12-02-2011

Heracles Almelo verliest onverdiend bij Feyenoord

ROTTERDAM - Na twee maanden afzien smaakte Feyenoord weer het genoegen van een overwinning. Feyenoord leefde na ruim een half uur in ongekende luxe. De ploeg van trainer Mario Been leidde in De Kuip tegen Heracles Almelo met 2-0, en dat was niet onverdiend. Diego Biseswar legde de basis voor de productieve eerste dertig minuten. De aanvaller herwon na ruim een kwartier op inzet de bal. Zijn voorzet kwam bij Ryo Miyaichi, die na een kapbeweging met een droog schot Feyenoord op voorsprong zette. In de 33ste minuut was het de beurt aan Biseswar zelf. Met een dosis geluk – de bal ging via het lichaam van Mark Looms – verdween zijn schot in de verre kruising.
Maar mede door eigen toedoen kon Feyenoord niet echt genieten van de luxe. Op slag van rust ging Stefan de Vrij in de fout op Samuel Armenteros. De verdediger ontsnapte weliswaar aan een rode kaart, maar uit de toegekende vrije trap vond Heracles wel de aansluiting. Het fraaie doelpunt van Mark-Jan Fledderus bracht niet alleen de Almeloërs terug in de wedstrijd, maar het bracht ook spanning in de benen van de Rotterdammers. In de tweede helft liet Feyenoord via onder anderen Luc Castaignos kansen onbenut, zoals het ook ontsnapte bij een poging van Fledderus die eindigde op de lat.
Everton liet in de extra tijd na de verdiende gelijkmaker binnen te tikken, waardoor Heracles moest toezien hoe Feyenoord zich naast de Tukkers nestelden op de dertiende plaats.