26-05-2013

ASV 57 Blijft in race voor promotie

AADORP - ASV 57 heeft de tweede thuiswedstrijd in de nacompetitie afgelopen zaterdag met 6-0 gewonnen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden had ASV bepaald geen gemakkelijke middag tegen DVV. Wel kwam de ploeg binnen 15 minuten op een 1-0 voorsprong, maar verder werd er niet gescoord in de eerste helft. DVV kwam na de rust gemotiveerd uit de kleed kamers en de technisch gevaarlijke ploeg kreeg vooral in de eerste 10 minuten twee opgelegde kansen die werden gemist. Hierna was het echter ASV 57 dat het ritme van het spel bepaalde en moest de ploeg uit Duiven nog vijfmaal de bal uit het net halen. Door dit resultaat blijft ASV 57 in de race voor de promotie naar de derde klasse. Op 1 juni moet de eerstvolgende tegenstander van ASV 57, Edon uit Zwolle, in Duiven aantreden tegen DVV. Wint DVV deze wedstrijd dan is promotie een feit. Het wordt dus op 1 juni even anderhalf uur nagelbijten voor ASV 57.

< De wedstrijd op sportpark 't Heuveltje werd overschaduwd door het overlijden van erelid Herman Schotman. Vooraf nam het publiek en de spelers van ASV 57 1 minuut stilte in acht. Voorzitter Gerard Hondebrink schetste de verdiensten van Schotman voor de vereniging en sprak ook de aanwezige voltallige familie van de overledene toe. Alle andere festiviteiten op 't Heuveltje werden afgelast.