06-02-2011

Heracles pakt maximaal punten tegen Roda

ALMELO – Met de wetenschap dat Excelsior, en VVV zaterdag al de volle winst binnenhaalden, was het ook voor Heracles Almelo noodzaak om maximaal punten tegen Roda JC te behalen om de onderste regionen niet dichterbij te laten komen.
Met Fledderus op de plek van de geschorste Looms en Vejinovic op het middenveld was de eerste helft in handen van de Hereaclieden. De beste kansen waren dan ook voor Heracles Almelo. Van der Linden kopte net over, Vejinovic schoot bijna binnen maar reserve-doelman Prus wist nog net redding te brengen. Ook Armenteros, Overtoom en Douglas misten kansjes. Aan de andere kant kon Junker het doel niet vinden en schoot net over.
Na rust zette Heracles opnieuw aan maar Roda kreeg toch wat meer grip op de wedstrijd. Het was Overtoom die acht minuten na rust met een afstandsschot doelman Prus wist te verschalken (1-0). Dat was het sein voor Roda om de wedstrijd feller te maken waardoor Heracles Almelo onder druk kwam te staan. Van der Linden kreeg geel na een forse charge en Breukers liep kort achter elkaar tegen twee keer geel op waardoor Heracles Almelo de laatste 25 minuten met kunst en vliegwerk de nul moest vasthouden. Trainer Bosz haalde Everton, Armenteros en Vejinovic naar de kant om met Rienstra, te Wierik en Almubaraki het doel ‘dicht te spijkeren’. Met kunst en vliegwerk en enkele goede reddingen van Pasveer werd de broodnodige overwinning binnengeleept.

Heracles Almelo - Roda JC 1-0
1-0 Overtoom (53)
Arbiter: Janssen
Geel: Hempte, Van der Linden, Junker
Rood: Breukers (2xg/66)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Fledderus, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Rienstra/74), Douglas, Armenteros (Almubaraki/90+3), Everton (Te Wierik/78).
Roda JC: Prus, De Fauw (Meulens/81), Kah, Wielaert, Hempte, Janssen, Vormer, Sutchuin Djoum (Bodor/64), Hadouir, Skoubo (Pluim/72), Junker.

< Fotoreportage: Nick Zweers