Sportberichten


Plaatsing  
 
12-05-2013  

Heracles in mineur in Utrecht, 3-0


De bal wordt onderschept voordat Gouriye gevaarlijk kan worden.
 

UTRECHT – Zonder de geschorsten Thomas Bruns en Mike te Wierik en de geblesseerden Dorda, Schenkeveld en Rienstra, maar ook Vejinovic en Everton niet in de basis, ziedaar weer een fantasieopstelling dat meer weg had van het beloftenelftal.
Vooraf beschouwd zat er voor de Heraclieden nog een negende plek in, op de ranglijst. Heerenveen moest uit naar Roda JC, Groningen kreeg Ajax op bezoek en PEC Zwolle kon thuis ook wel eens voor een verrassing zorgen tegen ADO Den Haag. Kortom het had gekund als Heracles zelf het ‘uitgespeelde’ FC Utrecht in toom had weten te houden.
Het mocht niet zo zijn, tot de rust ging het nog gelijk op met twee goede kansen voor elk doel een, maar in de tweede helft was een persoonlijke fout van Schenkelveld aan de zijlijn er de oorzaak van dat Mulenga de bal op maat kon geven aan Van der Gun die doelman Pasveer geen schijn van kans gaf 1-0. De jonkies van Heracles Almelo probeerden het tij te keren en enkele keren dook het gevaarlijk op voor doelman Ruiter, maar hij bleef meester in zijn doelgebied. Toen 20 minuten voor tijd Davidson ook nog eens Mulenga bij zijn shirtje greep en met rood het veld af kon was het pleit beslecht. Mulenga schoot zelf onberispelijk binnen 2-0. Vijf minuten later kwam de eindstand op het scorebord toen Toornstra het fraaie hakballetje van Nasare oppikte en Pasveer voor de derde keer de gang naar het net liet maken. Zelfs de eretreffer was de Heraclieden niet gegund, want Ruiter maakte ook in de slotfase het schot van Gouiye nog onschadelijk, waardoor de zwart-witten roemloos terugzakten naar de 14e plek in de eindrangschikking nog net achter PEC Zwolle en dat zou voor de competitie niemand bedacht hebben. Om het Cruyffiaans te zeggen ‘Als je meer scoort dan je tegenstander, win je’, maar daar is met een negatief doelsaldo van 58-71 geen sprake van. Slechts directe degradant Willem II kreeg alleen meer doelpunten (76) tegen.
Heracles Almelo moet dus weer bouwen!

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0
(0-0)
1-0 Van der Gun (54), 2-0 Mulenga (71/pen), 3-0 Toornstra (74)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Vejinovic, Rood: Davidson (70)

Opstellingen:

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens (Heerings/87), Bulthuis, Asare, Martensson (Kali/70), Toornstra, Oar, Van der Gun (Duplan/70) , Mulenga.
Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Davidson, Schenkeveld, Belterman, Quansah (Schamp/73), Vujicevic, Duarte (Vejinovic/64), Paljic, Navratil, Gouriye.

Archief
Terug naar vorige pagina