Sportberichten


Plaatsing  
 
05-02-2011  

Wereldbeker-zilver voor Bobsleevrouwen

 

CESANA - De bobsleesters Esmé Kamphuis (Zwolle) en Judith Vis (Rotterdam) hebben tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Cesana voor een topprestatie gezorgd door het zilver op te eisen. Nog nooit behaalde een Nederlandse vrouwenbob zo'n fraaie klassering. Het duo Kamphuis/Vis moest op de olympische baan van 2006 alleen het Canadese duo Helen Upperton en Shelley-Ann Brown voor laten gaan. Het verschil tussen goud en zilver bedroeg na twee runs 0,29.
Twee weken geleden baarden de Oranjedames al opzien door op de EK brons te pakken in een wereldbekerbekerwedstrijd die ze als vierde beëindigden.
"We waren in de training al twee keer de snelste, dus we wisten dat we met een goede start en twee stabiele runs hoog konden eindigen", keek de dolblije Kamphuis terug op het topresultaat.
"Ik heb het hier nooit eerder goed gedaan", onderstreepte Kamphuis het lastige karakter van het ijskanaal in Cesana. "Met coach Todd Hays heb ik deze week veel over de baan gesproken. Dat heeft effect gehad. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de WK."
Vis gaat zich na het bobsleeseizoen weer richten op het hordenlopen.

Archief
Terug naar vorige pagina