansen door toedoen van de sterk ingevallen Tadic. Van Loo was attent op de inzet van Castaignos en Hölscher mistte nipt voorlangs. Het tempo was al behoorlijk gezakt en beide ploegen zagen uiteindelijk de ruststand ook als eindstand op het scorebord.
Beide coaches konden er achteraf vrede mee hebben, hoewel Schreuder vond dat zijn team de beste kansen op de overwinning had gehad. Hij feliciteerde Ajax ook nog met het kampioenschap. Peter Bosz vond dat beide teams de kansen op de zege hebben laten liggen en het schot op de paal van Everton onderstreepte dat ook wel een beetje. Ook hij feliciteerde de Ajaxieden maar als oud- Feijenoorder had hij liever gezien dat de kampioensschaal over de Coolsingel was gegaan.

Heracles voorzitter Jan Smit huldigde na afloop op zijn kenmerkende wijze de vertrekkende spelers Daryl van Mieghem, Geoffrey Castillion, Marko Vejinovic en Everton Ramos da Silva. ‘Prachtige kerels, goede voetballers en fantastische collega’s voor hun teamgenoten’, zei Smit die zelfs Everton nog even in het Portugees aanmoedigde bij zijn rondje langs de volle tribunes. Peter Bosz kan dus weer gaan bouwen aan een nieuw team dat voor spektakel moet gaan zorgen!

Heracles Almelo - FC Twente 1-1
(1-1)
1-0 Bruns (7), 1-1 Fer (27)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Commentaren:
Peter Bosz: ‘Het was een vreemd seizoen
Alfred Schreuder: ‘Stoer en voor niemand bang

Arbiter: Van Sichem
Geel: Bruns, Quansah, Te Wierik (allen Heracles Almelo), Fer (FC Twente)

Opstellingen:
Heracles Almelo: Van Loo, Te Wierik, Koenders, Rienstra, Schenkeveld, Quansah, Vujicevic (Vejinovic/68), Paljic, Bruns (Duarte/69), Everton, Castillion.
FC Twente: Plattel, Breukers, Douglas, Bengtsson, Braafheid, Fer (Tadic/62), Gutiérrez, Janssen, Hölscher, Chadli, Castaignos.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
06-05-2013  

ASV'57 door derbywinst op DRC in nacompetitie

 

ALMELO - De enige stadsderby in de vierde klasse E bij de zaterdagamateurs, tussen ASV' 57 en Sv DRC 2012, was zaterdagmiddag een doelpuntenfestival. Er werden maar liefst negen goals gescoord. De Aadorpers waren gebaat bij een overwinning want een gelijkspel of nederlaag zou betekenen dat men de nacompetitie mis zou lopen.
ASV begon sterk aan de wedstrijd en binnen 20 minuten stond een 3-0 stand op het scorebord en leek de wedstrijd gestreden. Niets bleek minder waar. De bewoners van De Riet gaven niet op en scoorden tweemaal, waardoor beide ploegen met 3-2 gingen rusten.
Hoewel ASV' 57 na de thee een veldoverwicht had, was het DRC dat niet geheel onverdiend gelijk maakte 3-3. ASV werd dus thuis op 't Heuveltje flink wakker geschud, maar gesteund door de massaal toegestroomde supporters scoorde het hierop tweemaal achter elkaar en dat hadden er zelfs drie kunnen zijn als de spits van de Aadorpers niet opzichtig alleen voor de keeper van DRC had gefaald 5-3. De fusieclub vermande zich echter nog eenmaal en wist de toegekende penalty te verzilveren en daarmee opnieuw een aansluitingstreffer. Het laatste kwartier was spannend, maar gescoord werd er desondanks niet meer.
Door de nipte winst nemen de Aadorpers deel aan de nacompetitie, waarin men kan promoveren naar de derde klasse. De eerste tegenstander hierin is bekend, namelijk DVV uit Duiven. De tweede tegenstander echter nog niet. Dit wordt of Bruchterveld of EDON uit Zwolle. Wel is zeker dat ASV op 18 mei eerst uitspeelt tegen één van de laatstgenoemde ploegen. Wint ASV, dan speelt het vervolgens thuis op 1 juni a.s. maar bij verlies of een gelijkspel zal dit op 28 mei a.s. zijn.

 
07-05-2013  

Daniëlle Nouwen nieuwe libero van Eurosped TVT

 

ALMELO/WEERT - Danielle Nouwen speelt volgend volleybalseizoen als libero voor eredivisieclub Eurosped TVT uit Almelo. Trainer Jan Berendsen is altijd op zoek naar nieuw talent en denkt met de 18-jarige speelster uit Weert hieraan te voldoen. Eurosped neemt daarmee afscheid van Annelin Pasveer, die als libero twee jaar aan Eurosped, voorheen Pollux, verbonden was.

Daniëlle Nouwen, zus van de diagonaalspeelster van VC Weert Desirée Nouwen, is op zes jarige leeftijd begonnen met volleybal bij VC Weert. Op haar twaalfde maakte ze een overstap naar VC Ledûb, om in een damesteam hoger op te komen. Ze trainde daarnaast bij de Volleybal Academie Weert, onder leiding van Bou Boudeling en Jan Meertens, en bij Irmato VC Weert samen met haar zus.
Met VC Ledûb werd ze dit jaar kampioen in de tweede divisie en stond ze tot drie keer toe in de bekerfinale, waarvan het team één keer won. De studente, aan nu nog de Sporthogeschool in Eindhoven, verhuist naar Almelo en verwacht haar huidige studie op een andere plek te kunnen voortzetten.
Jan Berendsen, die getipt werd door de net gecontracteerde Sanne Metsemakers, heeft veel vertrouwen in Daniëlle Nouwen. Hij heeft haar tijdens de vorige week afgeronde TopVolleybalWeek uitgebreid getest. Haar technische vaardigheden in combinatie met haar ambitie en inzet maakt Daniëlle tot een welkome aanvulling in het team.van coach Berendsen.
 

 
12-05-2013  

Heracles in mineur in Utrecht, 3-0


De bal wordt onderschept voordat Gouriye gevaarlijk kan worden.
 

UTRECHT – Zonder de geschorsten Thomas Bruns en Mike te Wierik en de geblesseerden Dorda, Schenkeveld en Rienstra, maar ook Vejinovic en Everton niet in de basis, ziedaar weer een fantasieopstelling dat meer weg had van het beloftenelftal.
Vooraf beschouwd zat er voor de Heraclieden nog een negende plek in, op de ranglijst. Heerenveen moest uit naar Roda JC, Groningen kreeg Ajax op bezoek en PEC Zwolle kon thuis ook wel eens voor een verrassing zorgen tegen ADO Den Haag. Kortom het had gekund als Heracles zelf het ‘uitgespeelde’ FC Utrecht in toom had weten te houden.
Het mocht niet zo zijn, tot de rust ging het nog gelijk op met twee goede kansen voor elk doel een, maar in de tweede helft was een persoonlijke fout van Schenkelveld aan de zijlijn er de oorzaak van dat Mulenga de bal op maat kon geven aan Van der Gun die doelman Pasveer geen schijn van kans gaf 1-0. De jonkies van Heracles Almelo probeerden het tij te keren en enkele keren dook het gevaarlijk op voor doelman Ruiter, maar hij bleef meester in zijn doelgebied. Toen 20 minuten voor tijd Davidson ook nog eens Mulenga bij zijn shirtje greep en met rood het veld af kon was het pleit beslecht. Mulenga schoot zelf onberispelijk binnen 2-0. Vijf minuten later kwam de eindstand op het scorebord toen Toornstra het fraaie hakballetje van Nasare oppikte en Pasveer voor de derde keer de gang naar het net liet maken. Zelfs de eretreffer was de Heraclieden niet gegund, want Ruiter maakte ook in de slotfase het schot van Gouiye nog onschadelijk, waardoor de zwart-witten roemloos terugzakten naar de 14e plek in de eindrangschikking nog net achter PEC Zwolle en dat zou voor de competitie niemand bedacht hebben. Om het Cruyffiaans te zeggen ‘Als je meer scoort dan je tegenstander, win je’, maar daar is met een negatief doelsaldo van 58-71 geen sprake van. Slechts directe degradant Willem II kreeg alleen meer doelpunten (76) tegen.
Heracles Almelo moet dus weer bouwen!

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0
(0-0)
1-0 Van der Gun (54), 2-0 Mulenga (71/pen), 3-0 Toornstra (74)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Vejinovic, Rood: Davidson (70)

Opstellingen:

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens (Heerings/87), Bulthuis, Asare, Martensson (Kali/70), Toornstra, Oar, Van der Gun (Duplan/70) , Mulenga.
Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Davidson, Schenkeveld, Belterman, Quansah (Schamp/73), Vujicevic, Duarte (Vejinovic/64), Paljic, Navratil, Gouriye.

 
13-05-2013  

Super zaterdag voor ASV’57 C2 en D1

 

AADORP – Zaterdag was het feest op sportpark ’t Heuveltje in Aadorp. ’S Morgens werd D1 kampioen in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau (D7) door de ‘stadsen’ met 0-2 aan de zegekar te binden.
De kampioenswedstrijd werd gevolgd door een rondrit door Aadorp en uiteraard feest in de kantine.
’S Middags werd de feestvreugde bij ASV’57 nog groter toen ook C2 de titel wist te veroveren op concurrent Luctor et Emergo (C3) met een 2-3 winst.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-05-2013  

Grandioze Open Dag bij Sv DRC op De Riet

 

ALMELO - Op zaterdag 25 mei organiseert sportvereniging DRC een grandioze Open Dag op sportcomplex De Riet m.m.v. o.a. Peter Reekers oud- profvoetballer van Heracles Almelo, VVV Venlo en AGOVV Apeldoorn. Ook Heracles Almelo beloften-trainer René Kolmschot is van de partij tijdens de voetbalclinic en het boarding-soccer toernooi. Opgeven voor deelname kan voor aanvang.
Naast de clinic en boarding-soccer is er volop vertier met luchtkussens, grabbelton, ranja-automaat en een gratis ijsje. Balvirtuoos Steve Lemaire laat zien wat je zoal met een bal kunt doen. Hij toont daarbij zijn fabelachtige baltechniek en natuurlijk kunnen de kinderen dat ook proberen.

De kinderen en hun ouders kunnen ook het totaal gerenoveerde clubhuis 'De Kauwe' bezichtigen net zoals de volledig nieuw betegelde kleedkamers. Met de renovatie van de gebouwen en de Open Dag maakt fusieclub DRC 2012 een nieuwe start op De Riet waarbij de aandacht gefocust wordt op de jeugd in de wijk. Daarom wordt ook gewezen op de mogelijkheid uw kinderen te laten sporten met een bijdrage uit het Jeugdsportfonds. Kijk daarvoor op: www.jeugdsportfonds.nl


Flyer Sv DRC Open Dag - zaterdag 25 mei (pdf)

 
15-05-2013  

Heracles test 8 talenten, Navratil tekent bij

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft deze week acht spelers op proef.
Terell Ondaan (voorheen AZ), Stefan Marikovic (Ajax A1), Mustafa Kucukovic (ex-Hamburger SV), Robert Klaassen, Milan Hoek (beiden AZ 2), Roy de Ruiter en de Tsjechen Kliment en Bärtl trainden enkele dagen mee met de selectie van coach Peter Bosz.
Vandaag wordt in een onderlinge wedstrijd bekeken welke testspelers eventueel in aanmerking komen voor een contract.

Jaroslav Navratil tekent bij
ALMELO - Jaroslav Navratil is ook de komende jaren in het Polman Stadion te zien. Heracles Almelo en de Tsjechische aanvaller kwamen een contract voor drie seizoenen overeen. De 21-jarige Navratil kwam in de winterstop naar Almelo en kwam tot nu toe vier keer in actie in de hoofdmacht. In Jong Heracles Almelo trof hij onlangs negen wedstrijden op rij doel.“Jaroslav heeft zich na een moeizaam begin uitstekend ontwikkeld”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “Hij maakte in januari de overstap van het derde niveau in Tsjechië naar Nederland. Dan is het logisch dat het even tijd kost om te wennen aan het niveau. De manier waarop hij zich de laatste tijd manifesteert is uitstekend en we zijn blij dat hij nog zeker drie seizoenen bij ons speelt.”

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-05-2013  

Heracles-spelers bellen u voor seizoenkaart

 

ALMELO - De vaste seizoenkaarthouders van Heracles Almelo hebben onlangs een schrijven ontvangen met de mogelijkheid hun kaart te verlengen zodat ze ook volgend seizoen weer deel uitmaken van de unieke sfeer in het Polman Stadion. Een fors aantal supporters heeft reeds verlengd, maar diegenen die dat nog niet gedaan hebben werden woensdag gebeld door de medewerkers van Sitel. Dit om ze erop te wijzen dat er tot 24 mei de mogelijkheid is om te verlengen, na die datum krijgen personen op de wachtlijst de mogelijkheid in te stromen

‘Spreek ik met de echte Remko Pasveer?’
De Sitel-medewerkers kregen prominente assistentie, want Brian van Loo, Thomas Bruns en Remko Pasveer pakten ook de telefoon om seizoenkaarthouders te bellen. Het leverde verraste supporters op. “Spreek ik met de echte Remko Pasveer, de keeper?”, bracht een dame verbaasd uit. Ondertussen knoopte iemand anders een gesprekje aan met Thomas Bruns over het afgelopen seizoen. De bellers kregen een fors aantal mensen zover om meteen te gaan verlengen. Want wat bleek: men was vaak nog vergeten te verlengen en het extra belletje werd dus gewaardeerd!

Klik hier als u, uw seizoenkaart online wilt verlengen (hiervoor heeft u de unieke actiecode en uw WTS nummer nodig).
Heeft u nog geen informatie over het verlengen van uw seizoenkaart ontvangen. Neem dan contact op via e-mail ticketing@heracles.nl of per telefoon (0546-817070).

 
16-05-2013  

Onderwaterhockeytoernooi bij Galathea

 

ALMELO - Op zaterdag 18 mei aanstaande organiseert de Almelose onderwatersportvereniging Galathea weer haar jaarlijkse Lolee Toernooi. Dit nationale onderwaterhockeytoernooi, waar acht teams van zes tot tien spelers uit het hele land aan mee doen, vindt plaats in het Sportpark aan de Sluiskade(nu het nog kan.) Wegens het succes van vorig jaar, heeft men besloten er opnieuw een jaarlijkse traditie van te maken.
Na het toernooi zal iedereen zich rond 20.00 u verzamelen bij het gebouw van IJsclub Twenthe aan de overkant van het Sportpark, bij de duikers beter bekend als Bar-A-Scuba, voor een heerlijke barbecue en natuurlijk de prijsuitreiking.
De verliezer van het toernooi mag “De Roze Wissel Poedel” prijs mee naar huis nemen. (Vorig jaar was het team van Galathea dat overigens zelf.) De winnaar en de nummers twee en drie krijgen een zelfgemaakte trofee.
Het organiserende combinatieteam Galathea-Piranha heeft dit seizoen een keurige 2e plaats behaald in de Eerste Klasse(vorig jaar 3e.)
Binnenkort gaat het team een aantal dagen naar Dublin om een internationaal toernooi te spelen. Dat zal op 22 juni plaatsvinden. Tijdens deze trip gaat men als toetje ook nog zwemmen met zeehonden. Door goed naar deze dieren te kijken moet men volgend jaar in staat zijn om kampioen in hun klasse te worden.
Kortom een boeiende, enthousiaste groep sporters die uw steun verdient. Daarom zijn familie, vrienden en belangstellenden hierbij van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij dit gezellige toernooi. De eerste wedstrijd zal om 14.00 u gespeeld worden.
 

 
19-05-2013  

Steven Lammertink 2e in Omloop der Kempen


Het podium van 2013 in de Omloop van de Kempen, v.l.n.r.: Steven Lammertink (2), de Italiaan Eugenio Alafaci (1) en Rens te Stroet (3)
 

VELDHOVEN - Steven Lammertink heeft net naast een mooie zege gegrepen. De negentienjarige renner van Cyclingteam Jo Piels kwam in de Omloop der Kempen net tekort om voor zijn eerste overwinning van dit seizoen te tekenen. De renner uit Enter zag de Italiaan Eugenio Alafaci er met de winst vandoor gaan.

Lammertink maakte deel uit van een grote groep vluchters. In de finale zag hij ploeggenoot Rens te Stroet wegspringen en leek Te Stroet lange tijd kans te maken op de overwinning. Vier vluchters, Lammertink, Alafaci, Gediminas Kaupas en Dieter Vanthourenhout, kwamen op enkele kilometers van het einde aansluiten, waarna Lammertink in de slotkilometer een demarrage plaatste. Lange tijd leek de renner van Cyclingteam Jo Piels de overwinning te gaan pakken, maar de Italiaan Alafaci van Leopard-Trek ging in de laatste meters nog over de jonge renner heen waardoor hij er met de winst vandoor ging. Lammertink eindigde op een tweede plaats en ploeggenoot Te Stroet werd derde.

De negentienjarige renner begint langzamerhand steeds beter in vorm te komen. In de Tour de Berlin U23 werd hij in het algemeen klassement vierde.

 
19-05-2013  

PH C3 ongeslagen kampioen

 

ALMELO - PH C3 is ongeslagen kampioen geworden. Liedjes als: “Kampioenen Olé” en “Wij gaan Europa in”, schalden dan ook door de kleedkamer na de 1-5 overwinning bij tegenspeler ON. Reden genoeg voor een klein feestje en de felicitaties aan:

Staand van links naar rechts:
Tim Woldendorp, Bertel van den Bos (leider), Ian Ooink, Jelle Meijer, Gerwin Peper (trainer), Dave Lucassen, Jasper Engelbertink, Collins Christiaans, Robbin Eppink,
Stije de Jong en Maik Webbink.
Zittend van links naar rechts:
David van den Bos, Luuk Maas, Nick Verschut, Timo Grob, Tim Tiehuis, Jeroen Peper en Patrick Zandvoort.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-05-2013  

Florieke Eggermont jaar langer bij Eurosped TVT

 

ALMELO - Florieke Eggermont speelt volgend volleybalseizoen, evenals haar zus Wieneke, wederom voor de Almelose eredivisieclub Eurosped TVT. De spelverdeelster begon het afgelopen seizoen geblesseerd bij de Twentse club, nadat ze in 2011 bij de Ermasport Volleybal Classic haar rechter kruisband scheurde. Ze maakte vorig jaar november? een goede comeback in Almelo, waarna de eredivisionist met een lange rij overwinningen de derde plek in de Dela Eredivisie wist te bereiken.

Eggermont die op 7-jarige leeftijd bij Switch '87 begon, volgde de talentenopleiding van de Nevobo volleybalschool en speelde vervolgens in de eerste divisie voor Switch '87 en D.O.C.-Stap Orion. In 2008 maakte ze de overstap naar de Eredivisie en volleybalt onder andere bij Longa'59 en Sliedrecht Sport. In seizoen 2012 keerde ze na haar blessure terug op het hoogste niveau bij Eurosped TVT, samen met haar zus Wieneke Eggermont (libero).

 
21-05-2013  

Internationaal boksgala in de IISPA

 

ALMELO – De topsporthal IISPA te Almelo is zaterdag 25 mei vanaf 17.30 uur het domein voor topboksers uit Nederland en Duitsland. Onder de Nederlandse topamateurs ook drie boksers uit Almelo en dat is uniek te noemen voor een stad die al jaren geen bokshistorie meer heeft maar vroeger boksers leverde zoals Rudie Klomp en Rudie Quentemeyer. Toch komen de kampioenen uit Almelo zoals Peter Müllenberg, Nederlands kampioen en de wereldkampioen van 2012 bij de militairen in de elite A klasse half zwaar, zijn jongere broer Brandon Müllenberg, nationaal kampioen bij de junioren en Gökhan Gedik, Nederlands kampioen bij de zwaargewichten.
Lees hier verder.
 

 
22-05-2013  

Heracles blijft zoekende en wijst AJAX-bod af

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een serieus bod op Lerin Duarte afgewezen. De middenvelder stond in de belangstelling van AJAX. Manager Marc Overmars bevestigde de belangstelling en gaf aan dat een finaal bod van AJAX-zijde door de Almelose clubleiding was afgewezen.
Duarte zelf toonde zich teleurgesteld. "Natuurlijk zou het mooi zijn als Ajax nog terugkomt. Ik ben nu bij Jong Oranje, maar als ik klaar ben, ga ik met de mensen bij Heracles praten wat er precies speelt. Ik ben wel teleurgesteld als het niet doorgaat. Je kan niet elke dag naar een topclub”, aldus Duarte in De Telegraaf.

<< Tot verrassing van Duarte werd hij echter door bondscoach Louis van Gaal uit de selectie van Jong Oranje gelicht om de trip van het Nederlands elftal naar Azië mee te maken. Geen EK onder de 21 in Israël dus, maar kans op een echte cap in de nationale hoofdmacht.
Zijn clubgenoot Thomas Bruns viel al eerder af voor het EK, mede ook omdat coach Cor Pot een vijftal geroutineerde spelers in zijn selectie opnam in de jacht naar Europees goud.


Ondertussen zoekt de clubleiding van Heracles Almelo gestaag door naar versterking. Van het aantal talenten dat vorige week stage liep in het Polman Stadion, werd niemand goed genoeg bevonden als versterking van de hoofdmacht. Dat zal mee hebben gespeeld bij het besluit om het toch fikse bod van AJAX op Duarte af te wijzen. Duarte staat namelijk nog tot de zomer van 2016 onder contract.
De clubleiding van Heracles Almelo maakte gisteren het hoofd ‘leeg’ tijdens een partijtje golf tegen de leden van Business Club op de Golf en Countryclub Hooge Graven in Ommen.

 
24-05-2013  

Michael Brouwer tekent voor Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de van AGOVV overgekomen doelman Michael Brouwer vastgelegd voor twee seizoenen. Ook doelman Dennis Telgenhof komt terug van Cambuur Leeuwarden. De club is daardoor voorbereid op een eventueel vertrek van doelman Remko Pasveer. Mocht dat alsnog een feit worden, komt routenier Brian van Loo weer in beeld als stand-in.

De club hield onlangs een feestje ter afscheid van het verlopen seizoen en nam in besloten kring nogmaals afscheid van Daryl van Mieghem, Geoffrey Castillion, Marko Vejinovic en Everton Ramos Da Silva. Ook gaat sociaal maatschappelijk medewerker Willem Hoevers genieten van zijn oude dag.

Bekerfinale PSV A1 – Feyenoord A1 in Polman Stadion
Op donderdag 30 mei wordt in het Polman Stadion de bekerfinale gespeeld tussen PSV A1 en Feyenoord A1. De aftrap is om 18.30 uur. Deze bekerfinale is gratis toegankelijk.
Feyenoord A1 versloeg FC Utrecht A1 in de halve finale door de penaltyreeks aan het einde te winnen. Na 90 minuten stond het nog 2-2. PSV A1 versloeg op 9 april Ajax A2 met 2-0 en verdiende daarmee de plek in de finale.
Philip Cocu, de nieuwe hoofdtrainer van PSV in het seizoen 2013-2014, is momenteel trainer/coach van de A1 en eindigde dit seizoen op de tweede plaats in de competitie. Feyenoord A1, onder leiding van Damien Hertog, is dit seizoen kampioen geworden van de Eredivisie voor A-junioren. Kortom, het belooft een spannende strijd te worden op donderdag 30 mei om 18.30 uur!

 
25-05-2013  

Gevoelig transferverlies voor Eurosped TVT

 

ALMELO – De Almelose eredivisionisten Eurosped TVT zien met lede ogen aan dat de zusjes Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis de club verlaten en terugkeren naar het gepromoveerde Set-Up’65 in Ootmarsum. De twee passer/lopers van Eurosped vormden in het afgelopen seizoen een sterke basis voor het team dat als derde eindigde in de eredivisie en zelfs op een haar na de beker won.
Beide clubs zijn overigens niet blij dat de NeVoBo de plannen doorzet om een talententeam in de eredivisie te laten meespelen. De clubs verliezen daardoor jonge talenten terwijl de verwachting van de clubcoaches is dat de talenten daardoor niet beter worden.
Zo verliest promovendus Set-Up’65 zelfs drie speelsters. Juliët Lohuis, Daphne Knijff en Demi Pot gaan bij het bondsteam spelen en trainen op Papendal. Het verlies van drie speelsters is tegen de belofte in van de NeVoBo dat maximaal twee speelsters per club zouden worden geronseld.

 
26-05-2013  

Nederland verslaat Duitsland in boksinterland

 

ALMELO - Zaterdagavond stond in de Almelose topsporthal IISPA een heuse boksinterland tussen Nederland en Duitsland op het programma. De publiekstrekkers waren de Almelose nationale bokskampioenen Gökhan Gedik, Peter Müllenberg en Brandon Müllenberg. De broers Müllenberg droegen voor een belangrijk deel bij aan de 8-3 overwinning op de Duitse boksers. Peter Müllenberg won zijn partij moeizaam van de Duitser Sadula Abdulai, winnaar van het EK-zilver 2012 onder de militairen. De regerend wereldkampioen onder militairen uit Almelo voldeed daarmee toch aan de verwachting. Later op de avond bokste hij ook nog een demo tegen zijn team- en stadgenoot Gökhan Gedik . De tegenstander van Gedik, die nationaal kampioen zwaargewicht is, kwam niet opdagen wegens een auto-ongeval in zijn rit van Berlijn naar Almelo. Ook Brandon Müllenberg won zijn partij tegen Erik Kaulisky. De nationaal kampioen bij de junioren liet zich niet verrassen en scoorde 3-0.
Voor de Almeloër Gökhan Gedik dan toch het zoet van een geslaagd evenement als organisator in het kader van zijn studie aan het Johan Cruyff College.

Uitslagen: Nederland – Duitsland 5-4
Stevan Djokic (Ede) - Jahil Salah 0-3, Stanley Koemans (Doetinchem) - Dominik Thiemke 0-3, Milad Zamani (Nijmegen) - Artiom Daschian 0-3, Wouter Djokic (Ede) - Brian Helwig 2-1, Peter Müllenberg (Almelo) - Sadula Abdulai 3-0, Brandon Müllenberg (Almelo) - Erik Kaulisky 3-0, Ben Tingen (Assen) - Evgeny Jabs 2-1, Max van der Pas (Den Bosch) - Philip Nsingi 3-0, Yusuf Likoglu (Enschede) - Malek Ezzeldine 0-3.


Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Fotoreportage (31 foto's)...

 
26-05-2013  

ASV 57 Blijft in race voor promotie

 

AADORP - ASV 57 heeft de tweede thuiswedstrijd in de nacompetitie afgelopen zaterdag met 6-0 gewonnen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden had ASV bepaald geen gemakkelijke middag tegen DVV. Wel kwam de ploeg binnen 15 minuten op een 1-0 voorsprong, maar verder werd er niet gescoord in de eerste helft. DVV kwam na de rust gemotiveerd uit de kleed kamers en de technisch gevaarlijke ploeg kreeg vooral in de eerste 10 minuten twee opgelegde kansen die werden gemist. Hierna was het echter ASV 57 dat het ritme van het spel bepaalde en moest de ploeg uit Duiven nog vijfmaal de bal uit het net halen. Door dit resultaat blijft ASV 57 in de race voor de promotie naar de derde klasse. Op 1 juni moet de eerstvolgende tegenstander van ASV 57, Edon uit Zwolle, in Duiven aantreden tegen DVV. Wint DVV deze wedstrijd dan is promotie een feit. Het wordt dus op 1 juni even anderhalf uur nagelbijten voor ASV 57.

< De wedstrijd op sportpark 't Heuveltje werd overschaduwd door het overlijden van erelid Herman Schotman. Vooraf nam het publiek en de spelers van ASV 57 1 minuut stilte in acht. Voorzitter Gerard Hondebrink schetste de verdiensten van Schotman voor de vereniging en sprak ook de aanwezige voltallige familie van de overledene toe. Alle andere festiviteiten op 't Heuveltje werden afgelast.

 
27-05-2013  

Everton Ramos da Silva casht in Saudi-Arabië

 

ALMELO – Heracles Almelo topscorer aller tijden (70 doelpunten) Everton Ramos da Silva (29) gaat transfervrij naar Al-Nassr FC in Saudi-Arabië. Dat meldt de Braziliaan via Twitter. Hij ontmoet daar zijn landgenoten Rafael Bastos en Élton Brandão.

Al Nassr
speelt in het King Fahd Stadium in Riyadh dat een capaciteit heeft van 67.000 toeschouwers. Hoofdcoach is de Spanjaard José Daniel Carreño.

 
27-05-2013  

Rallytruckdriver Richard Huzink overleden


Richard Huzink rechts op de foto
 

ALMELO/GEESTEREN - In het ziekenhuis in Almelo is rallytruckdriver en DAKAR-deelnemer Richard Huzink (51) overleden. Huzink was in de voorgaande Dakarrally 2012 een dag nadat zijn broer de strijd moest staken, onfortuinlijk en dook met de truck een ravijn in dat niet in het 'roadbook' stond. Bij de jongste Dakarrally 2013 moest hij noodgedwongen al vooraf afhaken wegens een agressieve vorm van kanker.
Richard Huzink was ook een van de drie broers die het bedrijf Riwald Recycling in Almelo groot maakten. Ooit begonnen met een aanhanger om oud ijzer op te halen, werd na de Falkland Oorlog een slag geslagen toen men in opdracht van de Britse regering de Falkland eilanden moest ontdoen van achtergebleven ‘wapentuig’. Nadien werd het bedrijf alsmaar groter en groter en is inmiddels een miljoenenbedrijf.

 
28-05-2013  

Vreemde ‘vogels´ voetballen op De Riet

 

ALMELO – Op zaterdag 1 juni vindt op sportcomplex De Riet voor de vierde keer het nationale Voetbal ‘Vogel’ Toernooi plaats in een reeks van 32 toernooien die telkens door voetbalverenigingen die iets met vogels te maken hebben wordt georganiseerd. Het was in 1982 wijlen Jan Kuppen van De Musschen uit Rotterdam die het initiatief nam voor dit veteranentoernooi en tot verrassing van al die voetballende ‘vogelclubs’ uit het land, waren het de brutale ‘vogels’ van De Riet die met de eerste bokaal gingen strijken. In 2009 was de laatste en achtste overwinning van de Almeloërs. Zij zijn daarmee koploper in het klassement met in totaal acht overwinningen. ‘Dat wil’t wie geerne zo hoaln, alhoewel de Geluksvogels oet Dordrecht ons na op de hieln zit’, merkt mede-organisator Albert Breukink op. Samen met Peter Olthof trekt Breukink met behulp van velen de kar voor deze vierde Almelose uitvoering. ‘Het is altijd een prachtige dag en in de loop der jaren zijn er mooie vriendschappen ontstaan. Net alsof er een reünie wordt georganiseerd en er zal veel worden gelachen, dat is zeker’, vertelt Olthof enthousiast. Beiden zijn er dan ook van overtuigd dat het weer een plezierige dag wordt op De Riet met dankzij sponsoren een gezamenlijke lunch en een warm en koud buffet voor de deelnemers en meegereisde ‘aanhang’. Vooral ook omdat clubgebouw ‘De Kauwe’ een ware metamorfose heeft onder gaan en de nieuwe tegels in de kleedkamers iedereen tegemoet blinken. Deelnemende clubs zijn onder andere DEHMusschen Rotterdam, de Postduiven Loosduinen, Geluksvogels Dordrecht, de Pelikaan Zwijndrecht, de Flamingo’s Rijswijk en de ‘vogels’ van De Riet. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur nadat voorzitter Henriëtte van Limbeek een welkomstwoord heeft gesproken en de toegang is gratis.

 
29-05-2013  

Almelose Iris Tjonk blijft records verbeteren


Iris Tjonk met oud-topper Inge de Bruin
 

ALMELO – Zwemster Iris Tjonk uit Almelo blijft de zwemwereld verrassen met nieuwe records. Eerder dit jaar stapte Tjonk (13) over van zwemclub De Veene naar WS Twente waar betere topsporttrainingen worden gefaciliteerd. Eerder deze maand ging ze ook al met het KNZB-Talententeam op trainingsstage op Tenerife. Bij de zwembond waren haar prestaties eerder dit jaar tijdens de Swimcup in Eindhoven niet onopgemerkt gebleven.
Het afgelopen weekend in Kampen behaalde Tjonk op alle afstanden waarin ze zwom medailles. In totaal behaalde ze 6 gouden en 1 zilveren medailles met daarbij 3 nieuwe kringrecords.
Op de 50 meter rugslag werd ze 1e van Overijssel in een tijd van 30.39, een officieel nieuw kringrecord. Omdat deze tijd handmatig is geklokt, betekende dit geen verbetering van haar Nederlands record. Dit blijft, met elektronische tijdwaarneming, staan op 30.73.
Op de 200 meter rugslag was het wederom raak. Hier scherpte Iris haar oude kringrecord van 2.28.61 aan naar 2.25.38; goed voor een gouden plak.
And last but not least: ook haar tijd van 27.96 op de 50 meter vrije slag betekende een nieuw kringrecord voor 13 jarigen. Dit stond sinds mei 2012 op naam van Laura Stegge met een tijd van 28.54. Met deze tijd werd Iris 2e van Overijssel in het all-in klassement.
Opmerkelijk was de prestatie op de 100 meter vrije slag. Iris werd hier 1e in een tijd van 1.01.89. Weliswaar geen PR en geen kringrecord. Het kringrecord had ze nl. al ongemerkt in handen! Tijdens de Swimcup in Eindhoven had ze een PR gezwommen van 1.00.20. In de euforie van haar Nederlands record op de 50 meter rugslag werd toen niet opgemerkt dat ze met deze tijd een 30 jaar oud kringrecord uit de boeken had geschreven! Dit stond sinds 1983 op naam van Margriet van Staveren met een tijd van 1.00.90. Gelukkig was de KNZB wel attent en heeft dit in de ranglijsten aangepast.
Verder haalde Iris goud op de 200 meter vlinderslag, de 200 meter schoolslag en de 400 meter vrije slag. De 200 meter vlinder zwom ze voor het eerst in een 50 meter bad in een tijd van 2.59.48. Op de 200 meter schoolslag verbeterde ze haar PR met bijna 10 seconden naar 2.58.86. En hiermee was ze weer een NJK-limiet rijker. Ook op de 400 meter vrij had ze die limiet al, maar heeft ze ‘m verder aangescherpt naar 4.52.60.
Het 2e deel van de Overijsselse Kampioenschappen wordt volgend weekend gezwommen. Iris hoopt dan deze lijn voort te zetten!
 

Archief
Terug naar vorige pagina