Sportberichten


Plaatsing  
 
05-02-2011  

HandbalAcademie wint in IISPA van Colegio de Gaia


Selectie 2010/2011 HandbalAcademie
 

“Deze voorsprong mogen we inderdaad niet meer weggeven”, zegt coach Monique Tijsterman. “Ik had meer tegenstand verwacht van Colegio de Gaia. Zij staan toch bovenin de Portugese competitie. Dat we zo ruim winnen zegt niet alleen iets over het niveau van de Portugese competitie, maar zeker ook iets over het niveau van onze speelsters”, aldus Tijsterman.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de handbaltalenten te sterk waren voor hun tegenstander. De Portugezen zijn geen seconde een gevaar geweest en bij rust was de voorsprong zes punten.
In de rust werden de handbalfans in Almelo op nog meer goed nieuws getrakteerd. Almelo is één van de vijf speelsteden tijdens het EK <19 in augustus 2011. Wethouder Jan van Marle van Almelo en Ben Spaai van het NHV onthulden het bord met daarop: Almelo Host City EK dames <19 2011. Veel van de speelsters van de HandbalAcademie spelen in het nationale team <19 en spelen van 4 -14 augustus voor de Europese titel.

Van Marle en Spaai, namens het NHV toernooidirecteur van de EK’s in 2011 en 2012, zijn erg verheugd dat Almelo een van de speelsteden is. “Almelo beschikt over een prachtige nieuwe hal met veel mogelijkheden. Vandaag hebben we het enthousiasme in Almelo mogen proeven. We hopen dat ook tijdens het EK<19 veel mensen zich willen inzetten om het EK <19 tot een succes te maken”, zegt Spaai. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.ekhandbal.nl

Na rust ging de zegetocht van het team van de HandbalAcademie verder. Het verschil liep verder uit en werd net geen twintig punten. Bij de stand 40-21 klonk het eindsignaal. Morgen wordt de return om 14.00 uur gespeeld in sporthal Elderveld in Arnhem. “Ik hoop dat we de concentratie morgen kunnen vasthouden”, zegt Tijsterman. “Met de motivatie zit het in elk geval wel goed. We hebben vandaag een goede prestatie neergezet, maar morgen moeten we verder werken aan ons eigen spel.”

Scores: Roxanne Bovenberg: 10, Celine Michielsen: 8, Sanne van Olphen: 5, Melissa Wilmsen: 4, Lisette Moelker: 4, Becky van Nijf: 2, Lotte Prak: 2,Myrthe Schoenaker: 2, Inger Smits: 1, Monika Kornet: 1, Anouk van de Wiel: 1

Tekst: Edwin Zuidgeest

Meer foto's: zie Tijdover.nl

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina