Sportberichten


Plaatsing  
 
07-05-2013  

Daniƫlle Nouwen nieuwe libero van Eurosped TVT

 

ALMELO/WEERT - Danielle Nouwen speelt volgend volleybalseizoen als libero voor eredivisieclub Eurosped TVT uit Almelo. Trainer Jan Berendsen is altijd op zoek naar nieuw talent en denkt met de 18-jarige speelster uit Weert hieraan te voldoen. Eurosped neemt daarmee afscheid van Annelin Pasveer, die als libero twee jaar aan Eurosped, voorheen Pollux, verbonden was.

Daniëlle Nouwen, zus van de diagonaalspeelster van VC Weert Desirée Nouwen, is op zes jarige leeftijd begonnen met volleybal bij VC Weert. Op haar twaalfde maakte ze een overstap naar VC Ledûb, om in een damesteam hoger op te komen. Ze trainde daarnaast bij de Volleybal Academie Weert, onder leiding van Bou Boudeling en Jan Meertens, en bij Irmato VC Weert samen met haar zus.
Met VC Ledûb werd ze dit jaar kampioen in de tweede divisie en stond ze tot drie keer toe in de bekerfinale, waarvan het team één keer won. De studente, aan nu nog de Sporthogeschool in Eindhoven, verhuist naar Almelo en verwacht haar huidige studie op een andere plek te kunnen voortzetten.
Jan Berendsen, die getipt werd door de net gecontracteerde Sanne Metsemakers, heeft veel vertrouwen in Daniëlle Nouwen. Hij heeft haar tijdens de vorige week afgeronde TopVolleybalWeek uitgebreid getest. Haar technische vaardigheden in combinatie met haar ambitie en inzet maakt Daniëlle tot een welkome aanvulling in het team.van coach Berendsen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina