19-05-2013

Steven Lammertink 2e in Omloop der Kempen

Het podium van 2013 in de Omloop van de Kempen, v.l.n.r.: Steven Lammertink (2), de Italiaan Eugenio Alafaci (1) en Rens te Stroet (3)

VELDHOVEN - Steven Lammertink heeft net naast een mooie zege gegrepen. De negentienjarige renner van Cyclingteam Jo Piels kwam in de Omloop der Kempen net tekort om voor zijn eerste overwinning van dit seizoen te tekenen. De renner uit Enter zag de Italiaan Eugenio Alafaci er met de winst vandoor gaan.

Lammertink maakte deel uit van een grote groep vluchters. In de finale zag hij ploeggenoot Rens te Stroet wegspringen en leek Te Stroet lange tijd kans te maken op de overwinning. Vier vluchters, Lammertink, Alafaci, Gediminas Kaupas en Dieter Vanthourenhout, kwamen op enkele kilometers van het einde aansluiten, waarna Lammertink in de slotkilometer een demarrage plaatste. Lange tijd leek de renner van Cyclingteam Jo Piels de overwinning te gaan pakken, maar de Italiaan Alafaci van Leopard-Trek ging in de laatste meters nog over de jonge renner heen waardoor hij er met de winst vandoor ging. Lammertink eindigde op een tweede plaats en ploeggenoot Te Stroet werd derde.

De negentienjarige renner begint langzamerhand steeds beter in vorm te komen. In de Tour de Berlin U23 werd hij in het algemeen klassement vierde.