18-10-2010

Heracles Almelo op de valreep langs N.E.C.

Everton na zijn openingstreffer. foto: Nick Zweers

De ploeg ging in de tweede helft uitstekend van start. Marko Vejinovic zorgde het nodige gevaar met zijn vrije trappen. De eerste draaide in de 51e minuut vanaf de zijkant in en moest door Jasper Cillessen over het doel worden getikt. Drie minuten later kwam er een krul van ongeveer zeventien meter en opnieuw was de hand van Cillessen noodzakelijk. Everton Ramos da Silva liet in de 61e minuut een grote kans liggen maar had in de zeventigste minuut wel succes met een diagonaal schot.

N.E.C. leek geklopt. Niet alleen door de achterstand maar ook omdat de bezoekers vijf minuten eerder invaller Erton Fejzullahu hadden verloren vanwege een tweede gele kaart. Niets was minder waar. Heracles Almelo begon te knoeien. Een uittrap van Remko Pasveer in de 74e minuut leverde balverlies op en hierdoor kon Lorenzo Davids worden gelanceerd. De linksbuiten maakte geen fout en scoorde met een schuiver. Zes minuten later ging de bal op de stip nadat Pasveer Lasse Schöne onderuit had gehaald. De Zweed nam de strafschop zelf en maakte geen fout. Heracles Almelo kon opnieuw beginnen en probeerde dat met opportuun spel. Een inzet van Willie Overtoom kon door Cillessen en de paal worden gekeerd en het daaropvolgende schot van Darl Douglas werd gesmoord. In de 89e minuut viel de verlossende derde treffer. Samuel Armenteros maakte zijn basisplaats waar en wist een voorzet van Kwame Quansah met een prachtige kopbal te verzilveren.

Wiljan Vloet vond dat zijn ploeg slecht begon: “In de eerste twintig minuten hadden we het geluk dat we niet op achterstand kwamen. Daarna ging het voetballend steeds beter en in de tweede helft hebben geprobeerd om de profiteren van de ruimtes. De ploeg durfde te voetballen. Ook toen het 2-0 stond. Na de 2-2 konden we de rust niet bewaren. Uiteindelijk hebben we de nederlaag aan ons zelf te danken.”

Peter Bosz was opgelucht: “We hadden de punten hard nodig en dat geeft zelfvertrouwen. We speelden uitstekend en na de 2-0 had het een gelopen race moeten zijn. De 2-1 viel echter uit het niets en daarna weet je dat er alles kan gebeuren. Het was niet nodig maar uiteindelijk ben ik blij."
Bron: Heracles Almelo

< fotoreportage: Nick Zweers (meer foto's)

Heracles Almelo - NEC 3-2 (1-0)
1-0 Overtoom(43.pen)
2-0 Everton(69)
2-1 Davids(74)
2-2 Schone(80.pen)
3-2 Armenteros(89)