Sportberichten


Plaatsing  
 
24-10-2010  

Heracles Almelo bevecht puntje in Doetinchem

 

DOETINCHEM – De Twents-Achterhoekse derby tussen De Graafschap en Heracles Almelo leverde geen derby op en was ver onder de maat. Vooral in de eerste helft lieten beide teams het afweten en werden dramatisch veel fouten gemaakt. Na en kwartiertje veroverde Meijer de bal voor De Graafschap en via een knappe actie van Jungschläger dook Hersi vrij op voor Pasveer om de bal tegen de touwen te plaatsen. Over en weer kwamen er nog wat kansen maar de stand bleef staan tot de rust.
Een donderpreek van trainer Bosz was nodig om de Heraclieden wakker te schudden en dat resulteerde met de inzet van Douglas en Plet voor Vejinovic en Everton in een beter voetballend Heracles waardoor na goed voorbereidende werk van Overtoom Glynon Plet de gelijkmaker kon binnenlopen.
Heracles kreeg nog een aantal goede kansen om de volle overwinning van de Vijverberg te slepen, maar alle kansen werden gemist o.a. door Rendla en Plet kort voor het einde en uiteindelijk mochten de Heraclieden nog blij zijn met en punt toen ver in blessuretijd Poupon alleen voor Pasveer hoog overschoot. Het zou voor De Graafschap ook teveel eer zijn geweest erkende de ‘Superboeren’ trainer
Darije Kalezic na afloop.

< foto: Harrie Broeze
(meer foto’s)

Commentaren:
De Graafschap trainer Darije Kalezic: We hadden het moeilijk
Heracles Almelo trainer Peter Bosz: Ik had liever drie punten gehad

De Graafschap - Heracles Almelo 1-1
1-0 Hersi (15)
1-1 Plet (53)
Arbiter: Vink
Geel: Poepon, Bargas (De Graafschap), Vejinovic, Overtoom (Heracles)
Opstellingen:
De Graafschap: Waterman, Nalbantoglu (Wormgoor/76), Saeijs, Buijs, Frankel, Bargas (Kujala/88), Meijer, Rose, Jungschlager, Hersi (De Ridder/59), Poepon.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Rendla/85), Fledderus, Vejinovic (Douglas/46), Armenteros, Everton (Plet/46).

Archief
Terug naar vorige pagina