Sportberichten


Plaatsing  
 
17-02-2011  

Onderzoekers: nieuw stadion moet er komen


Pieter Nieuwenhuis van het adviesbureau Hypercube
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft om te overleven in de eredivisie absoluut een nieuw stadion nodig en er is nog voldoende ruimte in de markt rondom Almelo om die geplande arena van 15.000 toeschouwers te laten vollopen.
Pieter Nieuwenhuis van het adviesbureau Hypercube vertelde dit de sponsoren woensdagavond op een businessbijeenkomst in het Polman Stadion. Hij denkt dat als de plannen te lang worden uitgesteld, met name De Graafschap een concurrent voor Heracles zal worden
Uit onderzoek van het in het betaalde voetbal bekende bureau Hypercube blijkt dat er volop potentie is voor Heracles om door te groeien: ,,Als de kwaliteit van het voetbal stijgt, zijn de mensen bereid verder te reizen om naar het stadion te gaan. De meeste supporters komen nu uit Almelo. Heracles is een hele sterke provincieclub met volop groeimogelijkheden in de hele regio. Maar niet in dit Polman Stadion. Dat is echt te klein geworden. De club moet ook snel weten waar het aan toe is. Volgens Nieuwenhuis merkt Heracles dit seizoen al dat de club terrein verliest omdat het begrotingstechnisch aan het plafond zit: ,,Heracles blijft dit seizoen achter bij de prestaties die je op basis van onze rekenmodellen mag verwachten. Een tien met een griffel voor de prestatie van vorig seizoen toen Heracles met een zesde plaats zelfs dicht bij Europees voetbal was. Onthoud dat maar goed want de kans is 1 op 100 dat het nog een keer lukt. Dit seizoen zie je al de beperkingen."

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina