Sportberichten


Plaatsing  
 
31-10-2010  

Nederland opnieuw Europees korfbalkampioen

 

ROTTERDAM - Nederland is in Rotterdam Europees Kampioen Korfbal geworden. In een zeer aantrekkelijke finale, die heel lang spannend bleef, werd aartsrivaal België met 25-21 geklopt. De Belgen hielden met name door toedoen van de bij vlagen ongrijpbare Mitch Lenaerts tot tien minuten voor tijd (23-20) uitzicht op de titel. Uiteindelijk maakten de dames van Nederland in scorend opzicht het verschil. Een minuut voor tijd kreeg recordinternational Leon Simons (94 caps) een publiekswissel in een uitzinnig en volgepakt Ahoy, waar met 8.500 toeschouwers de sfeer er vanaf de eerste minuut direct in zat. Leon Simons kreeg de beker uit handen van Pieter van Vollenhove.

Outsider Tsjechië heeft in Rotterdam beslag gelegd op de derde plaats tijdens het EK korfbal 2010. De Tsjechen waren in een sfeervol Ahoy Duitsland overtuigend de baas: 18-11. AKC-speler Roman Seifert kwam tijdens de finale om de derde plaats niet in actie.
De Tsjechen plaatsten zich voor de finaleronden eerder deze maand in de Almelose Topsporthal IISPA evenals de Portugezen die als zevende eindigde in het klassement.

Samenvatting finale: Nederland-België 

 

Archief
Terug naar vorige pagina