Sportberichten


Plaatsing  
 
02-10-2010  

Edward Gal is King Edward in Kentucky

 

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - De zwarte hengst Totilas is genoemd naar een koning die heerste over de Ostrogoten en overleed in 522 op een Noord-Italiaans slagveld. Edward Gal heerste met zijn naar deze koning Totilas genoemde hengst in het dressuurstadion van de World Equestrian Games (WEG) met ijzeren hand. Drie maal zegevierde hij op soevereine wijze met zijn extreem bewegende, KWPN erkende, hengst Moorlands Totilas. Eerst in de Grand Prix, daarna in de Special en op vrijdagavond in de Kür. Edward Gal groeide uit tot de koning van deze wereldruiterspelen. Het met bijna 25.000 mensen gevulde stadion bewees de beide nieuwe koningen van de mondiale dressuursport eer met een staande ovatie tijdens de ereronde.

Toch maakten Gal (Harskamp) en zijn makker het zichzelf niet gemakkelijk. Er waren een paar kleine haperingen. Zo ging Totilas in de uitgestrekte draf ineens over in de galop. De pirouettes werden op een dubbeltje gedraaid. In de overgangen leek af en toe even een minieme hapering te zitten, maar dat alles zijn minuscule details in het grote overdonderende geheel dat Gal en zijn paard aan harmonie en correctheid in al het andere lieten zien. De uitgestrekte stap was uitmuntend. "Ik had het gevoel dat Totilas iets zag waardoor hij de hals heel mooi liet vallen. Anders wil hij in dit onderdeel wel eens even iets ongeconcentreerd zijn", vertelde Gal. Ook in de piaffe onderdelen en de regelmatig terugkerende passage was Totilas in één woord overdonderend. Dit alles op de klanken van de iets dramatisch aandoende muziek maakten het een ongelooflijke rit, die de juryleden terecht met een hoge score van 91.800% beoordeelde.

Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) leverde de allerbeste Kür af die zij en Hunter Douglas Sunrise ooit hebben gereden, die werd beoordeeld met een score van 82.100%. Imke, die eigenlijk als derde lid van het Nederlandse team naar deze wereldkampioenschappen was gegaan achter Gal en Cornelissen, reed met lef en liet alles, maar dan ook werkelijk alles zien wat haar merrie in huis heeft en dat lijkt met het klimmen der jaren steeds meer te zijn. Daarbij maakte deze combinatie geen enkele fout en het had in het stadion niemand verbaasd als zij als derde was geëindigd. Nu legde zij beslag op de vierde plek. De series changementen die de combinatie reed waren perfect, de pirouettes werden uitstekend gereden en steeds was er de volstrekte harmonie tussen de beweging van het paard en de nog steeds indrukwekkende, door Wibi Soerjadi gecomponeerde, muziek. Mede daardoor heeft deze Kür een indrukwekkende expressie.

Voor de Britse Laura Bechtolsheimer was er met Mistral Hojris het zilver, met een score van 85.350%, terwijl de Amerikaan Steffen Peters met Ravel het brons opeiste met een score van 84.900%.

Jacob Melissen
KNHS

 
03-10-2010  

Jonathas vloert Heracles in slotfase

 

ALKMAAR - In een tegenvallend duel heeft AZ in eigen huis Heracles Almelo geklopt. Door een late treffer werd het 2-1.
Twee goals vlak voor rust maakten een magere eerste helft nog een beetje goed. Willy Overtoom mocht rustig aanleggen en scoorde van buiten de zestien 0-1.
Met wat geluk kreeg Kollbein Sigthórsston even later de bal voor de voeten. Van dichtbij liet hij doelman Remko Pasveer kansloos.
Betere tweede helft
Met twee ploegen die in een hoger tempo speelden, boeide de tweede helft nog wel een beetje. Heracles toonde zich feller, maar creëerde weinig.
Een ver schot van Mark-Jan Fledderus zeilde naast. Kort voor tijd kwam de bal met geluk bij Jonathas, die AZ nauwelijks verdiend op 2-1 zette.
Bron: NOS Sport

< Overtoom zet Heracles op voorsprong. Foto Harrie Broeze
Meer foto’s van Harrie Broeze
Commentaar: Peter Bosz

 
03-10-2010  

Achilles WIL laat assistenten opleiden

 

ALMELO - Zaterdag 4 september jongstleden, zijn 6 leden van gymnastiek- en turnvereniging Achilles WIL gestart met een opleiding voor Gymnastiek Assistent Leider nivo 2. Gedurende deze opleiding worden de cursisten bekend gemaakt met allerlei facetten van de gymnastiek en het assisteren van trainers tijdens de gymnastiekles. Met het behalen van het diploma Gymnastiek Assistent Leider nivo 2 hebben de cursisten een erkend diploma volgens de Kwalificatie Structuur Sport. Door het opleiden van assistenten wil Achilles het nivo van de gymnastieklessen waarborgen en verbeteren. Op 11 december aanstaande hopen Ylke Emons, Esther Foekens, Elke van Gorp, Sanne Knoop, Mick Vellener en Stefanie Versteeg hun diploma in ontvangst te nemen.

< Eerder al behaalden een groep voortunsters hun certificaat

 
04-10-2010  

Heracles TV en Twente TV op RTV Oost

 

HENGELO - Met ingang van zaterdag 9 oktober kunnen voetballiefhebbers in Overijssel bij TV Oost elk weekend kijken naar ‘Heracles TV’ en ‘FC Twente TV’. De regionale omroep is met beide BVO’s tot overeenstemming gekomen over het uitzenden van deze speciale clubprogramma’s. ‘Heracles TV’ zal op zaterdag worden uitgezonden, ‘FC Twente TV’ is elke zondag te zien. RTV Oost stelt op zijn beurt videobeelden ter beschikking, ter aanvulling van de bestaande video op de websites van de clubs. Ook zal met FC Twente waar mogelijk facilitair worden samengewerkt in de verslaggeving rond de wedstrijden in Europees verband.
‘Heracles TV’ en ‘FC Twente TV’ bieden de kijker een blik achter de schermen van de clubs. De programma’s bestaan uit wedstrijdverslagen, interviews met trainers, spelers en bestuurders en speciale reportages. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de landelijke en Europese wedstrijden maar ook voor de vrouwen- en jeugdelftallen en allerlei andere activiteiten rond de beide Overijsselse eredivisieclubs.

 
05-10-2010  

Peter Bosz te gast tijdens ‘Hart´ Tactische Avond

 

ALMELO – Heracles-trainer Peter Bosz is donderdagavond 14 oktober om 19.30 uur te gast in supporterscafé ’t Hart (Polmanstadion) tijdens de jaarlijkse ‘tactische avond’ van de supportersvereniging Hart voor Heracles.
Bosz vertelt e.e.a. over tactiek, spelopvatting en keuzes die hij als coach maakt. Ook gaat hij tijdens de avond in op vragen van supporters die worden gesteld vanuit de zaal. Vragen kunnen eveneens vooraf worden aangeleverd via de website van de supportersvereniging.
Gelet op de resultaten in de huidige competitie kan het nog wel druk worden tijdens de gratis toegankelijke avond voor iedereen.

Wij als redactie van AlmeloNieuws.nl hebben alvast twee vraagjes vooraf aan trainer Bosz:

1. ‘Niet omdat doelman Pasveer het slecht zou doen Peter, integendeel. Maar is het gedwongen vertrek van ‘Piecke’ geen misrekening geweest van het management omdat ‘Piecke’ bij uitstek de echte leider was in zowel de kleedkamer als op het veld en de selectie nu een leider ontbeert?’ 

<< ‘Piecke’ redde FSV Mainz’05 uit de nood maar zijn collega ‘Torhuter’ Christian Wetklo is van zijn blessure genezen en staat weer in de basis van de club die de Bundesliga trots aanvoert.


2. Op 17 november a.s. wordt 'Piecke' 39 jaar, zou ‘Piecke’ niet nog een poosje terug naar Heracles willen, mogen, kunnen??? 

 
06-10-2010  

Korfbal Oranje wint met moeite van Tw. selectie

 

ALMELO – Het nationale korfbalteam had de nodige moeite om de oefenwedstrijd tegen een Twentse selectie te winnen. In drie speelhelften werden de Twentenaren uiteindelijk verslagen, maar het team van bondscoach Jan Sjouke van den Bos oogde vermoeid en dat kan haast ook niet anders gelet op het trainingsprogramma voor de komende EK waar de titel moet worden verdedigd.
In de splinternieuwe Internationale Indoor Sporthal IISPA te Almelo stond echter de individuele klasse van de internationals borg voor de zege tegen een zich stevig verzettende Twentse selectie, die zelfs brutaal voorsprong nam.
Met langs vier zijden een duizendkoppig publiek was de sfeer prima en dat beloofd iets voor de voorronde voor het EK dat van 22 t/m 24 oktober eveneens in de IISPA wordt afgewerkt tussen Tsjechië, Portugal, Wales en Turkije.
Bij Oranje ontbraken Nisha Verwij (knie), Rick Voorneveld (lies) en Suzanne Struik die op dezelfde dag afstudeerde voor haar Masters Sportpsychologie.

Uitslag: 1e deel 13-7, 2e deel 15-6, 3e deel 15-5

< Fotoreportage: Nick Zweers

De Twentse selectie bestond uit:
Dames
Samantha Jonkman (AKC/Ermasport) vervangen door Danielle Beekhuizen (TOP Vroomshoop) vanwege een kniebelssure van Samantha. Myrthe Geerdink, Manon Kroeskop (allen AKC/Ermasport), Marijke Schipper, Kim Jansen, Inge Kluin, Evelyn Keus (allen Amicitia) en Amy Ellenbroek (NKC’51)
Heren
Mark Landhuis, Ramon Post, Rik Landhuis (allen AKC/Ermasport), Dick Schipper, Gerd Nijkamp, Niek Schipper (allen Amicitia), Jeffrey van Doeselaar (Dos/wk), Michel Zink (NKC ’51).
Coach:
Manfred Hofstede

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-10-2010  

Heracles verslaat Servisch FK Indija


Foto: Nick Zweers

Opstelling Heracles Almelo:
Pasveer (46. Telgenkamp) Breukers, Reekers (80.Te Wierik), Ter Horst, Looms (80.Jallo); Vejinovic (46. Douglas), Quansah (60. Rienstra), Overtoom, Fledderus (60. Bannink) ; Plet (46. Houtkoop), Armenteros
 

ALMELO – Het interlandweekend was een mooie gelegenheid voor trainer Peter Bosz om een oefenwedstrijd in te gelasten tegen het Servische FK Indija. Bosz begon in de basisopstelling zonder het Belgische verdedigingsduo Maertens en van der Linden en zonder Everton in de aanval. Zij bleven uit voorzorg met lichte kwetsuurtjes aan de kant. Achterin namen Rekers en ter Horst de vrijgevallen plaatsen in en in de aanval moest Armenteros Everton doen vergeten.
Met zo’n 500 toeschouwers op de tribune begonnen beide teams afwachtend maar in de vierde minuut moest de doelman van de Serviërs toch handelend optreden bij een schot van Overtoom. Zoals men op de Balkan gewend is, liet men de tegenstander het spel maken en bij de eerste de beste uitbraak zette Isidorivic de Serviërs in een scrimmage zelfs op voorsprong. Op een schot van Overtoom vlak langs de paal na ging men ook met 0-1 aan de thee.
Na de pauze een zelfde spelbeeld. Heracles het meest aan de bal en de Serviërs in een gesloten verdediging voor het eigen strafschopgebied. Overtoom schoot in de vijfde minuut na een individuele actie tegen de paal maar nog geen minuut later rondde Armenteros goed af en zette de Heraclieden op 1-1. Heracles voerde daarna de druk op en Quansah zette Tim Breukers met een lepe bal op rechts vrij. Beukers legde vervolgens prima terug op de voor zijn verdediger gekropen Armeteros die daarmee zijn tweede doelpunt aantekende en tevens de eindstand 2-1 op het scorebord zette.

< Fotoreportage:
Nick Zweers

Fotoreportage (61 foto's)...

 
09-10-2010  

TOP oefent tegen Tsjechië in IISPA

 

VROOMSHOOP / ALMELO – In de voorbereiding op het EK 2010 zal het nationale korfbalteam van Tsjechië op donderdag 21 oktober een oefenwedstrijd spelen in de nieuwe IISPA-hal in Almelo tegen korfbalvereniging TOP uit Vroomshoop. De wedstrijd begint om 20.00 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter B. Komduur.

Tsjechië speelt samen met Portugal, Wales en Turkije wedstrijden van het EK korfbal in Almelo van 22 tot en met 24 oktober.
Tsjechië en Portugal zijn naast België de landen die de titelverdediging van het Nationale korfbalteam kunnen dwarsbomen. Met de Tsjechen en de Portugezen in de voorronde in de IISPA beloven het dus spannende wedstrijden te worden.

Het is al de derde keer in de historie dat het eerste team van de vereniging uit Vroomshoop het opneemt tegen een landenteam. Aan het begin van deze eeuw speelde TOP al eens eerder tegen Tsjechië. Toen waren de Tsjechen op trainingskamp in Nederland.
Verder speelde TOP in 2003 in Vroomshoop tegen het nationale team van Duitsland. Voor de Duitsers was dat toen de laatste oefenwedstrijd voor het WK 2003.

 
10-10-2010  

AKC/Ermasport beloont zichzelf tegen DSC

 

ALMELO - Na een enerverende week, waarin een aantal van de spelers woensdag in de nieuwe IISPA mocht aantreden voor een oefenwedstrijd tegen het Nationale korfbalteam als voorbereiding voor het EK korfbal, moest AKC/Ermasport vandaag aan de bak in de belangrijke thuiswedstrijd tegen DSC uit Eindhoven.
AKC moest het doen zonder de aan de knie geblesseerde Samantha Jonkman en Roman Seifert die zich met het Tsjechische nationale team voorbereidt voor het EK van 22 t/m 31 oktober. Coach Hans Stokkentré zette voor hen Pauline Schorn en Kees van den Barg in.

Na drie nederlagen werd het voor AKC er op of er onder. Bij winst kon men zich nestelen in de middenmoot en bij verlies dreigde de onderkant van de ranglijst in beeld te komen. Na het echec tegen Rhoda Amsterdam zette Stokkentré zijn team op scherp want er moest gewonnen worden. Pauline Schorn gaf het voorbeeld en liet de eerste score aantekenen. Mark Landhuis en Kees van den Barg schoten scherp en lieten AKC uitlopen naar 6-1. Het team hield DSC onder druk en dat resulteerde in een 14-6 ruststand.
Na rust bleef AKC de ‘topscorers’ van de eerste helft zoeken zonder het teamspel voorop te zetten waardoor de productie stokte en DSC dreigde dichterbij te komen. Time-Outs aan beide zijden vertroebelden het spel nog meer maar de zege kwam voor AKC niet meer in gevaar en wist met 21-13 het eindsignaal te bereiken.
Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen SCO als einde van het eerste deel van de veldcompetitie.

< Fotoreportage: Nick Zweers 
(meer foto's)

Doelpunten AKC/Ermasport:
Kees van den Barg (7), Mark Landhuis (7), Ramon Post (2), Manon Kroeskop (2), Pauline Schorn (1), Mirte Geerdink (1), Nienke Frederiks.
Doelpunten DSC: Jan Knollema (1), John Wind (3), Tamara Princen (2), Dennis Snel (3), Thiemo Hollering (1), Joyce Damstra (1), Diederik Klaasen (1), Sacha van der Ven (1)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-10-2010  

Military Boekelo voor de 40e keer van start

 

BOEKELO – De Military Boekelo kent een lange historie en heeft in de 39 voorgaande edities een voortreffelijke naam opgebouwd in de internationale samengestelde wedstrijdsport. Veiligheid voor de paarden is vanaf het begin in Boekelo een ‘main issue’ geweest en dat komt tot uiting in de parcoursbouw van de cross die deze 40e editie wordt gebouwd door de Britse Sue Benson. Lees verder

< archieffoto 2008 - foto: Nick Zweers

 
14-10-2010  

Totilas verkocht aan Paul Schockemöhle

 

HARSKAMP – Zo heb je een toppaard en zo heb je niets. In het afgelopen jaar heeft de hippische wereld kennis gemaakt met Moorlands Totilas, het wereldpaard waar berijder Edward Gal twee jaar geleden nog mee reed in Almelo tijdens het Hippisch Dressuurfestijn en sindsdien het ruiterwereldje steeds meer verbaasde met zijn potentie. Berijder Edward Gal reed er inmiddels een wereldrecord aan behaalde dressuurpunten mee in de boeken en behaalde twee weken terug tijdens het WK in Kentucky driemaal goud met Totilas. Teamgoud, individueel en de kür op muziek en dat was nog nooit vertoond.
Sinds begin dit jaar werd Totilas ook als dekhengst ingezet en dat gaf enige hoop dat dit topdressuurpaard voor Nederland behouden kon blijven, maar niets is minder waar.

Eigenaar Cees Visser (Eurocommerce) was niet bestand tegen het wereldbod dat ex- springruiter Paul Schockemöhle hem deed.
Vandaag hebben eigenaar Cees Visser en dressuurruiter Edward Gal samen erkend dat verkocht is aan Paul Schockemöhle.
“Met dubbele gevoelens brengen wij dit vandaag naar buiten. Wij hadden liever gewacht tot alles afgerond was met betrekking tot de verkoop maar de koper is vandaag naar buiten getreden zodat wij niet wilden achterblijven met dit nieuws.
De afgelopen 2 jaren zijn voor ons een roes geweest waarin we keer op keer genoten hebben van Edward en Moorlands Totilas. Het is voor ons na Kentucky onmogelijk gebleken de interesse in Moorlands Totilas te weigeren. Het punt is nu dan ook gekomen dat wij in goed overleg met elkaar besloten hebben Moorlands Totilas te laten gaan.

“De Wereld Ruiter Spelen in Kentucky waren zowel emotioneel als sportief het absolute hoogtepunt. Voor ons was de beslissing zeker niet gemakkelijk maar na alle sportieve hoogtepunten en drie gouden medailles in Kentucky moet je het geluk niet tarten. Wij zijn dan ook van mening dat dit het juiste moment van verkopen is”, aldus Cees Visser

“Het is voor mij erg onwerkelijk dat Moorland Totilas weggaat. Vanaf het eerste moment dat ik hem reed wist is dat het een “once in a lifetime paard is”. Natuurlijk wist ik dat er continue veel belangstelling was maar dat het zo snel zo gaan had ik niet verwacht. Ik begrijp de beslissing van Moorland maar verdrietig ben ik wel”, aldus Edward Gal.

Teleurstellend voor de Nederlandse dressuur en nog meer teleurstellend voor Edward Gal die Totilas de laatste jaren naar de wereldtop trainde maar dat is inherent aan het grote kapitaal dat in de top van de paardensport wordt betaald en ook dit keer in de miljoenen euro’s zal lopen. Voor Edward Gal rest niets anders dan op andere paarden weer van voren af aan opnieuw te beginnen!

 
15-10-2010  

Boeiende discussieavond met Peter Bosz

 

ALMELO - 'De punten gaan heus wel komen, maar het gaat niet vanzelf. Wij zijn een voetballende ploeg, maar als het moet, zullen we ook strijd moeten leveren', aldus Peter Bosz op de Tactische Avond, donderdag 14 oktober in het supporterscafé 't Hart. Het was een onderhoudende bijeenkomst, waar zo'n 80 man op af was gekomen. Het aandeel seniore supporters onder hen was veruit in de meerderheid, zoals ook presentator Frans Leushuis constateerde. Jammer natuurlijk, want juist jongeren roeren zich op diverse sites vaak uiterst negatief over de ploeg. Deze avond was dé gelegenheid om nu eens oog in oog met de trainer in gesprek en in discussie te gaan. Temeer daar bleek dat Peter Bosz geen blad voor de mond nam en niet om zaken heendraaide. Het leverde een boeiende avond op.
Bron: ‘Hart voor Heracles’ lees verder
Lees ook bericht website Heracles Almelo

< fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

 
16-10-2010  

Almelose bokser Mullenberg in militaire WK-finale

 

PHILADELPHIA - Peter Müllenberg staat zaterdag in de finale van het WK boksen voor militairen en is daarmee zeker van een zilveren medaille. De bokser uit Almelo was in de halve finale van de klasse tot 75 kilogram te sterk voor de Amerikaan Damarius Russel, 4-0.
Eerder won hij zijn partijen tegen Luca Podda uit Italië en de Est Kaupo Arro, de nummer acht van de wereldranglijst. In de drie partijen op de Amerikaanse legerbases Camp Lejeune in Philadelphia incasseerde hij nog geen enkele tegentreffer.

Erelijst Peter Mullenberg:
geb. datum: 30 december 1987
Klasse: elite A tot 75 kg
Beroep: Militair

NK kampioen 2005 en 2006 junioren A
Deelnemer EK Junioren 2005
Brons EK Junioren 2006
Deelnemer WK Junioren 2006
NK kampioen 2007 senioren A
Deelnemer WK senioren 2007
Deelnemer Bundesliga DLD
Winnaar goud Bocskai Memorial Hongarije
Deelnemer Windmill Boxing Team 2010
Winnaar zilver Kings Cup Thailand 2010
NK kampioen 2010

 
16-10-2010  

Military Boekelo blijft in 40e editie traditie trouw


Madeleine Brugman met Katmandu - foto: Nick Zweers
 

BOEKELO (KNHS) - De naam die de military van Boekelo in de veertig jaar van haar bestaan heeft weten op te bouwen is er één waar de veiligheid van paard en ruiter altijd voorop heeft gestaan. Ook in deze editie werd aan die traditie inhoud gegeven, terwijl de cross best een tandje zwaarder was dan in voorgaande jaren. Slechts zestien van de 101 combinaties die in de cross van start gingen haalden de finish niet.

Van de Nederlandse deelnemers leverde Raf Kooremans (Turnhout B.) met Demeter als enige een prestatie die als voldoende mag worden gekwalificeerd. Na de dressuur stond Kooremans tiende en zakte door een iets te langzaam gereden cross, die hij wel zonder hindernisfouten wist te volbrengen, naar de 15de plaats in de tussenstand. Mocht Kooremans morgen in het afsluitende springen foutloos blijven, dan kan hij daarmee nog een klassering in de top tien af gaan dwingen. Jan van Beek (Rijsbergen), na de dressuur met Bridget nog 92ste, klom op naar de 53e plaats in het klassement, terwijl Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met Coral Estate Mitok na een goede dressuurproef (34e) door een weigering en tijdsoverschrijding in de cross terugzakte naar de 65e plaats in de tussenstand. Madeleine Brugman (Ambt-Delden), die na de dressuur 91e stond, klom met Katmandu naar de 72e plaats in de tussenstand. Zij had gemakkelijker hoger kunnen staan als zij haar paard tot iets meer spoed had gemaand.

Nadat de laatste starter in de cross was gefinisht kon de tussenbalans worden opgemaakt. De uit Nieuw Zeeland afkomstige, tweevoudig Olympisch kampioen, Mark Todd gaat met de jonge Landvison aan de leiding, op de voet gevolgd door de Duitser Michael Jung, die twee weken geleden in Kentucky wereldkampioen werd in deze discipline. Met zijn eerste paard Weidezaunprofi's River of Joy ging hij na de dressuur aan de leiding en staat hij nu tweede. Met zijn andere paard Leopin legt hij voorlopig beslag op de derde plaats. "Wat ik zeer opvallend vond was dat de bodem naar mijn gevoel tijdens de wedstrijd beter werd. Ik moest met mijn eerste paard als derde starten en met mijn tweede paard als honderdste. Bij de hindernissen hebben de hinderniscontroleurs heel goed werk geleverd en alleen in de bochten kon ik met mijn tweede paard merken dat er de nodige combinaties mij voor waren gegaan", aldus Jung.

Naast Todd en Jung heeft ook de Française Donatien Schauly met Ocarina du Chanois nog alle kans om op het podium te komen, omdat ook zij minder dan vier strafpunten achterstand heeft op Todd, waardoor nu nog absoluut niet zeker is wie in deze jubileum editie op het podium zullen verschijnen.

Onder de zestien combinaties die de wedstrijd vroegtijdig moesten beëindigen was in drie gevallen een val daarvan de oorzaak. De Zweedse Anna Nilsson kwam met Luron zwaar ten val en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis, waar een hersenschudding werd geconstateerd. De kwetsuren die de eveneens uit Zweden afkomstige Therese Häggsjö opliep bij een val van haar paard Still Felicitous waren behoorlijk wat ernstiger. In het ziekenhuis werd bij haar een bekkenfractuur en een polsbreuk geconstateerd. De Britse Jeanette Brakewell ontsnapte aan de dood toen haar paard Hope Cove finaal over de kop sloeg op een houtstapel. In de landing van deze "rotation fall" had Brakewell het geluk dat het lichaam van het paard net naast naar neerkwam, waardoor zij er uiteindelijk met slechts een blauwe plek op het voorhoofd goed van afkwam. Een andere onfortuinlijke deelneemster was Zara Philips, de kleindochter van de Britse vorstin. Philips, in 2006 nog wereldkampioen, ging nu met haar paard High Kingdom in de watercombinatie kopje onder.

Jacob Melissen,
KNHS

< Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (30 foto's)...

 
18-10-2010  

Heracles Almelo op de valreep langs N.E.C.


Everton na zijn openingstreffer. foto: Nick Zweers
  ALMELO - Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen N.E.C. drie kostbare punten overgehouden. De Heraclieden verspeelden in de 2e helft tegen tien man een voorsprong van 2-0 en greep in de 89e minuut alsnog de winst door een rake kopbal van Samuel Armenteros.

De beginfase was duidelijk voor de formatie van Peter Bosz. In de zesde minuut was er een fraaie combinatie tussen Samuel Armenteros, die de voorkeur had gekregen boven Glynor Plet, en Everton Ramos da Silva. De Braziliaan zag zijn inzet gekeerd worden door Jasper Cillessen en de rebound van Armenteros werd door Rens van Eijden vlak voor de doellijn gekeerd. Een minuut later had Willie Overtoom pech dat zijn vrije trap op de paal belandde.

Heracles Almelo hield ook in de minuten daarna het initiatief maar na twintig minuten kwam N.E.C. beter in de wedstrijd. De eerste kans voor de bezoekers was voor John Goossens maar diens inzet werd door Remko Pasveer gekeerd. Birger Maertens en Everton Ramos da Silva probeerden het vervolgens van afstand. De bezoekers kregen via Lasse Schöne twee uitstekende kansen. Bij de eerste in de 34e minuut mikte hij net voorlangs en twee minuten later stond Pasveer op de goede plek. Bjorn Vleminckx was in de 37e minuut eveneens dichtbij een treffer. Hij omspeelde Remko Pasveer maar mikte uit een moeilijke hoek voorlangs. Heracles Almelo zou met een voorsprong gaan rusten en dankte dat aan een strafschop in de slotminuut. Rens van Eijden maakte hands bij een inzet van Mark-Jan Fledderus. Willie Overtoom maakte het karwei kundig af.

Lees verder...

Fotoreportage (48 foto's)...

 
18-10-2010  

Gerwin Bultink wint voor 5e keer Ramo Cup

 

BORNERBROEK – De autocrossen in Nederland trekken altijd drommen toeschouwers vanwege het spektakel en de snelheid waarmee in diverse klassen van Kever- tot Superklasse wordt rondgescheurd over een net geoogst maïsveld. Drie heats en een finale telt een gemiddelde racewedstrijd en afgelopen zondag omzoomden duizenden het circuit aan de Pepershaar in Bornerbroek. De Superklasse om de RAMO Cup vormt daarbij de kroon met speciaal geconstrueerde kooiconstructies en chassis met motoren tot 3500cc. Sinds jaren is daarin de Almeloër Gerwin Bultink de man om te verslaan in deze competitie en in Bornerbroek kon hij voor de vijfde opeenvolgende keer deze RAMO Cup binnenslepen. Vier keer achtereen schreef kraanmachinist Gerwin Bultink de Superklasse al op zijn naam en dit jaar werd het een Open Klasse om de concurrentie te verhogen.
Lees verder

< Fotoreportage Jan Bril (meer foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
18-10-2010  

DVO´71 wint verdient in Zwolle

 

ZWOLLE – Na een moeilijke start van DVO’71 in de tweede klasse lijkt de promovendus de zaken op de rit te krijgen. Na achtereenvolgende overwinningen op Vroomshoopse Boys, en Hulzense Boys werd nu uit gewonnen met 1-3 van Zwolsche Boys. Mesut Hoklek was de grote man door alle drie doelpunten voor zijn rekening te nemen.
Het jonge team van trainer Manuel Sanchez Torres greep voor rust brutaal het initiatief ondanks het onbekende spelen op kunstgras. Een fraai uitgespeelde uitval werd door Hoklek goed afgerond waarmee DVO’71 een voorsprong nam. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten toen de verdediging enige onachtzaamheid betrachtte. De Almeloërs behielden echter het initiatief ook na de rust en dat resulteerde in twee doelpunten van opnieuw Hoklek. Even probeerden de groen-witten het nog, maar een uitstekend keepende Roy Schlosser behield zijn doel schoon.

Opstelling DVO’71:
Roy Schlosser, Wahe Kayo, Alex Gelici, Antonio Futa (46. Claudio Francesco), Géjan Tijhof, Hernane Machielsen, Matthijs Hondebrink, Jeroen Spin, Carlos Chansez. Serjan Sancar en Mesut Hoklek.

 
18-10-2010  

Enter Vooruit – ON gestaakt na beenbreuk

 

ENTER – Enter Vooruit en Oranje Nassau voetbalden slechts een enerverend half uur waarin Enter Vooruit op voorsprong kwam door Ron Smit die verdediger Aebe Kram dol draaide en de bal met veel gevoel langs de graaiende vingers van Thomas Koetsier tegen de netten deponeerde. Kansen over en weer volgden elkaar op en zelfs twee penalties wegens hands aan beide zijden werden niet benut.
Na 35 minuten kwam er een einde aan de wedstrijd toen een ongelukkig duel tussen Henri Knol en ON-speler Mark Dijkstra resulteerde in een beenbreuk van de laatste. Scheidrechter Kamp besloot vervolgens in overleg de wedstrijd te staken.

 
18-10-2010  

De Bataven – PH 2-2

 

GENDT - Longa '30 overtroefde de Bataven vorige week volledig. Zo deed PH hetzelfde in deze wedstrijd. PH kon regelmatig naar hartenlust combineren, zonder dat de Bataven de PH spelers maar enigszins konden storen. Het middenveld van De Bataven werd regelmatig overlopen en vooral in de 2e helft was het door eigen falen en goed keeperswerk te danken dat beide ploegen niet verder kwamen dan dit gelijke spel. Na al de gemiste kansen van PH had Rob Aarntzen kort voor het einde voor de Bataven toch nog de winnende goal kunnen maken. Na knap solowerk was de laatste man, de keeper echter voor hem een te groot obstakel.
PH trainer Bert Jan Heins: ‘We waren de betere ploeg en kregen genoeg kansen, maar de bal ging er steeds net niet in. Daardoor is de teleurstelling groot.’

 
21-10-2010  

Tsjechië wint nipt oefenduel tegen TOP

 

ALMELO – Amper een paar uur na de officiële ontvangst in het stadhuis van Almelo speelde het nationale korfbalteam van Tsjechië donderdagavond in de spiksplinternieuwe Internationale Indoor Sporthal Almelo (IISPA) een oefenduel tegen TOP uit Vroomshoop ter voorbereiding op de EK poolwedstrijd vrijdagavond tegen Turkije.
Het bleek een nuttige voorbereiding want TOP bood flinke tegenstand tegen de Tsjechen die als outsider voor de titel worden gezien.
Eerste klasser TOP speelde op het scherpst van de snede daarbij gade geslagen door de nationale teams van Turkije en Portugal. Wales ontbrak nog door de latere komst op de avond. Uiteindelijk wist Tsjechië, met in haar gelederen de AKC-er Roman Seifert, nipt met 20-18 van TOP te winnen.

< Fotoreportage: Nick Zweers
(meer foto's)

Met Portugal, Turkije en Wales is Tsjechië ingedeeld in poule C bij het EK korfbal. De wedstrijden uit deze poule worden gespeeld in de nieuwe topsporthal IISPA in Almelo. Het EK begint vrijdag 22 oktober in de IISPA hal in Almelo met de wedstrijden Portugal - Turkije (aanvang 18.30 uur) en Tsjechië - Wales (aanvang 20.30 uur).

Programma vervolg pool C – IISPA Almelo:
Zaterdag 23 oktober 2010
18.30uur Portugal-Wales
20.30uur Tsjechië-Turkije
Zondag 24 oktober
13.00uur Wales-Turkije
15.00uur Tsjechië-Portugal

Fotoreportage (14 foto's)...

 
23-10-2010  

EK Korfbal start met winst favorieten

 

ALMELO – Titelverdediger Nederlands is in Leeuwarden goed van start gegaan met een monsteroverwinning van 36-8 op Duitsland. Eeuwige tweede België had in Tilburg geen enkele moeite met Polen en won met 38-10.
In Almelo won outsider en runner up Tsjechië simpel van Wales met 32-7 en Turkije delfde met 20-9 het onderspit tegen Portugal.
Zaterdagavond en zondagmiddag zijn de andere poolwedstrijden in de fonkelnieuwe topsporthal IISPA in Almelo.

< Almeloër en AKC-speler Roman Seifert speelt in de nationale selectie van Tsjechië. Dat kan omdat zijn opa Tsjechische 'roots' heeft.

Programma pool C – IISPA Almelo:
Vrijdag 22 oktober
18.30 uur: Portugal – Turkije : 20-9
20.30 uur: Tsjechië – Wales : 32-7
Zaterdag 23 oktober
18.30 uur: Portugal – Wales : 
20.30 uur: Tsjechië – Turkije :
Zondag 24 oktober
13.00 uur: Wales – Turkije :
15.00 uur: Tsjechië – Portugal :

 
24-10-2010  

Tsjechië overklast Turkije in IISPA Almelo


De 16 miljoen kostende Topsporthal IISPA is ontworpen door Koppert & Koenis uit IJsselstein.
 

ALMELO - In de tweede wedstrijd op de tweede dag van de voorrondes van het IKF EK Korfbal 2010 in de IISPA Topsporthal in Almelo kwam Tsjechië uit tegen Turkije. Tsjechië met twee in Nederland geboren spelers (Edwin Bouman en Roman Seifert) in de gelederen was te sterk voor de Turken en nam bij de rust al een 16-3 voorsprong.
De Tsjechen trokken in de tweede helft de lijn van de eerste helft goed door, steunend op sterke schutters als Bouman en de bij AKC Ermasport spelende Roman Seifert (elk 6 x raak) en Tomas Sladek (10 x raak). Turkije verweerde zich zo goed als het ging met veel fysieke inzet maar het was niet genoeg tegen de sterk spelende Tsjechen, die met 39-6 wonnen.
Er was lekker veel publiek in de hagelnieuwe Topsporthal IISPA en de organisatie moest meer uitvouwbare tribunes bij plaatsen.

Programma pool C – IISPA Almelo:
Vrijdag 22 oktober
18.30 uur: Portugal – Turkije : 20-9
20.30 uur: Tsjechië – Wales : 32-7
Zaterdag 23 oktober
18.30 uur: Portugal – Wales : 30-9
20.30 uur: Tsjechië – Turkije : 33-9
Zondag 24 oktober
13.00 uur: Wales – Turkije :
15.00 uur: Tsjechië – Portugal :

 
24-10-2010  

Heracles Almelo bevecht puntje in Doetinchem

 

DOETINCHEM – De Twents-Achterhoekse derby tussen De Graafschap en Heracles Almelo leverde geen derby op en was ver onder de maat. Vooral in de eerste helft lieten beide teams het afweten en werden dramatisch veel fouten gemaakt. Na en kwartiertje veroverde Meijer de bal voor De Graafschap en via een knappe actie van Jungschläger dook Hersi vrij op voor Pasveer om de bal tegen de touwen te plaatsen. Over en weer kwamen er nog wat kansen maar de stand bleef staan tot de rust.
Een donderpreek van trainer Bosz was nodig om de Heraclieden wakker te schudden en dat resulteerde met de inzet van Douglas en Plet voor Vejinovic en Everton in een beter voetballend Heracles waardoor na goed voorbereidende werk van Overtoom Glynon Plet de gelijkmaker kon binnenlopen.
Heracles kreeg nog een aantal goede kansen om de volle overwinning van de Vijverberg te slepen, maar alle kansen werden gemist o.a. door Rendla en Plet kort voor het einde en uiteindelijk mochten de Heraclieden nog blij zijn met en punt toen ver in blessuretijd Poupon alleen voor Pasveer hoog overschoot. Het zou voor De Graafschap ook teveel eer zijn geweest erkende de ‘Superboeren’ trainer
Darije Kalezic na afloop.

< foto: Harrie Broeze
(meer foto’s)

Commentaren:
De Graafschap trainer Darije Kalezic: We hadden het moeilijk
Heracles Almelo trainer Peter Bosz: Ik had liever drie punten gehad

De Graafschap - Heracles Almelo 1-1
1-0 Hersi (15)
1-1 Plet (53)
Arbiter: Vink
Geel: Poepon, Bargas (De Graafschap), Vejinovic, Overtoom (Heracles)
Opstellingen:
De Graafschap: Waterman, Nalbantoglu (Wormgoor/76), Saeijs, Buijs, Frankel, Bargas (Kujala/88), Meijer, Rose, Jungschlager, Hersi (De Ridder/59), Poepon.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Rendla/85), Fledderus, Vejinovic (Douglas/46), Armenteros, Everton (Plet/46).

 
24-10-2010  

Portugal verrassend sterk tegen Tsjechië


De Almeloër Roman Seifert (AKC Ermasport) in het nationale shirt van Tsjechië.
 

ALMELO – In de voorrondes van het EK wist Nederland in Leeuwarden ook de slotwedstrijd tegen Servië ruimschoots te winnen met 45-8 en stevent daarmee evenals België, dat in Tilburg van Schotland won met 35-9, af op een herhaling van de finale waarin Nederland de Europese titel won.
Outsiders Tsjechië en Portugal speelden in de nieuwe Topsporthal IISPA in Almelo tegen elkaar en waren beide al geplaatst voor de volgende ronde. Het werd desondanks een spannende strijdt omdat beide landen als poolwinnaar wilden eindigen. De Portugezen namen zelfs verrassend de leiding en gingen met een 7-10 de rust in. Ook in de 2e helft bleef Portugal lang aan de goede kant van de streep maar via 15-15 en 17-17 kregen de koele Tsjechen toch de overhand om uiteindelijk met 20-17 eerste te worden voor de Portugezen in Pool C.
De andere wedstrijd in Pool C ging tussen Wales en debutant Turkije. Er was wel enthousiasme en strijdt maar Turkije kon het ook in de derde poolwedstrijd niet redden en verloor met 17-13 waardoor het achter Wales als vierde eindigde.

De organisatie van de EK-wedstrijden in Pool C was in handen van de korfbalverenigingen AKC Ermasport en CKV Achilles. Het was het eerste officiële evenement in de nieuwe Twentse Topsporthal
IISPA. Achilles-voorzitter Jan Laarhuis is de samenwerking met AKC goed bevallen en vindt samen optrekken voor herhaling vatbaar.

< Fotoreportage: Nick Zweers (meer foto's)

Programma pool C – IISPA Almelo:
Vrijdag 22 oktober
18.30 uur: Portugal – Turkije : 20-9
20.30 uur: Tsjechië – Wales : 32-7
Zaterdag 23 oktober
18.30 uur: Portugal – Wales : 30-9
20.30 uur: Tsjechië – Turkije : 33-9
Zondag 24 oktober
13.00 uur: Wales – Turkije : 17-13
15.00 uur: Tsjechië – Portugal : 20-17

Tsjechië en Portugal zijn geplaatst voor de volgende ronde die wordt gespeeld in de Topsporthal Rotterdam.

Fotoreportage (50 foto's)...

 
27-10-2010  

Heracles op dreef tegen NAC

 

ALMELO – De midweek competitiewedstrijd van Heracles Almelo tegen NAC Breda was een kopie van de wedstrijd in de vorige competitie in april jl. De Almeloërs oefenden vanaf de start veel druk uit in een hoog tempo en Armenteros kopte binnen twee minuten een voorzet van Douglas keurig in (1-0). Enkele minuten later scoorde Fledderus door na een korte corner met Douglas de rebound bij de eerste paal achter ten Rouwelaar in het net te jagen (2-0).
De Heraclieden combineerden in hoog tempo waardoor Quansah een kans kreeg maar net over schoot. Even later beging Horvath een overtreding op Armenteros en legde arbiter Blom de bal op de stip die door Overtoom onberispelijk werd ingeschoten en de 3-0 binnen een half uur op het scorebord stond. De zwart-witten bleven heer en meester tot de rust maar de kansen werden niet verzilverd.
Na rust nam Heracles Almelo wat gas terug en kreeg NAC de kans om meer aan te vallen. Het kreeg daardoor kansen maar Leonardo, Boussabon, Luijckx en Amoah hadden het vizier niet op scherp. Invaller Plet, die Armenteros verving in de 72e minuut, daarentegen wel en zette beheerst de 4-0 op het scorebord. NAC liet het hoofd hangen en de score van Luijckx vijf minuten voor het einde uit een vrije trap bracht daar geen verandering meer in (4-1).
Een goede generale voor de thuiswedstrijd van zaterdag a.s. tegen Ajax.

< fotoreportage: Nick Zweers (meer foto's)

Commentaren:
Peter Bosz - Ik heb genoten van mijn ploeg
Aandewiel - Ik zag een kopie van vorig jaar
Fledderus - NAC had niets te vertellen

Heracles Almelo - NAC Breda 4-1
1-0 Armenteros (2)
2-0 Fledderus (8)
3-0 Overtoom (28/pen)
4-0 Plet (80)
4-1 Luijckx (85)

Arbiter:
Blom
Geel: Breukers, Horvath, Gudelj, Maertens

Opstellingen:
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus (Rendla/82), Douglas (Vejinovic/81), Armenteros (Plet/72), Everton
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Feher (Koenders/46), Horvath, Loran, Schilder, Luijckx, Gudelj, Gorter (Boussaboun/46), Leonardo, Amoah, Kolkka

Fotoreportage (48 foto's)...

 
30-10-2010  

Ajax neemt alle punten mee uit Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om de punten in het eigen Polman Stadion te houden. Ajax versloeg de Heraclieden met 1-4 na een 1-1 ruststand.

Het begin van de wedstrijd was voor Ajax, dat Heracles' spel niet onderschatte. Na ruim een kwartier spelen scoorde Ajax namens Mounir El Hamdaoui; hij tikte de 0-1 binnen nadat Heracles-doelman Remko Pasveer was omspeeld.
Heracles Almelo zocht hierna nadrukkelijk de aanval en liet Ajax counteren. Nog voor rust kwam Heracles op gelijke hoogte. Willy Overtoom ontving de bal van Looms, omspeelde Ooyer en krulde de bal knap in de 38ste minuut buiten bereik van Maarten Stekelenburg in het doel. Deze stand bleef tot en met de thee op het bord: 1-1.

In de tweede helft waren de Almeloërs dichtbij de 2-1, een fraaie lob van Kwame Quansah spatte uiteen op de lat. Nadat Vurnon Anita (Ajax) dichtbij de 1-2 was (zijn inzet werd door Pasveer knap uit de linker bovenhoek gewerkt), scoorde Rasmus Lindgren alsnog voor Ajax. Hij schoot in de 55e minuut  de bal strak in de rechter kruising achter Pasveer.
In het laatste kwartier moest de Almelose ploeg nog 2 tegendoelpunten incasseren; André Ooijer kopte in de 77ste minuut de door Luis Suarez genomen hoekschop achter doelman Remko Pasveer. Drie minuten later stond Miralem Sulejmani alleen voor Pasveer en zette de eindstand 1-4 op het bord.

<< Heracles viert feest nadat Willy Overtoom de Almeloërs naast Ajax zet.

Peter Bosz: Ajax heeft het niet cadeau gekregen
Martin Jol: Ze hebben toch een goed ploegje
André Ooijer: Overtoom schoot hem geweldig binnen

Heracles Almelo - Ajax 1-4
0-1 El Hamdaoui (16)
1-1 Overtoom (38)
1-2 Lindgren (55)
1-3 Ooijer (78)
1-4 Sulejmani (81)
Arbiter: Bossen
Geel: Maertens (Heracles Almelo), Enoh, Lindgren (Ajax)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus (Rendla/80), Douglas, Armenteros (Vejinovic/79), Everton (Plet/65).
Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Ooijer, Vertonghen, Anita (Sulejmani/78), Enoh (Eriksen/51), De Jong, Lindgren, Suarez, El Hamdaoui, Emanuelson.

Samenvatting Eredivisie Live: Heracles Almelo - Ajax Amsterdam

Fotoreportage (30 foto's)...

 
31-10-2010  

Nederland opnieuw Europees korfbalkampioen

 

ROTTERDAM - Nederland is in Rotterdam Europees Kampioen Korfbal geworden. In een zeer aantrekkelijke finale, die heel lang spannend bleef, werd aartsrivaal België met 25-21 geklopt. De Belgen hielden met name door toedoen van de bij vlagen ongrijpbare Mitch Lenaerts tot tien minuten voor tijd (23-20) uitzicht op de titel. Uiteindelijk maakten de dames van Nederland in scorend opzicht het verschil. Een minuut voor tijd kreeg recordinternational Leon Simons (94 caps) een publiekswissel in een uitzinnig en volgepakt Ahoy, waar met 8.500 toeschouwers de sfeer er vanaf de eerste minuut direct in zat. Leon Simons kreeg de beker uit handen van Pieter van Vollenhove.

Outsider Tsjechië heeft in Rotterdam beslag gelegd op de derde plaats tijdens het EK korfbal 2010. De Tsjechen waren in een sfeervol Ahoy Duitsland overtuigend de baas: 18-11. AKC-speler Roman Seifert kwam tijdens de finale om de derde plaats niet in actie.
De Tsjechen plaatsten zich voor de finaleronden eerder deze maand in de Almelose Topsporthal IISPA evenals de Portugezen die als zevende eindigde in het klassement.

Samenvatting finale: Nederland-België 

 

Archief
Terug naar vorige pagina