HandbalAcademie wint in IISPA van Portugezen

ALMELO – Het team van de HandbalAcademie heeft zich vandaag nagenoeg geplaatst voor de kwartfinale om de Challenge Cup. De Portugese tegenstander Colegio de Gaia bleek in de nieuwe IISPA hal duidelijk niet opgewassen tegen de Nederlandse handbaltalenten. Bij rust was de voorsprong al 18-12. In de tweede helft liep het team van de HandbalAcademie verder uit en won met 40-21. Een riante uitgangspositie voor de return, die morgen in Arnhem wordt gespeeld. Bekend werd ook dat de IISPA een der locaties is waar wordt gestreden tijdens het EK onder 19 jaar dat wordt gehouden van 4 t/m 14 augustus a.s.

Speciaal voor deze wedstrijd werd is er een 'televisievloer' in de IISPA gelegd.

Roxanne Bovenberg was met 10 treffers in deze wedstrijd het meest productief.

Celine Michielsen volgt met 8 doelpunten.

Sanne van Olphen wist 5 keer het net te vinden.

In de rust werd er officieel bekend gemaakt...

...dat Almelo één van de 5 speelsteden zal zijn van het EK Handbal <19.
Dit evenement wordt gehouden van 4 t/m 14 augustus 2011.

Onder toeziend oog van Ben Spaai, toernooidirecteur van onder andere het EK handbal <19,
ondertekende wethouder Jan van Marle het 'Host City agreement'.

Na het officiële gebeuren kreeg men nog een mooi aandenken voor op het stadhuis.

Foto's: Alexander Kamp, Tijdover.nl Fotografie