Sportberichten


Plaatsing  
 
14-10-2010  

Totilas verkocht aan Paul Schockemöhle

 

HARSKAMP – Zo heb je een toppaard en zo heb je niets. In het afgelopen jaar heeft de hippische wereld kennis gemaakt met Moorlands Totilas, het wereldpaard waar berijder Edward Gal twee jaar geleden nog mee reed in Almelo tijdens het Hippisch Dressuurfestijn en sindsdien het ruiterwereldje steeds meer verbaasde met zijn potentie. Berijder Edward Gal reed er inmiddels een wereldrecord aan behaalde dressuurpunten mee in de boeken en behaalde twee weken terug tijdens het WK in Kentucky driemaal goud met Totilas. Teamgoud, individueel en de kür op muziek en dat was nog nooit vertoond.
Sinds begin dit jaar werd Totilas ook als dekhengst ingezet en dat gaf enige hoop dat dit topdressuurpaard voor Nederland behouden kon blijven, maar niets is minder waar.

Eigenaar Cees Visser (Eurocommerce) was niet bestand tegen het wereldbod dat ex- springruiter Paul Schockemöhle hem deed.
Vandaag hebben eigenaar Cees Visser en dressuurruiter Edward Gal samen erkend dat verkocht is aan Paul Schockemöhle.
“Met dubbele gevoelens brengen wij dit vandaag naar buiten. Wij hadden liever gewacht tot alles afgerond was met betrekking tot de verkoop maar de koper is vandaag naar buiten getreden zodat wij niet wilden achterblijven met dit nieuws.
De afgelopen 2 jaren zijn voor ons een roes geweest waarin we keer op keer genoten hebben van Edward en Moorlands Totilas. Het is voor ons na Kentucky onmogelijk gebleken de interesse in Moorlands Totilas te weigeren. Het punt is nu dan ook gekomen dat wij in goed overleg met elkaar besloten hebben Moorlands Totilas te laten gaan.

“De Wereld Ruiter Spelen in Kentucky waren zowel emotioneel als sportief het absolute hoogtepunt. Voor ons was de beslissing zeker niet gemakkelijk maar na alle sportieve hoogtepunten en drie gouden medailles in Kentucky moet je het geluk niet tarten. Wij zijn dan ook van mening dat dit het juiste moment van verkopen is”, aldus Cees Visser

“Het is voor mij erg onwerkelijk dat Moorland Totilas weggaat. Vanaf het eerste moment dat ik hem reed wist is dat het een “once in a lifetime paard is”. Natuurlijk wist ik dat er continue veel belangstelling was maar dat het zo snel zo gaan had ik niet verwacht. Ik begrijp de beslissing van Moorland maar verdrietig ben ik wel”, aldus Edward Gal.

Teleurstellend voor de Nederlandse dressuur en nog meer teleurstellend voor Edward Gal die Totilas de laatste jaren naar de wereldtop trainde maar dat is inherent aan het grote kapitaal dat in de top van de paardensport wordt betaald en ook dit keer in de miljoenen euro’s zal lopen. Voor Edward Gal rest niets anders dan op andere paarden weer van voren af aan opnieuw te beginnen!

Archief
Terug naar vorige pagina