30-10-2010

Ajax neemt alle punten mee uit Almelo

ALMELO - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om de punten in het eigen Polman Stadion te houden. Ajax versloeg de Heraclieden met 1-4 na een 1-1 ruststand.

Het begin van de wedstrijd was voor Ajax, dat Heracles' spel niet onderschatte. Na ruim een kwartier spelen scoorde Ajax namens Mounir El Hamdaoui; hij tikte de 0-1 binnen nadat Heracles-doelman Remko Pasveer was omspeeld.
Heracles Almelo zocht hierna nadrukkelijk de aanval en liet Ajax counteren. Nog voor rust kwam Heracles op gelijke hoogte. Willy Overtoom ontving de bal van Looms, omspeelde Ooyer en krulde de bal knap in de 38ste minuut buiten bereik van Maarten Stekelenburg in het doel. Deze stand bleef tot en met de thee op het bord: 1-1.

In de tweede helft waren de Almeloërs dichtbij de 2-1, een fraaie lob van Kwame Quansah spatte uiteen op de lat. Nadat Vurnon Anita (Ajax) dichtbij de 1-2 was (zijn inzet werd door Pasveer knap uit de linker bovenhoek gewerkt), scoorde Rasmus Lindgren alsnog voor Ajax. Hij schoot in de 55e minuut  de bal strak in de rechter kruising achter Pasveer.
In het laatste kwartier moest de Almelose ploeg nog 2 tegendoelpunten incasseren; André Ooijer kopte in de 77ste minuut de door Luis Suarez genomen hoekschop achter doelman Remko Pasveer. Drie minuten later stond Miralem Sulejmani alleen voor Pasveer en zette de eindstand 1-4 op het bord.

<< Heracles viert feest nadat Willy Overtoom de Almeloërs naast Ajax zet.

Peter Bosz: Ajax heeft het niet cadeau gekregen
Martin Jol: Ze hebben toch een goed ploegje
André Ooijer: Overtoom schoot hem geweldig binnen

Heracles Almelo - Ajax 1-4
0-1 El Hamdaoui (16)
1-1 Overtoom (38)
1-2 Lindgren (55)
1-3 Ooijer (78)