Sportberichten


Plaatsing  
 
06-10-2010  

Korfbal Oranje wint met moeite van Tw. selectie

 

ALMELO – Het nationale korfbalteam had de nodige moeite om de oefenwedstrijd tegen een Twentse selectie te winnen. In drie speelhelften werden de Twentenaren uiteindelijk verslagen, maar het team van bondscoach Jan Sjouke van den Bos oogde vermoeid en dat kan haast ook niet anders gelet op het trainingsprogramma voor de komende EK waar de titel moet worden verdedigd.
In de splinternieuwe Internationale Indoor Sporthal IISPA te Almelo stond echter de individuele klasse van de internationals borg voor de zege tegen een zich stevig verzettende Twentse selectie, die zelfs brutaal voorsprong nam.
Met langs vier zijden een duizendkoppig publiek was de sfeer prima en dat beloofd iets voor de voorronde voor het EK dat van 22 t/m 24 oktober eveneens in de IISPA wordt afgewerkt tussen Tsjechië, Portugal, Wales en Turkije.
Bij Oranje ontbraken Nisha Verwij (knie), Rick Voorneveld (lies) en Suzanne Struik die op dezelfde dag afstudeerde voor haar Masters Sportpsychologie.

Uitslag: 1e deel 13-7, 2e deel 15-6, 3e deel 15-5

< Fotoreportage: Nick Zweers

De Twentse selectie bestond uit:
Dames
Samantha Jonkman (AKC/Ermasport) vervangen door Danielle Beekhuizen (TOP Vroomshoop) vanwege een kniebelssure van Samantha. Myrthe Geerdink, Manon Kroeskop (allen AKC/Ermasport), Marijke Schipper, Kim Jansen, Inge Kluin, Evelyn Keus (allen Amicitia) en Amy Ellenbroek (NKC’51)
Heren
Mark Landhuis, Ramon Post, Rik Landhuis (allen AKC/Ermasport), Dick Schipper, Gerd Nijkamp, Niek Schipper (allen Amicitia), Jeffrey van Doeselaar (Dos/wk), Michel Zink (NKC ’51).
Coach:
Manfred Hofstede

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina