Sportberichten


Plaatsing  
 
10-10-2010  

AKC/Ermasport beloont zichzelf tegen DSC

 

ALMELO - Na een enerverende week, waarin een aantal van de spelers woensdag in de nieuwe IISPA mocht aantreden voor een oefenwedstrijd tegen het Nationale korfbalteam als voorbereiding voor het EK korfbal, moest AKC/Ermasport vandaag aan de bak in de belangrijke thuiswedstrijd tegen DSC uit Eindhoven.
AKC moest het doen zonder de aan de knie geblesseerde Samantha Jonkman en Roman Seifert die zich met het Tsjechische nationale team voorbereidt voor het EK van 22 t/m 31 oktober. Coach Hans Stokkentré zette voor hen Pauline Schorn en Kees van den Barg in.

Na drie nederlagen werd het voor AKC er op of er onder. Bij winst kon men zich nestelen in de middenmoot en bij verlies dreigde de onderkant van de ranglijst in beeld te komen. Na het echec tegen Rhoda Amsterdam zette Stokkentré zijn team op scherp want er moest gewonnen worden. Pauline Schorn gaf het voorbeeld en liet de eerste score aantekenen. Mark Landhuis en Kees van den Barg schoten scherp en lieten AKC uitlopen naar 6-1. Het team hield DSC onder druk en dat resulteerde in een 14-6 ruststand.
Na rust bleef AKC de ‘topscorers’ van de eerste helft zoeken zonder het teamspel voorop te zetten waardoor de productie stokte en DSC dreigde dichterbij te komen. Time-Outs aan beide zijden vertroebelden het spel nog meer maar de zege kwam voor AKC niet meer in gevaar en wist met 21-13 het eindsignaal te bereiken.
Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen SCO als einde van het eerste deel van de veldcompetitie.

< Fotoreportage: Nick Zweers 
(meer foto's)

Doelpunten AKC/Ermasport:
Kees van den Barg (7), Mark Landhuis (7), Ramon Post (2), Manon Kroeskop (2), Pauline Schorn (1), Mirte Geerdink (1), Nienke Frederiks.
Doelpunten DSC: Jan Knollema (1), John Wind (3), Tamara Princen (2), Dennis Snel (3), Thiemo Hollering (1), Joyce Damstra (1), Diederik Klaasen (1), Sacha van der Ven (1)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina