Sportberichten


Plaatsing  
 
28-02-2011  

Sportclubs zetten Almelo voor het blok


Van Marle blijft optimistisch, maar Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit ziet de bui al hangen en vreest nog langer uitstel.
 

ALMELO – De sportclubs SV Almelo, La Première en CVK Achilles zijn net zoals eerder Oranje Nassau uit het overleg met de gemeente gestapt over een herschikking van de accommodaties op het sportcomplex Ossenkoppelerhoek. De clubs hebben geen vertrouwen meer in sportwethouder Jan van Marle en hebben hem dat per email laten weten. Hete hangijzer is een elfde speelveld dat de clubs zeggen nodig te hebben terwijl ambtelijk steeds wordt gesproken over maximaal tien velden en van Marle in de publiciteit wel spreekt over elf velden.
De drie clubs vinden dat de Flexlocatie weer van stal moet worden gehaald om Oranje Nassau te kunnen herhuisvesten samen met de honkballers van De Uitsmijters en de wielervereniging Zwaluwen. Het probleem zou dan opgelost zijn en de weg vrijkomen voor de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo.
Van Marle betreurt de actie van de clubbesturen en gaf te kennen dat hij in het tweede kwartaal met en oplossing zou komen waarin alle clubs een hoofdveld houden en de bijvelden gezamenlijk moeten worden benut. Heracles Almelo gaf onlangs te kennen dat ook de stadionaccommodatie ingezet kan worden op ‘knijpmomenten’ en die liggen volgens van Marle uitsluitend op de zaterdagochtenden.
Oranje Nassau ziet echter niets in de oplossing die de andere clubs aandragen. De club wil niet naar de mogelijke Flexlocatie omdat dit voor de meeste leden tever weg ligt.

Archief
Terug naar vorige pagina