Sportberichten


Plaatsing  
 
26-05-2013  

Nederland verslaat Duitsland in boksinterland

 

ALMELO - Zaterdagavond stond in de Almelose topsporthal IISPA een heuse boksinterland tussen Nederland en Duitsland op het programma. De publiekstrekkers waren de Almelose nationale bokskampioenen Gökhan Gedik, Peter Müllenberg en Brandon Müllenberg. De broers Müllenberg droegen voor een belangrijk deel bij aan de 8-3 overwinning op de Duitse boksers. Peter Müllenberg won zijn partij moeizaam van de Duitser Sadula Abdulai, winnaar van het EK-zilver 2012 onder de militairen. De regerend wereldkampioen onder militairen uit Almelo voldeed daarmee toch aan de verwachting. Later op de avond bokste hij ook nog een demo tegen zijn team- en stadgenoot Gökhan Gedik . De tegenstander van Gedik, die nationaal kampioen zwaargewicht is, kwam niet opdagen wegens een auto-ongeval in zijn rit van Berlijn naar Almelo. Ook Brandon Müllenberg won zijn partij tegen Erik Kaulisky. De nationaal kampioen bij de junioren liet zich niet verrassen en scoorde 3-0.
Voor de Almeloër Gökhan Gedik dan toch het zoet van een geslaagd evenement als organisator in het kader van zijn studie aan het Johan Cruyff College.

Uitslagen: Nederland – Duitsland 5-4
Stevan Djokic (Ede) - Jahil Salah 0-3, Stanley Koemans (Doetinchem) - Dominik Thiemke 0-3, Milad Zamani (Nijmegen) - Artiom Daschian 0-3, Wouter Djokic (Ede) - Brian Helwig 2-1, Peter Müllenberg (Almelo) - Sadula Abdulai 3-0, Brandon Müllenberg (Almelo) - Erik Kaulisky 3-0, Ben Tingen (Assen) - Evgeny Jabs 2-1, Max van der Pas (Den Bosch) - Philip Nsingi 3-0, Yusuf Likoglu (Enschede) - Malek Ezzeldine 0-3.


Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Fotoreportage (31 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina