Sportberichten


Plaatsing  
 
13-02-2011  

Bowlsclub Almelo vierde op NK

 

ALMELO - De Bowlsclub Almelo is als vierde geeindigd op het NK Bowls dat in Almelo werd gespeeld. De Bowlsclub Oudenrijn uit Vleuten won het Nederlands Kampioenschap.
Het is voor het eerst dat het kampioenschap in Almelo wordt gespeeld. Het is de eerste keer dat een bowls N.K. in het oosten van Nederland wordt gehouden. De van oorsprong engelse sport is zo’n 20 jaar geleden ook in ons land gestart en wordt inmiddels op wereld en europees niveau gespeeld. Bij de NIOBB zijn in ons land zo’n 40 verenigingen aangesloten waarvan in de regio naast Almelo, Enschede, Goor, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Ommen en Wierden. Aan dit nationale kampioenschap wordt deelgenomen door 32 triples teams uit het gehele land. De Almelose wethouder J.van Marle gaf zaterdag het startschot.
Zondag werd tot besluit, met enig ceremonieel, door de Bornse wethouder Lex Alders als oud-voorzitter van de NIOBB de bekers en medailles  uitgereikt. En een weekend met succes, vindt Leo Brama, die als voorzitter van de Bowlsclub Almelo het kampioenschap naar Almelo haalde. "De sfeer is ontzettend goed. Er zijn heel veel toeschouwers en veel meer deelnemers dan voorgaande jaren", zegt Brama. "Vorig jaar was het kampioenschap in Baarn. Toen waren er maar zes deelnemende teams. Nu het in Almelo gespeeld wordt, is de animo onder Twentse clubs veel groter.

1e prijs: BCO Oudenrijn, 2e prijs: Welgelegen, 3e prijs: ABC Almere, 4e prijs: Bowlsclub Almelo


Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina