08-10-2010

Heracles verslaat Servisch FK Indija

Opstelling Heracles Almelo:
Pasveer (46. Telgenkamp) Breukers, Reekers (80.Te Wierik), Ter Horst, Looms (80.Jallo); Vejinovic (46. Douglas), Quansah (60. Rienstra), Overtoom, Fledderus (60. Bannink) ; Plet (46. Houtkoop), Armenteros

ALMELO – Het interlandweekend was een mooie gelegenheid voor trainer Peter Bosz om een oefenwedstrijd in te gelasten tegen het Servische FK Indija. Bosz begon in de basisopstelling zonder het Belgische verdedigingsduo Maertens en van der Linden en zonder Everton in de aanval. Zij bleven uit voorzorg met lichte kwetsuurtjes aan de kant. Achterin namen Rekers en ter Horst de vrijgevallen plaatsen in en in de aanval moest Armenteros Everton doen vergeten.
Met zo’n 500 toeschouwers op de tribune begonnen beide teams afwachtend maar in de vierde minuut moest de doelman van de Serviërs toch handelend optreden bij een schot van Overtoom. Zoals men op de Balkan gewend is, liet men de tegenstander het spel maken en bij de eerste de beste uitbraak zette Isidorivic de Serviërs in een scrimmage zelfs op voorsprong. Op een schot van Overtoom vlak langs de paal na ging men ook met 0-1 aan de thee.
Na de pauze een zelfde spelbeeld. Heracles het meest aan de bal en de Serviërs in een gesloten verdediging voor het eigen strafschopgebied. Overtoom schoot in de vijfde minuut na een individuele actie tegen de paal maar nog geen minuut later rondde Armenteros goed af en zette de Heraclieden op 1-1. Heracles voerde daarna de druk op en Quansah zette Tim Breukers met een lepe bal op rechts vrij. Beukers legde vervolgens prima terug op de voor zijn verdediger gekropen Armeteros die daarmee zijn tweede doelpunt aantekende en tevens de eindstand 2-1 op het scorebord zette.