Sportberichten


Plaatsing  
 
06-05-2013  

ASV'57 door derbywinst op DRC in nacompetitie

 

ALMELO - De enige stadsderby in de vierde klasse E bij de zaterdagamateurs, tussen ASV' 57 en Sv DRC 2012, was zaterdagmiddag een doelpuntenfestival. Er werden maar liefst negen goals gescoord. De Aadorpers waren gebaat bij een overwinning want een gelijkspel of nederlaag zou betekenen dat men de nacompetitie mis zou lopen.
ASV begon sterk aan de wedstrijd en binnen 20 minuten stond een 3-0 stand op het scorebord en leek de wedstrijd gestreden. Niets bleek minder waar. De bewoners van De Riet gaven niet op en scoorden tweemaal, waardoor beide ploegen met 3-2 gingen rusten.
Hoewel ASV' 57 na de thee een veldoverwicht had, was het DRC dat niet geheel onverdiend gelijk maakte 3-3. ASV werd dus thuis op 't Heuveltje flink wakker geschud, maar gesteund door de massaal toegestroomde supporters scoorde het hierop tweemaal achter elkaar en dat hadden er zelfs drie kunnen zijn als de spits van de Aadorpers niet opzichtig alleen voor de keeper van DRC had gefaald 5-3. De fusieclub vermande zich echter nog eenmaal en wist de toegekende penalty te verzilveren en daarmee opnieuw een aansluitingstreffer. Het laatste kwartier was spannend, maar gescoord werd er desondanks niet meer.
Door de nipte winst nemen de Aadorpers deel aan de nacompetitie, waarin men kan promoveren naar de derde klasse. De eerste tegenstander hierin is bekend, namelijk DVV uit Duiven. De tweede tegenstander echter nog niet. Dit wordt of Bruchterveld of EDON uit Zwolle. Wel is zeker dat ASV op 18 mei eerst uitspeelt tegen één van de laatstgenoemde ploegen. Wint ASV, dan speelt het vervolgens thuis op 1 juni a.s. maar bij verlies of een gelijkspel zal dit op 28 mei a.s. zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina