Sportberichten


Plaatsing  
 
03-02-2011  

Huldigingen Almelose kampioenen in Sportgala

 

ALMELO – Niet in de Burgerzaal maar in de schouwburgzaal van het Theaterhotel vond woensdagavond de jaarlijkse huldiging plaats van Almelose sporters die bijzondere prestaties hadden geleverd. Wethouder Jan van Marle overhandigde hen alle een keramiekbeeldje dat werd ontworpen door kunstenares Erna Futselaar.
Onder de kampioenen vier voetbalclubs, zwem & poloclub De Veene, Klootschietvereniging De Huier met kampioensteams en de drieling Lindsay, Jouce en Merlin Leussink die ook individueel hoofdprijzen pakten, taekwondo Oude Luttikhuis met meerdere kampioenen waaronder de 16-jarige Kimberley Kampman (-44kg) die zowel bij de junioren als bij de senioren de nationale titel veroverde en nog veel team en of individuele prestaties van Almelose sporters.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (29 foto's)...

 
03-02-2011  

Handbalvereniging Stevo is op zoek naar heren!

 

GEESTEREN - Handbal is één van de meest toonaangevende sporten in de Scandinavische landen maar ook bij onze naaste buren, Duitsland. Deze sport kent namelijk explosiviteit, kracht, en snelheid. Handbal is een dynamische contactsport met een snelle afwisseling tussen aanvallen en verdedigen met soms balsnelheden van wel honderd km per uur.
Jarenlang is de handbalverenging Stevo met 2 herenteams uitgekomen in de zaalcompetitie van NHV Twente. Helaas zijn door verschillende omstandigheden leden afgevloeid, daarom willen wij graag langs deze weg het mannenhandbal onder uw aandacht brengen. Een minpunt is op dit moment de trainingslocatie en trainingstijden. Maar nu de gemeente Tubbergen daadwerkelijk gaat beginnen met de bouw van een tweede sporthal in Tubbergen zal daar volgend seizoen verandering in gaan komen.
Dus heb jij enig balgevoel, ben je woonachting in Geesteren of omstreken, voel je geroepen en kom een keer langs tijdens een wedstrijd of een training. De heren van Stevo: een jonge groep mannen die houden van fanatiek trainen en willen presteren, maar zeker de gezelligheid niet uit het oog verliezen. Bel gerust met onze aanvoerder Niek Huttinga (06-48974283) als je geïnteresseerd bent. Handbal jij, dan hoor je erbij!

Voor meer informatie omtrent de handbalvereniging Stevo:
www.stevohandbal.nl

Foto:Clemens Brughuis

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-02-2011  

Wereldbeker-zilver voor Bobsleevrouwen

 

CESANA - De bobsleesters Esmé Kamphuis (Zwolle) en Judith Vis (Rotterdam) hebben tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Cesana voor een topprestatie gezorgd door het zilver op te eisen. Nog nooit behaalde een Nederlandse vrouwenbob zo'n fraaie klassering. Het duo Kamphuis/Vis moest op de olympische baan van 2006 alleen het Canadese duo Helen Upperton en Shelley-Ann Brown voor laten gaan. Het verschil tussen goud en zilver bedroeg na twee runs 0,29.
Twee weken geleden baarden de Oranjedames al opzien door op de EK brons te pakken in een wereldbekerbekerwedstrijd die ze als vierde beëindigden.
"We waren in de training al twee keer de snelste, dus we wisten dat we met een goede start en twee stabiele runs hoog konden eindigen", keek de dolblije Kamphuis terug op het topresultaat.
"Ik heb het hier nooit eerder goed gedaan", onderstreepte Kamphuis het lastige karakter van het ijskanaal in Cesana. "Met coach Todd Hays heb ik deze week veel over de baan gesproken. Dat heeft effect gehad. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de WK."
Vis gaat zich na het bobsleeseizoen weer richten op het hordenlopen.

 
05-02-2011  

HandbalAcademie wint in IISPA van Colegio de Gaia


Selectie 2010/2011 HandbalAcademie
  ALMELO – Het team van de HandbalAcademie heeft zich vandaag nagenoeg geplaatst voor de kwartfinale om de Challenge Cup. De Portugese tegenstander Colegio de Gaia bleek in de nieuwe IISPA hal duidelijk niet opgewassen tegen de Nederlandse handbaltalenten. Bij rust was de voorsprong al 18-12. In de tweede helft liep het team van de HandbalAcademie verder uit en won met 40-21. Een riante uitgangspositie voor de return, die morgen in Arnhem wordt gespeeld.
Bekend werd ook dat de IISPA een der locaties is waar wordt gestreden tijdens het EK onder 19 jaar dat wordt gehouden van 4 t/m 14 augustus a.s.
Lees verder...

Fotoreportage (8 foto's)...

 
06-02-2011  

Heracles pakt maximaal punten tegen Roda


Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Met de wetenschap dat Excelsior, en VVV zaterdag al de volle winst binnenhaalden, was het ook voor Heracles Almelo noodzaak om maximaal punten tegen Roda JC te behalen om de onderste regionen niet dichterbij te laten komen.
Met Fledderus op de plek van de geschorste Looms en Vejinovic op het middenveld was de eerste helft in handen van de Hereaclieden. De beste kansen waren dan ook voor Heracles Almelo. Van der Linden kopte net over, Vejinovic schoot bijna binnen maar reserve-doelman Prus wist nog net redding te brengen. Ook Armenteros, Overtoom en Douglas misten kansjes. Aan de andere kant kon Junker het doel niet vinden en schoot net over.
Na rust zette Heracles opnieuw aan maar Roda kreeg toch wat meer grip op de wedstrijd. Het was Overtoom die acht minuten na rust met een afstandsschot doelman Prus wist te verschalken (1-0). Dat was het sein voor Roda om de wedstrijd feller te maken waardoor Heracles Almelo onder druk kwam te staan. Van der Linden kreeg geel na een forse charge en Breukers liep kort achter elkaar tegen twee keer geel op waardoor Heracles Almelo de laatste 25 minuten met kunst en vliegwerk de nul moest vasthouden. Trainer Bosz haalde Everton, Armenteros en Vejinovic naar de kant om met Rienstra, te Wierik en Almubaraki het doel ‘dicht te spijkeren’. Met kunst en vliegwerk en enkele goede reddingen van Pasveer werd de broodnodige overwinning binnengeleept.

Heracles Almelo - Roda JC 1-0
1-0 Overtoom (53)
Arbiter: Janssen
Geel: Hempte, Van der Linden, Junker
Rood: Breukers (2xg/66)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Fledderus, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Rienstra/74), Douglas, Armenteros (Almubaraki/90+3), Everton (Te Wierik/78).
Roda JC: Prus, De Fauw (Meulens/81), Kah, Wielaert, Hempte, Janssen, Vormer, Sutchuin Djoum (Bodor/64), Hadouir, Skoubo (Pluim/72), Junker.


< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle 98 foto's)

Fotoreportage (33 foto's)...

 
08-02-2011  

Topruiter Anton Ebben op 80-jarige leeftijd overleden

  AMSTERDAM (KNHS) - In het zorghotel Jachtlust 's-Graveland te Amsterdam is vrijdag 4 februari 2011 op tachtigjarige leeftijd Anton (Toon) Ebben (geboren in Tilburg op 22 december 1930) na een langdurig ziekbed overleden. In de jaren zestig vormde Toon Ebben met Kairouan - in bezit van Reinder Zwolsman - de enige Nederlandse springcombinatie die de concurrentie met de mondiale springtop aankon. In 1978 kreeg Toon Ebben de Koninklijke Onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau'. In dat jaar werd hij ook Nederlands Kampioen met Jumbo Design, nadat hij eerder in 1963 in Hoofddorp ook al met Bajazzo de Nederlandse titel veroverde, evenals in 1970 in Arnhem met Abadan.
Lees verder...

 
09-02-2011  

DVO’71 ‘thuis’ onderuit tegen ASC’62 Dalfsen

 

BORNERBROEK – Met enige onregelmatigheid ontvangt de redactie wel eens voetbalverslagen van clubcorrespondenten. Soms ook wordt de redactie gemaand het vooral op de website van AlmeloNieuws.nl wereldkundig te maken als dat door omstandigheden wat te lang duurt in de ogen van de inzender. Hendry Bosch stuurt af en toe namens DVO’71 een verslag van eigenhand in en zo kregen wij maandag jl. het bericht dat het sterrenteam van DVO’71 zaterdag jl. nogal was benadeeld door de scheidsrechter door onterecht een doelpunt aan bezoeker ASC’62 uit Dalfsen toe te kennen.
DVO’71 dat tegenwoordig haar thuiswedstrijden in Bornerbroek speelt, verloor dus opnieuw (0-1) en de promovendus zakt na een aanvankelijk goed begin dus wat terug.
Opmerkelijk is echter het verschil in beleving van het verslag van Bosch en de scribent van ASC’62. Aangezien AlmeloNieuws.nl deze keer geen ‘spion’ bij de wedstrijd had, volstaat de redactie maar met een Link naar de website van bezoeker ASC’62 en een Link naar de website van het thuisspelende DVO’71 om zelf te kunnen ervaren dat een wedstrijd geheel door verschillende brillen gezien kan worden.

 
09-02-2011  

Bestuur c.v.v. Oranje Nassau weer compleet

  ALMELO – Tijdens de maandag jl. gehouden algemene ledenvergadering van c.v.v. Oranje Nassau hebben diverse bestuursmutaties plaatsgevonden. Ook is met de leden gesproken over de toekomstvisie van het het nieuwe clubbestuur en de visie t.a.v. de herschikking van de accommodaties op het sportcomplex Ossenkoppelerhoek i.v.m. de nieuwbouwplannen van Heracles Almelo.

Het bestuur luidt nu als volgt:
Voorzitter: Ruud Koetsier (nieuw)
Vice voorzitter: Albert Hilbink (nieuw)
Secretaris: Dick Munter (al zittend)
Penningmeester: Lars Dikkers (al zittend)
Lid Algemene zaken: Frida Wessels (al zittend)
Lid Jeugdzaken: Marcel Jansen (nieuw)
Lid Technische zaken: Jan Gert Gast (nieuw)
Lees verder...

 
10-02-2011  

Rietvogels ‘Broer Nijland´ toernooi in IISPA

 

ALMELO - Rietvogels organiseert het jaarlijkse Broer Nijland- zaalvoetbaltoernooi op zondag 20 februari van 10.00 uur-16.00 uur in de nieuwe sporthal IISPA in Almelo, naast het Polman stadion.  Na afloop van het toernooi gaat men gezamenlijk naar het eigen clubhome ‘De Kauwe’,  voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Daar worden ook de prijzen uitgereikt.
Het ‘Broer Nijland’ zaalvoetbaltoernooi in de IISPA is voor iedereen gratis toegankelijk en een mooie gelegenheid met deze topsporthal kennis te maken.

 
12-02-2011  

Heracles Almelo verliest onverdiend bij Feyenoord

 

ROTTERDAM - Na twee maanden afzien smaakte Feyenoord weer het genoegen van een overwinning. Feyenoord leefde na ruim een half uur in ongekende luxe. De ploeg van trainer Mario Been leidde in De Kuip tegen Heracles Almelo met 2-0, en dat was niet onverdiend. Diego Biseswar legde de basis voor de productieve eerste dertig minuten. De aanvaller herwon na ruim een kwartier op inzet de bal. Zijn voorzet kwam bij Ryo Miyaichi, die na een kapbeweging met een droog schot Feyenoord op voorsprong zette. In de 33ste minuut was het de beurt aan Biseswar zelf. Met een dosis geluk – de bal ging via het lichaam van Mark Looms – verdween zijn schot in de verre kruising.
Maar mede door eigen toedoen kon Feyenoord niet echt genieten van de luxe. Op slag van rust ging Stefan de Vrij in de fout op Samuel Armenteros. De verdediger ontsnapte weliswaar aan een rode kaart, maar uit de toegekende vrije trap vond Heracles wel de aansluiting. Het fraaie doelpunt van Mark-Jan Fledderus bracht niet alleen de Almeloërs terug in de wedstrijd, maar het bracht ook spanning in de benen van de Rotterdammers. In de tweede helft liet Feyenoord via onder anderen Luc Castaignos kansen onbenut, zoals het ook ontsnapte bij een poging van Fledderus die eindigde op de lat.
Everton liet in de extra tijd na de verdiende gelijkmaker binnen te tikken, waardoor Heracles moest toezien hoe Feyenoord zich naast de Tukkers nestelden op de dertiende plaats.

Kijk hier naar de foto's van Harrie Broeze

Feijenoord - Heracles Almelo 2-1
1-0 Miyaichi (18)
2-0 Biseswar (33)
2-1 Fledderus (45+1)

Commentaar:
Bosz: "Moeten de kansen benutten"   
Been: "Kunnen zomaar van iedereen winnen"
 
Feyenoord: Mulder, Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler, Leerdam, Wijnaldum (Fer/71), Meeuwis, Biseswar, Castaignos, Miyaichi.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Maertens, Van der Linden (Rienstra/88), Looms, Quansah, Overtoom (Vejinovic/71), Fledderus, Douglas, Armenteros, Everton.

 
12-02-2011  

DVO´71 verliest van rode lantaarndrager SVI (3-0)


Danny Kuipers had zijn schorsing er op zitten, maar dat mocht niet baten.
 

ITTERSUM – Promovendus DVO’71 begon sterk aan de competitie in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal, maar inmiddels verloor de club o.l.v. oefenmeester Manuel Sanchez Torres vier keer op rij en is het afgezakt naar de onderste regionen.
Voor rode lantaarndrager SVI uit Ittersum was DVO’71 een onbeschreven blad en stond er dus eveneens iets op het spel. Beide teams begonnen zenuwachtig en speelden slordig. Met Danny Kuipers in de gelederen kreeg DVO’71 de eerste goede kans op een voorsprong maar goed keeperswerk van de tegenstander voorkwam erger voor de thuisclub. DVI kreeg eveneens een paar goede kansen maar tot de rust bleef het gelijk.
Na de pauze kwam vooral DVI feller uit de startblokken en na zes minuten werd een vrije trap van Steenbergen van richting veranderd waardoor de Almelose goalie kansloos werd. Dezelfde Steenbergen was ook de aangever van het tweede doelpunt dat door van den Bosch keurig werd afgerond. SVI ging nadrukkelijk op jacht naar een nog ruimere voorsprong en verwaarloosde de verdedigende taken waardoor DVO’71 meerdere kansen kreeg om dichterbij te komen doch dit verzuimde. Tien minuten voor tijd zorgde uitblinker Steenbergen voor zekerheid door zijn tweede doelpunt te scoren via een leep schot dat de Almelose doelman volkomen verrastte. DVO’71 staat nu derde van onderen met nog 3 puntjes voorsprong op SVI en een puntje op De Esch. Aanstaande zaterdag moet DVO’71 naar koploper AZSV in Aalten.

 
12-02-2011  

ON verdienstelijk gelijk tegen koploper AZSV

 

AALTEN – Voor koploper AZSV uit Aalten is het Almelose ON deze competitie schijnbaar de ‘angstgegner’. Verloor men al in Almelo, nu snoepte ON opnieuw een puntje af door goed partij te geven en met 1-1 huiswaarts te keren.
AZSV begon in een hoog tempo maar wist dat voor rust niet uit te buiten. Na de thee kwam de Aaltense ploeg op voorsprong door uit een corner te scoren. Het vergat, ondanks goede mogelijkheden, dat verder uit te bouwen en liet zelfs de Almeloërs langszij komen, waarna bij ON de deur op slot ging en een puntje kon worden meegenomen.

 
13-02-2011  

Bowlsclub Almelo vierde op NK

 

ALMELO - De Bowlsclub Almelo is als vierde geeindigd op het NK Bowls dat in Almelo werd gespeeld. De Bowlsclub Oudenrijn uit Vleuten won het Nederlands Kampioenschap.
Het is voor het eerst dat het kampioenschap in Almelo wordt gespeeld. Het is de eerste keer dat een bowls N.K. in het oosten van Nederland wordt gehouden. De van oorsprong engelse sport is zo’n 20 jaar geleden ook in ons land gestart en wordt inmiddels op wereld en europees niveau gespeeld. Bij de NIOBB zijn in ons land zo’n 40 verenigingen aangesloten waarvan in de regio naast Almelo, Enschede, Goor, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Ommen en Wierden. Aan dit nationale kampioenschap wordt deelgenomen door 32 triples teams uit het gehele land. De Almelose wethouder J.van Marle gaf zaterdag het startschot.
Zondag werd tot besluit, met enig ceremonieel, door de Bornse wethouder Lex Alders als oud-voorzitter van de NIOBB de bekers en medailles  uitgereikt. En een weekend met succes, vindt Leo Brama, die als voorzitter van de Bowlsclub Almelo het kampioenschap naar Almelo haalde. "De sfeer is ontzettend goed. Er zijn heel veel toeschouwers en veel meer deelnemers dan voorgaande jaren", zegt Brama. "Vorig jaar was het kampioenschap in Baarn. Toen waren er maar zes deelnemende teams. Nu het in Almelo gespeeld wordt, is de animo onder Twentse clubs veel groter.

1e prijs: BCO Oudenrijn, 2e prijs: Welgelegen, 3e prijs: ABC Almere, 4e prijs: Bowlsclub Almelo


Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-02-2011  

Gert-Jan Bruggink wint Grote Prijs van Dortmund

  DORTMUND (KNHS) - Gert-Jan Bruggink (De Lutte) heeft met de tienjarige merrie Andrea, een eigen fokproduct, de Grote prijs van Dortmund gewonnen. Als laatste starter in een 16 barrageruiters tellend veld wist hij de tijd van de Braziliaanse Katharina Johannpeter met Donna D met ruim anderhalve seconde te verbeteren. Marc Houtzager (Rouveen) legde met Sterrehof's Opium VS beslag op de derde plek. Bruggink nam met zijn zege een nieuwe MB 160 mee naar huis.
Lees verder...

 
14-02-2011  

Successen Achilles W.I.L. in Hattum

 

HATTEM- Afgelopen zaterdag vond de plaatsingswedstrijd van de Acro C-lijn in Hattem plaats. Achilles W.I.L. Almelo heeft tijdens deze eerste plaatsingswedstrijd maar liefst twee medailles behaald. Afhankelijk van de resultaten van de tweede plaatsingswedstrijd op 2 april aanstaande, zal bepaald worden welke teams doorgaan naar de halve finale.
De bronzen titel was er voor Marjon Versteeg, Elise Deijk en Anniek Stevelink (foto) als trio in de dames groep C-niveau. Deze dames behaalden 52,265 punten, waarmee zij een 3de plaats hebben behaald.
Tessa Staal, Sharon Keizer en Carlijn Smits behaalden een 9de plaats en Stefanie Versteeg, Elke van Gorp en Karlijn Davina haalden 48,998 punten, wat goed was voor de 11de plaats.
Bij de duo’s behaalden Suzanne Versteeg en Mirjam de Fretes een 15de plaats in de categorie Dames C-niveau. Thijs Emons en Laura de Jonge behaalden een tweede plaats in de categorie Gemengd paar op C-niveau, wat goed was voor de zilveren medaille.

 
15-02-2011  

Heraclesfans ‘bezetten´ raadszaal

 

ALMELO - Honderden Heraclesfans hebben dinsdagavond tijdens de raadsbijeenkomst laten blijken dat het nieuwe stadion er moet komen. Op het stadhuisplein en in de burgerzaal stonden grote beeldschermen opgesteld omdat niet iedereen op de publieke tribune in de raadszaal paste.
De stemming zat er goed in en de club had gezorgd voor koffie en thee op het plein en het bordes. Met spandoeken buiten en binnen werden de eisen nog eens onderstreept en het moet gezegd dat de fans zich keurig hebben gedragen en de vergadering slechts een enkele keer onderbraken met applaus en gezang. Voorzitter Gijs Stork vierde af en toe de teugel en ook de raad had begrip voor de aanhang.
Bestuurders Fred Schrander, Hans Bredewoud en André Oude Weernink zetten in een helder betoog uiteen dat de club de gemeente nodig heeft om een nieuw stadion te kunnen realiseren. Dit om de begroting te kunnen vergroten om in de toekomst een stabiele middenmotor te kunnen worden in de eredivisie.

< Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's van Coen en hier voor alle foto's van Jan)

Fotoreportage (72 foto's)...

 
17-02-2011  

Onderzoekers: nieuw stadion moet er komen


Pieter Nieuwenhuis van het adviesbureau Hypercube
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft om te overleven in de eredivisie absoluut een nieuw stadion nodig en er is nog voldoende ruimte in de markt rondom Almelo om die geplande arena van 15.000 toeschouwers te laten vollopen.
Pieter Nieuwenhuis van het adviesbureau Hypercube vertelde dit de sponsoren woensdagavond op een businessbijeenkomst in het Polman Stadion. Hij denkt dat als de plannen te lang worden uitgesteld, met name De Graafschap een concurrent voor Heracles zal worden
Uit onderzoek van het in het betaalde voetbal bekende bureau Hypercube blijkt dat er volop potentie is voor Heracles om door te groeien: ,,Als de kwaliteit van het voetbal stijgt, zijn de mensen bereid verder te reizen om naar het stadion te gaan. De meeste supporters komen nu uit Almelo. Heracles is een hele sterke provincieclub met volop groeimogelijkheden in de hele regio. Maar niet in dit Polman Stadion. Dat is echt te klein geworden. De club moet ook snel weten waar het aan toe is. Volgens Nieuwenhuis merkt Heracles dit seizoen al dat de club terrein verliest omdat het begrotingstechnisch aan het plafond zit: ,,Heracles blijft dit seizoen achter bij de prestaties die je op basis van onze rekenmodellen mag verwachten. Een tien met een griffel voor de prestatie van vorig seizoen toen Heracles met een zesde plaats zelfs dicht bij Europees voetbal was. Onthoud dat maar goed want de kans is 1 op 100 dat het nog een keer lukt. Dit seizoen zie je al de beperkingen."

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (19 foto's)...

 
18-02-2011  

Ellery Cairo bezorgt Heracles een punt in Utrecht

 

UTRECHT – Een hakballetje achter het standbeen langs van Ellery Cairo bezorgde Heracles Almelo op de valreep nog een punt tegen een matig FC Utrecht dat geen grip kreeg op het samenspel tussen Fledderus, Everton en Armenteros.
Het was Ricky van Wolfswinkel die na zijn blessureperiode de Almeloërs al in de derde minuut op afstand zette en met een bekeken boogbal Remco Pasveer het nakijken gaf. De Heraclieden leken niet aangeslagen, zochten nadrukkelijk de aanval en wonnen ook de meeste persoonlijke duels. Maertens en Looms probeerden het met afstandschoten maar de beste kansen kreeg toch wel Darl Douglas die in kansrijke posities hoog overschoot en net langs de paal mikte. FC Utrecht zette er enkele counters tegenover maar kreeg slechts een enkele kans voor Nasare die door de verdediging glipte. Het laatste kwartiertje tot de rust ging het spel gelijk op met kansen over en weer zonder dat werd gescoord.
Na rust zakte het niveau van de wedstrijd bedenkelijk en hielden beide teams elkaar in evenwicht mede doordat Mertens en Duplan niet tot scoren kwamen evenals Everton die de kruising raakte. Het was Ellery Cairo, als invaller voor Quansah, die de Utrechtse doelman Vorm in de slotfase verschalkte met zijn hakballetje. Kort daarop in blessuretijd kreeg Vejinovic nog een mooie kans doordat hij op avontuur ging door de defensie van FC Utrecht, maar strandde op doelman Vorm.

< Foto Harrie Broeze
(klik hier voor meer foto’s)

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-1
1-0 Van Wolfswinkel (3)
1-1 Cairo (89)
Commentaren via Studio Sport:
Peter Bosz: We hebben prima gespeeld
Ton du Chatinier: Straftraining heeft niet gewerkt
Ellery Cairo: Cairo leeft nog en scoort
Ricky van Wolfswinkel: Het kan niet erger

Arbiter: Winter
Geel: Van der Maarel, Strootman (FC Utrecht) Maertens (Heracles Almelo)
FC Utrecht: Vorm, Van der Maarel (Markiet/46), Vorstermans, Wuytens, Nesu, Strootman, Asare (Maguire/21), Lensky (Nijholt/60), Duplan, Van Wolfswinkel, Mertens.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah (Cairo/83), Overtoom, Fledderus, Douglas (Rienstra/83), Armenteros, Everton (Vejinovic/46).

 
19-02-2011  

Vrijspringen paarden in Saasveld

 

SAASVELD - Rijpaarden Fokvereniging Twente houdt ook dit jaar in Saasveld weer een wedstrijd vrijspringen voor paarden, geboren in 2007 en 2008. De paarden mogen bij alle stamboeken ingeschreven staan. De voorselectie is op vrijdag 25 februari vanaf 16.30 uur en op zaterdag 26 februari vanaf 14.00 uur. De finale van de circa twintig geselecteerde paarden is op maandag 21 maart, aanvang 19.30 uur. Hoofdsponsor van het evenement is Dekstation Enterbrook.

Opgave is mogelijk bij Wendy van Dijk, Postbus 94, 7590 AB Denekamp of rijpaardenfokverenigingtwente@gmail.com Hier is ook meer informatie te verkrijgen.

Er wordt een oefenavond gehouden op vrijdag 18 februari van 18.00 tot 21.00 uur. Zonder opgave vooraf, starten op volgorde opgave. Deelnemers moeten zich voor 20.00 uur melden bij de ringmeester. Kosten: € 5,00 per paard. Deelnamekosten dienen ter plekke vooraf betaald te worden. Voor het volledige vraagprogramma, zie www.startlijsten.nl
 

 
19-02-2011  

DVO´71 roemloos ten onder, ON wint

 

ALMELO – In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal ging DVO’71 in de uitwedstrijd tegen koploper AZSV met 4-0 roemloos ten onder. De ploeg van trainer Sanchez Torres bakt er na de winterpauze weinig van en verloor voor de vijfde keer op rij en staat nu onderaan. Daarmee dreigt na de promotie nu degradatie het lot te worden van de Almelose club die dit jaar 40 jaar bestaat. 
ON won in dezelfde klasse uit met 1-3 tegen Vroomshoopse Boys door doelpunten van Nieuwenhuis 0-1 (pen.) en 0-2 (pen.) en Piljic 0-3. R. Maneschijn maakte de eretreffer voor de Boy’s. ON staat nu gedeeld derde met Hulzense Boys op ruime afstand van leider AZSV en Sparta Enschede.

< Er was geen houden meer aan voor DVO'71
Foto: Cor Hinkamp
(klik hier voor alle foto's)

 
20-02-2011  

AKC/Ermasport wint van Drachten

 

ALMELO - Wederom had AKC/Ermasport in haar gemeentelijke thuishal Het Sportpark te kampen met een defecte schotklok. Na een uur vertraging voor het regelen van een reserveklok en wat testjes of deze functioneerde, kon de wedstrijd tegen Drachten beginnen. AKC liet zich door de vertaging niet uit het veld slaan en nam onmiddellijk het heft in handen om die ook niet meer uit handen te geven. AKC liep gestaag uit en won uiteindelijk met 29-15 en greep daarmee de laatste strohalm om degradatie te voorkomen. 

< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle 27 foto's)

Fotoreportage (9 foto's)...

 
20-02-2011  

Zwollenaar Ronald Mulder twee op NK Supersprint

 

ENSCHEDE - Ronald Mulder (foto) kwam zaterdagavond net te kort om Nederlands kampioen Supersprint te worden. De schaatser uit Zwolle moest in Enschede alleen Jacques de Koning voor laten gaan.
Op de ijsbaan in Enschede reden de mannen twee keer een 100 meter en tweemaal een 300 meter. Het klassement van de 100 meter werd gewonnen door Jacques de Koning. Hij verbrak het Nederlands record van Jan Smeekens uit Raalte. De Koning snoepte drie honderdsten van het record af, 9,66. Ronald Mulder schreef het klassement van de 300 meter op zijn naam. Broer Michel Mulder eindigde in het totaalklassement als derde.
Bij de dames eindigde Jorien Kranenborg als derde. De Deventerse reed op de laatste 300 meter een baanrecord senioren en steeg daardoor in het klassement. Het NK werd gewonnen door Thijsje Oenema.

< Fotoreportage Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (17 foto's)...

 
21-02-2011  

Goud Kimberly & Joyce - Dutch Open Taekwondo

 

EINDHOVEN – De jeugdige Kimberley Kampman (-44 kg) uit Almelo heeft goud gewonnen tijdens het Dutch Open Taekwondo in Eindhoven. Ze versloeg o.a. de Belgische Milena Sorentino met 7-4, de Sloveense Anita Kaltak met een ‘golden point’ (6-6) en in de finale Lucija Mladenovic (Kroatië) met 3-0. Kimberley plaatste zich met het resultaat voor het EK in Cyprus later dit jaar. Kimberley Kampman is nog op zoek naar sponsoren die haar verder willen helpen in haar sportcarrière.

Goud was er ook voor clubgenote Joyce van Baaren (-62 kg) die in haar vierde en laatste partij de Russin Martina Tsjesjoeina met 4-2 versloeg. Dominique Bloemberg (-55 kg) won zilver en Reshmie Oogink (-73 kg) en Pascal Niks (-68 kg) pakten keurig een bronzen medaillle voor het succesvolle team van Taekwondo Oude Luttikhuis.

< Kimberley Kampman (16) won onlangs ook de nationale titel bij zowel de dames als de junioren. 

 
23-02-2011  

AZ en Willem II stoppen met vrouwenvoetbal


Willem II
 

ALKMAAR/TILBURG - AZ en Willem II stoppen na dit seizoen met vrouwenvoetbal. Beide clubs zeggen dat financiële redenen aan het besluit ten grondslag liggen.
AZ werd drie keer achtereen kampioen en deed twee keer mee aan de Champions League voor vrouwen. De club is tevens hofleverancier van het nationale elftal met speelsters als Daphne Koster, Loes Geurts, Dyanne Byto, Claudia van den Heiligenberg en Chantal de Ridder. Bij Willem II spelen de internationals Daniëlle van de Donk en Manoe Meulen.

De KNVB betreurt de gang van zaken nu het net de vaste speeldag van donderdag naar vrijdag wil zetten. Men hoopt dat andere BVO’s het stokje overnemen om het aantal weer op acht teams in de competitie te brengen.

Misschien wel iets voor Heracles Almelo voorzitter Jan Smit als oud- korfballer. Hoewel oud- trainer Frits Korbach ooit zei: “Hij is stinkend rijk, maar als je hem op de kop zet komt er nog geen dubbeltje uit zijn broekzak”.

 
25-02-2011  

FC Twente mag opnieuw naar Rusland


Wout Brama
 

ENSCHEDE – Bijna lagen ze eruit de Tukkers uit Enschede. In de eerste helft werd men door Rubin Kazan verrassend op een 0-2 achterstand gezet en was de totaalstand gelijk. Brama schoot in handen van de Russische keeper en de Jong kon net niet bij een mooie pass van Theo Janssen. Even dreigde dus een debacle. Het was uitblinker Janssen die met een fraai afstandsschot de hoop terug bracht op slag van rust.
Na rust kwam FC Twente feller uit de startblokken en binnen twee minuten kopte Douglas de corner van Janssen in het net waardoor de Tukkers geconcentreerd het gelijkspel en de voorsprong uit het eerste duel tot het fluitsignaal overbrugden.
De geboortige Almeloër en oud- speler van PH Wout Brama; “We zijn te nonchalant de wedstrijd in gegaan. Dat mag niet, maar die dingen gebeuren. Het is onnodige energieverspilling. Dit is een goed begin van een belangrijke week. De mooie maanden komen eraan." Over de nieuwe tegenstander Zenith St. Petersburg; “We zijn Rusland nu gewend. We zullen goed voorbereid die kant op gaan. Ik weet nog niet heel veel van de ploeg. 33 jaar geleden haalde Twente halve finale Uefa, dus we hebben nog een record te verbreken."

 
25-02-2011  

Heracles en FC Twente op andere data

 

ALMELO – De thuiswedstrijd van zondag 2o maart tegen Heerenveen is verplaatst naar zaterdagavond 19 maart om 19.45 uur.
De thuiswedstrijd van FC Twente tegen VVV Venlo wordt verplaatst van zaterdag 12 naar zondag 13 maart om 14.30 uur i.v.m. de thuiswedstrijd op donderdag 10 maart tegen Zenith St. Petersburg.
Dat is gebeurd omdat FC Twente zich heeft geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. Daarin spelen de Tukkers donderdag 10 maart thuis tegen Zenit St. Petersburg. De wedstrijd tegen VVV Venlo begint om 14.30 uur.

 
25-02-2011  

'Matten' in de skybox Grolsch Veste

 

ENSCHEDE – In de Grolsch Veste is het tijdens de wedstrijd van FC Twente tegen Feijenoord tot een matpartij gekomen in een skybox, zo werd eerst nu bekend. De ‘gasten’ werden aangesproken op hun lawaaierig gedrag waarna een vechtpartij ontstond en één van de aanwezige ‘dames’ een pluk haar uit het hoofd werd getrokken.
Manager algemene zaken Jan van Halst sprak schande over de gang van zaken en meldde dat de huurovereenkomst inmiddels is ontbonden en voor de rest van het seizoen al weer aan een andere partij is verhuurd. Ook werd aan 3 skyboxgasten een stadionverbod opgelegd.

< 55 skyboxen en diverse restaurants.

 
26-02-2011  

Heracles dendert over Vitesse (6-1)


Foto's: Nick Zweers
 

ALMELO – Dat de Heraclieden een een aardig potje voetbal op de mat kunnen leggen is genoegzaam bekend. In uitwedstrijden is het geluk meestal niet aan de zijde van de Almeloërs hoewel vaak wel het betere van het spel wordt getoond. Het gelijkspel in Utrecht was vorige week een opsteker en vol vertrouwen werd concurrent Vitesse verwacht in het overvolle Polmanstadion.
Het elftal van Ferrer deed het aardig na de winterstop, heeft goede voetballers maar het is nog lang geen hecht team en dat bleek zaterdagavond tegen de elf van trainer Peter Bosz die na deze overwinning met 6-1 zelfs voorzichtig naar het linker rijtje kan lonken.

Vanaf de start in een kolkend Polmanstadion zocht Heracles het vijandige doel van de miljoenenploeg uit Arnhem. Everton kreeg een kansje, Room tikte een inzet van Overtoom over de lat en Douglas miste zelfs met alleen doelman Room nog voor zich. Vitesse stelde er wat individuele acties tegenover maar was op een kans van Riveros na nog niet echt gevaarlijk geweest toen een misverstand tussen Room en Raijkovic de bal voor de voeten van linksback Looms deed belanden die verwoestend uithaalde en geholpen werd door de uit positie staande Room.
De Almeloërs gingen onverdroten voort, waren beter in het omschakelen en dat leidde direct na rust tot een fraai doelpunt van Everton die de door Armenteros subtiel doorgekopte uittrap van Pasveer over doelman Room lobte. Even later mocht Fledderus ongehinderd aanleggen en dat betekende 3-0.
Vitesse was totaal van slag en de bank van Vitesse zat er levenloos bij. Twee penalty’s na overtredingen binnen de zestien tegen Everton en Armenteros gaven Overtoom gelegenheid zijn scoretotaal wat op te vijzelen en Kashia werkte een inzet van Heracles nog achter zijn eigen doelman voordat hij zelf bij een zeldzame uitbraak van Vitesse de eretreffer voor de Arnhemmers op het scorebord kon zetten 6-1.

< sfeerbeeld – fotoreportage Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Commentaren
Trainer Peter Bosz: We lopen al langer aardig te ballen
Vitesse-doelman Room: Verdediging stond vaak niet goed
Remko Pasveer en Mark Looms op Radio Oost.

Heracles Almelo - Vitesse 6-1 (1-0)
1-0 Room e.d.(38)
2-0 Everton (48)
3-0 Fledderus (59)
4-0 Overtoom (69,pen)
5-0 Overtoom (75,pen)
6-0 Kashia e.d. (82)
6-1 Kashia (90)

Arbiter:Haverkort
Geel: Sneijders, Kashia (beiden Vitesse)
Opstellingen:
Heracles Almelo:Pasveer,Te Wierik, Maertens,vd Linden,Looms,Quansah (82/Rienstra),Overtoom(77/Veijnovic),Fledderus,Douglas(77/Cairo),Armenteros, Everton
Vitesse:Room,vd Struijk,Kashia, Rajkovic,Yasuda,Riverola,Lopez, Propper,Babangida(64/Stevanovic),Pedersen(46/Sneijders)Van Ginkel

Fotoreportage (21 foto's)...

 
26-02-2011  

ON wint opnieuw en DVO´71 weer onderuit

 

ALMELO – ON heeft zich na de thuisoverwinning (2-1) tegen Hulzense Boys op de tweede plaats genesteld op ruime afstand van koploper Sparta Enschede. Twee aanvallen direct in het begin van de wedstrijd waren voldoende voor ON om de punten thuis te houden. Na rust gaf men het initiatief weg en kwam Hulzense Boys via een strafschop dichterbij.

< spelmoment ON - Hulzense Boys. Foto: ON

DVO’71 is totaal van slag en verloor opnieuw nu tegen koploper Sparta Enschede. Voetballend deed de promovendus het nog niet zo slecht maar het team van trainer Sanchez Torres komt na de goede start in de eerste periode amper nog tot scoren. Kuipers kon via een penalty de nederlaag (1-3) nog enigszins een draagbaar aanzien geven. Na de promotie hangt nu de cape van het degradatiespook al om de schouders.

 
27-02-2011  

Rietvogels en DVO op weg naar fusie


Fantasie-shirt
(bewerking AN.nl)
 

ALMELO – SV Rietvogels en DVO’71 zijn toch op weg naar een fusie. Zelfs over een nieuwe naam is met het al eens en dat moet ‘Sportclub DRC 2011’ worden. Het gezonde verstand lijkt dus de bovenhand te krijgen na jaren van overleg en weerstand bij vooral DVO’71 dat qoute qe qoute zelfstandig doorwilde na een verhuizing van ’t Maatveld naar sportcomplex De Riet. De leden van Rietvogels gingen daar voorliggen en gaven het bestuur wel de vrije hand voor een fusie als voorwaarde voor huisvesting op De Riet. De club bezit de opstalrechten op het sportcomplex De Riet.
Ook sportwethouder Jan van Marle zette druk op de ketel en gaf onomwonden te kennen dat DVO’71 het verblijf op ’t Maatveld niet met nog een jaar kon rekken en bedacht zelfs een convenant om de verenigingen tot samenspraak te dwingen en blijkbaar met succes.
Daarmee komt een eind aan een jarenlang durende patstelling waardoor de voetbalsport op De Riet een betere ontwikkeling kan krijgen dan met twee elkaar beconcurrerende clubs op het sportcomplex. De onderhandelaars zijn het ook al eens over de nieuwe clubkleuren meldt Rietvogels-voorzitter Bert Hümmels aan TC Tubantia. ‘Dit gaf minder problemen dan ik had gedacht’, oordeelt Hümmels daarover.
Hümmels praatte trainers en elftalleiders bij na het traditionele Broer Nijland zaalvoetbaltoernooi dat deze keer werd gehouden in de IISPA. 
Verwacht mag worden dat DRC 2011 haar prestatieafdeling zal richten op het zaterdagvoetbal en het zondagvoetbal als recreatie zal beschouwen. Een hoofdtrainer is er ook al. Manuel Sanchez Torres kwam eind 2010 overeen om zijn contract met DVO'71 te verlengen.

 
28-02-2011  

Luctor en Almelo winnen, avc Heracles verliest

 

ALMELO – Zondageersteklasser PH had een dagje vrijaf. Luctor heeft als tweede in de derde klasse A met twee wedstrijden minder dan koploper Vogido alles in eigen hand na de 1-2 uitoverwinning tegen Oldenzaal. Almelo bleef in de vierde klasse B in de race om de titel na de 2-3 overwinning in en tegen Fleringen en staat nog steeds derde. Avc Heracles verloor in de vijfde klasse A thuis met 1-2 van hekkensluiter LSV, de promovendus heeft nog een paar puntjes nodig om zich veilig te spelen.

 
28-02-2011  

AKC degradeert uit Hoofdklasse korfbal

 

ALMELO – Even leek het er op dat AKC/Ermasport de laatste strohalm zou grijpen. Met goed veldspel zette het Almelose team het Haagse Ons Eibernest in de eerste helft zelfs op een 12-9 achterstand. Na de pauze bleef weinig van het goede spel over en liet vooral de verdediging veel steken vallen. Ons Eibernest profiteerde dankbaar en schoot zelfs zeven doelpunten op rij zonder tegendoelpunt en hield die voorsprong keurig vast tot het eindsignaal (20-24).

< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle 83 foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
28-02-2011  

Sportclubs zetten Almelo voor het blok


Van Marle blijft optimistisch, maar Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit ziet de bui al hangen en vreest nog langer uitstel.
 

ALMELO – De sportclubs SV Almelo, La Première en CVK Achilles zijn net zoals eerder Oranje Nassau uit het overleg met de gemeente gestapt over een herschikking van de accommodaties op het sportcomplex Ossenkoppelerhoek. De clubs hebben geen vertrouwen meer in sportwethouder Jan van Marle en hebben hem dat per email laten weten. Hete hangijzer is een elfde speelveld dat de clubs zeggen nodig te hebben terwijl ambtelijk steeds wordt gesproken over maximaal tien velden en van Marle in de publiciteit wel spreekt over elf velden.
De drie clubs vinden dat de Flexlocatie weer van stal moet worden gehaald om Oranje Nassau te kunnen herhuisvesten samen met de honkballers van De Uitsmijters en de wielervereniging Zwaluwen. Het probleem zou dan opgelost zijn en de weg vrijkomen voor de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo.
Van Marle betreurt de actie van de clubbesturen en gaf te kennen dat hij in het tweede kwartaal met en oplossing zou komen waarin alle clubs een hoofdveld houden en de bijvelden gezamenlijk moeten worden benut. Heracles Almelo gaf onlangs te kennen dat ook de stadionaccommodatie ingezet kan worden op ‘knijpmomenten’ en die liggen volgens van Marle uitsluitend op de zaterdagochtenden.
Oranje Nassau ziet echter niets in de oplossing die de andere clubs aandragen. De club wil niet naar de mogelijke Flexlocatie omdat dit voor de meeste leden tever weg ligt.

Archief
Terug naar vorige pagina