Sportberichten


Plaatsing  
 
01-09-2012  

Overtoom bezorgt Heracles punt in Waalwijk

 

WAALWIJK – Al na 23 seconden schoot Willie Overtoom de Heraclieden op voorsprong tegen RKC in Waalwijk. De Kameroenese international pikte de bal op na slordig balverlies van RKC en gaf doelman Zoet geen kans door een geplaatst schot. Heracles had in de eerste helft het beste van het spel en veel balbezit maar creerde te weinig kansen. Everton strandde met een omhaal op Zoet en zag een kopbal op het dak van het doel belanden en Armenteros tikte bijzonder fraai in, maar miste op een haar na het doel.
Zes minuten voor de rust kwamen de Waalwijkers langszij toen Kwame Quansah balbezit verprutste waardoor Josefzoon er mee vandoor ging. Zijn schot trof doel omdat Pasveer de van richting veranderde bal niet meer kon pakken.
In de tweede helft behoedde Pasveer de Heraclieden voor een nederlaag. Hij voorkwam een aantal kansen van de aanvallers van RKC, die nog ongeslagen zijn. Bijna ging de volle winst nog mee naar Almelo. In de slotfase schoot Castillion op de paal achter zijn oud- teamgenoot Zoet waardoor de stand gelijk bleef en de puntendeling een feit was.
De trainers Peter Bosz en Erwin Koeman toonden zich na afloop tevreden met de puntendeling maar betreurden dat hun teams eigenlijk een doelpunt hadden weggeven.

Kijk hier naar de fotoreportage van Harry Broeze
 

 
02-09-2012  

Fusieclub DRC ´12 wint, ON en ASV onderuit

 

ALMELO – Fusieclub Sv DRC 2012 maakte een goede start in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal. In en tegen Sportclub Rijssen wonnen de mannen van Ronald Dams met 2-1 door twee doelpunten van Akpinar. Aalderink zette Sc Rijssen weliswaar op voorsprong, maar het fanatiek spelende DRC’12 wist de achterstand om te buigen in een voorsprong.
In de tweede helft werd Antonia Futa van het veld gestuurd, maar de Almeloërs behielden hun voorsprong.
De Almeloërs waren in de beker ook al succesvol en plaatsten zich voor de volgende ronde. Zaterdagmiddag a.s. speelt de club op sportcomplex De Riet haar eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Zuid Eschmarke in het bijzijn van sportwethouder Jan van Marle. Deze geeft tevens het startsein voor de renovatie van het clubgebouw en de kleedkamers.

Het Aadorpse ASV’57 startte de competitie in dezelfde klasse minder goed. In Enschede werd kansloos verloren van Zuid Eschmarke met 4-0. Trainer Louis Goudbeek kon niet aantreden met zijn sterkste selectie door een aantal blessures. Bij de rust stonden de Aadorpers al met 2-0 achter.

In de tweede klasse H verloor Oranje Nassau de uitwedstrijd tegen het Ommense OZC. Beide teams begonnen sterk, maar ON kwam op 0-2 door Ponsteen en Hondebrink. Toen de ON-keeper bij een 1-2 stand werd weggestuurd met rood, kenterde het tij voor de Almeloërs. Bij rust stond het 3-2 en na rust werd het nog even spannend toen Ruud Hondebrink ON langszij bracht. Uiteindelijk redde ON het niet dat gelijkspel binnen te slepen en scoorde OZC de eindstand van 4-3.
Bij OZC scoorden Biemans 2x, Buitenhuis (pen.) en Roelofs.

 
02-09-2012  

Frank Hosmar pakt brons op Paralympics Londen

 

LONDEN/HAARLE – Dressuurruiter Frank Hosmar heeft vandaag tijdens de Paralympics in Londen individueel brons gewonnen in Grade IV. Hosmar die ook in de reguliere dressuursport zijn mannetje staat in de klasse Z en ZZ, scoorde met zijn paard Alphaville een percentage van 73,093
De geboortige Hellendoorner behaalde in 2010 tijdens de Para-Wereldruiterspelen in Kentucky (USA) teamzilver en individueel zilver met het paard Tiësto.
Het goud in Londen was voor de Belgische amazone Michele George en het zilver voor de Engelse Sophie Wells.

"Ik ben heel tevreden. Naar mijn idee kon het niet veel beter. Misschien nog iets flitsender, maar ik weet dat ik er alles aan gedaan heb", kijkt Hosmar terug op zijn bronzen rit. "Ik heb Michelle George (goud, red.) en Sophie Wells (zilver, red.) niet zien rijden, dus kan over hun proeven niets zeggen. Wel weet ik dat hun paarden ouder en meer ervaren zijn dan Alphaville."

Frank kijkt tevreden naar de bronzen medaille op zijn borst en alweer vooruit naar dinsdag. "Wie weet halen we dan nog zilver. Mijn trainster Adelinde Cornelissen was vanochtend net op tijd om nog de laatste aanwijzingen te geven. Ze blijft tot dinsdag, dus dan kunnen we nog eens flink de puntjes op de i zetten voor de kür."

Bron: KNHS

 
04-09-2012  

Gratis naar oefenwedstrijd Heracles – Almere City

 

ALMELO – Het komend weekend is er geen competitie in het betaald voetbal vanwege de interlands tegen Turkije ( 7 sept.) en Hongarije (11 sept.).
Heracles Almelo oefent daarom donderdagmiddag 6 september in het Polmanstadion tegen Almere City. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk.

Heracles-trainer Peter Bosz kan geen beroep doen op Willie Overtoom die interlandverplichtingen heeft voor Kameroen en ook niet op Jason Davidson die is opgenomen in de selectie van Australië.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Heracles Almelo in de competitie is op zondag 16 september tegen NAC Breda om 12.30 uur.

 
06-09-2012  

Cottwich-Almelo Regatta en huldiging kampioenen

 

ALMELO - Sinds het tweede lustrum in 1997 organiseert de Twentse Roeivereniging Amycus in Almelo een lange afstandswedstrijd over 5 kilometer op de zijtak van het Twentekanaal bij Almelo, roeiwater dat door diverse topploegen ontdekt is als ideaal voor trainingen.
De Cottwich-Almelo-Regatta is de eerste (nationale) roeiwedstrijd na de zomervakantie en staat open voor junioren en senioren in skiff, 2-, 2x en ook voor 4+, 4- en 4x-. Het is een achtervolgingswedstrijd over een afstand van 5 km.

De organiserende vereniging Amycus bestaat dit jaar 25 jaar en de festiviteiten rondom het jubileum worden op de zelfde dag gestart als de Cottwich-Almelo Regatta. Daarmee is het feest op deze dag nog niet gedaan, want de zusjes Martine en Marike Veldhuis worden door hun club gehuldigd voor het behalen van de nationale titel bij de jeugd in de M16 2x. Zij worden op spectaculaire wijze onthaald. Hun prestatie dit jaar is mede zo uniek omdat zij met een klassieke houten roeiboot hun nationale titel hebben behaald. Deze boot, die op ambachtelijke wijze is opgeknapt, is deze dag eveneens te bewonderen.
De festiviteiten en de regatta beginnen zondag 16 september om 12.00 uur en de entree is vrij.

 
06-09-2012  

Heracles Almelo tandje te groot voor Almere City


Met een fraaie lob over doelman Schimmel van Almere City maakte Geoffrey Castillion het negende doelpunt voor Heracles.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Heracles Almelo trainer Peter Bosz benutte het vrije aanstaande weekend door vandaag een oefenwedstrijd in te gelasten tegen Almere City. In de competitie was het namelijk nog lang geen hosanna en zeker niet in aanvallende zin. Almere City moest dus als tegenstander dienen om de doelpuntenmachine op gang te brengen en als men naar de eindstand kijkt is dat aardig gelukt. Almere City aanvoerder Cees Toet zette de Almeloërs op het goede spoor door amper na het beginsignaal zijn eigen doelman te verrassen met een kopbal die achter Joey Pouw in het net belandde (1-0). Het duurde een klein kwartiertje voordat Almere City over de schrik heen was en voor het eerst voor doelman Pasveer opdook, zij het dat de vlag omhoog ging voor buitenspel. Daarna liep Heracles uit naar 2-0 via Samuel Armenteros die Pouw omspeelde en amper na de hervatting lag de bal al weer in het net toen Duarte een hoge bal goed aannam en in het doel schoot (3-0). Even later kwam Pouw in botsing met Everton en kon de doelman geblesseerd het veld af. Invaller Twan Schimmel stond koud onder de lat toen Everton hem met een boogballetje verschalkte (4-0).
De Heraclieden verslapten en dat gaf Almere City de kans iets terug te doen. Rowin van Zanen onntving de bal op maat en gleed deze het doel in achter Pasveer (4-1). Vlak daarop wachtte Rihairo Meulens niet met het nemen van een vrije trap en schoot deze het lege doel in omdat Pasveer zijn verdediging nog op de juiste positie aan het zetten was (4-2).
Na de rust kwamen Koenders, Gouriye en Castillion in het veld voor Koenders, Gouriye en Castillion. Koenders kon weer wat werken aan zijn zelfvertrouwen. Kwame Quansah zette de Heraclieden na tien minuten op 5-2 en vlak daarna was Gouriye trefzeker van afstand (6-2). Heracles had geleerd van de eerste helft en verslapte niet. Everton kapte zijn tegenstander uit en tekende voor de 7-2. Dorda ging voor Leon van Dijk en Thomas Bruns zette de zwart-witten op 8-2. De Wierdenaar dacht ook de negende terffer te maken maar zijn schot kaatste via de paal voor de voeten van de goed oplettende Geoffrey Castillion (9-2).
Al met al een aardig kijkspel voor de 400 bezoekers die het oefenpotje bijwoonden en goed voor het gevoel van de Almelose voorwaartsen.

Heracles Almelo – Almere City FC 9-2 (4-2)
Doelpunten: 1-0 Cees Toet (2)(e.d.), 2-0 Samuel Armenteros(19), 3-0 Lerin Duarte (20), 4-0 Everton (33), 4-1 Rowin van Zaanen (36), 4-2 Rihairo Meulens (40), 5-2 Kwame Quansah (54), 6-2 Ninos Gouriye (55), 7-2 Everton (67), 8-2 Thomas Bruns (74), 9-2 Geoffrey Castillion (80)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Remko Pasveer (c); Mike te Wierik (45. Milano Koenders), Ben Rienstra, Christian Dorda (73. Leon van Dijk), Dragan Paljic; Kwame Quansah, Thomas Bruns, Lerin Duarte; Luis Pedro (45. Ninos Gouriye), Samuel Armenteros (45. Geoffrey Castillion), Everton Ramos da Silva.
Almere City FC: Joey Pouw (30. Twan Schimmel), Gino Felixdaal (57. Chavez), Cees Toet (c), Robert Guerain (74. Dyllan Lanser), Paul Beekmans, Rihairo Meulens (54. Kahlid Tadmine), Rowin van Zaanen, Mitchell Kappenberg (80. Mitchell Bolck), Hicham Faik, Fabian Serrarens (64. Sem de Wit), Gilbrano Plet.

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle 69 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
09-09-2012  

Ook de F-jes voetballen weer

 

ALMELO – Begon vorige week de nieuwe competitie bij de amateurs, ook de pupillen voetballen weer. Symbolisch dus deze reportage voor al het juniorenvoetbal op de Almelose velden. De F-jes van Avc Heracles voetbalden tegen hun leeftijdsgenootjes van Oranje Nassau en dan spreek je dus van een echte stadsderby.
Tot de rust bleef de stand gelijk maar na de rust liep ON al snel uit naar 1-4. De ‘zwart-witjes’ lieten zich echter niet kisten en kwamen terug naar 3-4 zodat het nog echt spannend werd. Massaal naar voren was het devies, maar dat werd vlak voor tijd afgestraft toen ON voor de 3-5 eindstand zorgde. Dat hoort er dus bij, winnen en verliezen en ook dat moeten deze ‘kanjers’ leren.

Fotoreportage: G. Leusink

Fotoreportage (5 foto's)...

 
09-09-2012  

Sven Harmsen getroffen door hartaanval

 

CALGARY – Bondscoach Sven Harmsen, die als chef d’equipe optrad van de Nederlandse springruiters tijdens het CHIO van Spruce Meadows in het Canadese Calgary, is zaterdag tijdens de gala-avond getroffen door een hartaanval. Harmsen verving zijn collega Rob Ehrens.
Harmsen, zoon van de vroegere Ajax-voorzitter Ton Harmsen, werd eerst adequate eerste hulp verleend voordat hij kon worden vervoerd naar het ziekenhuis in Calgary. Rond het middernachtelijk uur plaatselijke tijd maakten de artsen bekend dat zijn toestand zorgwekkend is.

Het Nederlands team met o.a. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), was eerder op de dag als derde geëindigd in de landenwedstrijd. Harmsen woonde met zijn vrouw Annemiek tot voor ruim een jaar geleden in Lonneker, waar hij een handelsstal dreef. Momenteel gebeurt dat vanuit zijn stal in Zwartebroek (gem. Barneveld).

< Sven Harmsen tijdens de Almelose Ruiterdagen in 2009

 
09-09-2012  

ON en DRC pakken volle winst, ASV eerste puntje


De aanval van DRC wordt door de 'kanaries' van Zuid Eschmarke afgeslagen - Foto Coen Mulder
 

ALMELO – Na het verlies tegen OZC van vorige week, wist ON in de Tweede Klasse H de volle winst te pakken tegen het bezoekende Den Ham met 4-1. De doelpuntenmakers voor ON waren Nieuwenhuis, Ponsteen en Egberink (2x). Nijzink tekende voor de troosttreffer van Den Ham.
In de Vierde Klasse D pakte fusieclub Sv. DRC 2012 opnieuw de volle buit. Onder toeziend oog van sportwethouder Jan van Marle werd het bezoekende Zuid Eschmarke met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Proslvszny en Machielsen zorgden voor de 2-0 waarna Molnes de tegentreffer scoorde. De treffer van Gokluk bracht de bewoners van sportcomplex De Riet in veilige haven.
In dezelfde klasse behaalde ASV’57 het eerste puntje door het bezoekende Sportclub Daarle op 2-2 te houden. De Aadorpers kwamen op voorsprong door doelpunten van Blokhuis en De Jong, maar Daarle kwam toch nog langszij door Schumer en Zandbergen.

Klik hier voor meer foto's

 
09-09-2012  

AKC weet eerste thuiswedstrijd niet te winnen


Ramon Post (AKC) in een hevige strijd met twee spelers van Heerenveen.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Na het verlies vorige week in Kampen stond deze week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2012-2013 op het programma tegen Heerenveen. Deze ploeg had haar eerste wedstrijd ook verloren dus beide teams stonden met nul punten aan de afgooi. Voor AKC waren er twee wijzigingen in de basisopstelling, Mark Landhuis nam de plek in van Ramon Uitslag en Linsey Snellink de plek van Melissa Kappert. In het eerste gedeelte van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op en waren de doelpunten schaars.
Voor AKC was dit te wijten aan scherpte in de afwerking want de grootste kansen werden niet benut. Het gevolg was dat de ploeg halverwege de eerste helft tegen een achterstand aankeek en gedwongen was om in de achtervolging te gaan. Het spel van AKC werd in deze fase erg gehaast en slordig. het resultaat was een 7-10 achterstand bij rust.
De tweede helft voltrok zich gelijk aan het slot van de eerste helft. AKC wist niet meer de vorm van de eerste 20 minuten te pakken te krijgen en kwam dan ook zeer moeizaam tot scoren. Dit resulteerde erin dat Heerenveen steeds iets verder wegliep en een comfortabele voorsprong nam. Om het tij nog te keren werd Debbie Snellink gebracht voor Ingeborg Lucassen en viel later Loraine Lucassen in voor Linsey Snellink. Helaas kon het team zich niet meer oprichten en werd de wedstrijd bij een 15-18 eindstand beeindigt.
Hiermee blijft de ploeg van coaches Gert Schorn en Hugo Binken puntloos in de Overgangsklasse A. Volgende week wacht een nieuwe kans om de hatelijke nul weg te poetsen in de wedstrijd tegen Drachten/vd Wiel.

Het tweede team van AKC behaalde een goede overwinning op Wageningen 3, eindstand 15-12. Na de winst vorige week gaat de ploeg daarmee aan de leiding in de de reserve 1e klasse C.

Tekst: Ramon Post


< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (23 foto's)...

 
09-09-2012  

Marijke Hammink prolongeert nationale mentitel

 

MAASDIJK/BORNERBROEK – Marijke Hammink heeft in Maasdijk haar nationale titel bij het vierspannen pony’s kunnen prolongeren. Bij de dressuur nam zij direct een voorsprong, maar dat was van korte duur omdat zij bij de vaardigheidsproef een balletje van de pylon stootte. De Bornerbroekse begon aan de marathon met een achterstand van 2 punten op klassementsleider Joey van der Ham maar in een felle strijd tijdens de marathon wist zij haar achterstand goed te maken door een spectaculaire rit, waarmee zij haar titel prolongeerde en van der Ham naar de tweede plek verwees.

Klik hier voor een filmimpressie

Fotoreportage (4 foto's)...

 
10-09-2012  

Schaakclub Almelo huldigt jeugdig kampioen

 

ALMELO - De schaakvereniging Almelo heeft op haar jaarvergadering een opkomend jeugdlid als clubkampioen gehuldigd. Zagar Zeeman, lid vanaf januari 2010, heeft de hegemonie van de seniorleden doorbroken. Jaar en dag waren Ben Poelstra en Edwin Sarink toonaangevend. Zagar werd snelschaak kampioen, veroverde de eerste plaats met gescoorde punten in het eerste in de KNSB uitkomende team en werd uiteindelijk ook de beste scorende speler in de interne competitie. De schaakvereniging is beretrots op deze speler en liet dat bij monde van voorzitter Bennie Steffens dan ook weten, toen Zagar Zeeman werd gehuldigd.
De Schaakclub Almelo speelt elke vrijdagavond in wijkcentrum De Schelf. De jeugd begint om 18.15 uur en de senioren om 19.30 uur. Ook nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom. Naast les aan jeugdigen, wordt ook schaak-les aan volwassenen gegeven door oud- clubkampioen Edwin Sarink.
 

 
11-09-2012  

KNHS-Bondscoach Sven Harmsen overleden

 

CALGARY - Sven Harmsen (51) is maandag in Calgary overleden. De bondscoach springen voor de ponyruiters, junioren en young riders, werd afgelopen zaterdag na afloop van de landenwedstrijd op Spruce Meadows, waar hij Rob Ehrens verving als bondscoach voor de senioren, getroffen door een hartaanval. Harmsen werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed daar maandag plaatselijke tijd  in het bijzijn van zijn vrouw, dressuuramazone Annemiek Harmsen, en zijn dochter, zo maakte de KNHS vandaag bekend.
Harmsen woonde en werkte zo'n 10 jaar op diverse locaties in Twente tot hij ruim een jaar geleden naar zijn nieuwe onderkomen in Zwartebroek (gem. Barneveld) verhuisde. Harmsen was de zoon van oud- Ajax voorzitter Ton Harmsen die eind jaren '90 overleed.
Lees hier verder.

< Sven Harmsen tijdens de Almelose Ruiterdagen in 2009

 
12-09-2012  

Rabobank blokkeert toppaarden Eurocommerce


Eurocommerce London vertegenwoordigt een waarden van meerdere miljoenen euro's
 

ZUTPHEN – De Rabobank heeft bij de rechtbank in Zutphen een blokkade van de start van de toppaarden van Stal Eurocommerce in Lochem afgedwongen. Olympisch zilver winnaar Gerco Schröder kan nu niet komend weekend het toppaard London aan de start brengen tijdens de Global Champions Tour in het Zwitserse Lausanne. Voor Tubbergenaar Gerco Schröder een bettere pil omdat eerder was overeengekomen dat Schröder wel het afgelopen weekend in Paderborn en het aanstaande Lausanne aan de start kon komen.
Aanleiding voor de Rabobank is, dat geen garantie kan worden gegeven over de claim op de paardenpaspoorten. Rabobank vreest daarom dat eerdaags de toppaarden voor veel geld worden verkocht en Rabobank als schuldeiser in het faillissement van Projectontwikkelaar Eurocommerce achter het nest vist.
Rabobank stelt dat de eigendommen van Stal Eurocommerce en in het verlengde GEVI International BV te Lochem onder het faillissement vallen van Eurocommerce. Rabobank heeft geen enkel vertrouwen meer in ex- directeur en eigenaar Ger Visser sr. van Eurocommerce. Deze wil niet met zijn privévermogen van naar schatting 150 miljoen euro garant staan. Het vastgoed-conglomeraat Eurocommerce in Deventer heeft een totale schuld van 650 miljoen euro.
Visser sr. deed eind vorig jaar het eigendom van Stal Eurocommerce over aan GEVI International BV, van zijn zoon Ger Visser Jr. Deze eigendomsoverdracht en de daarop recent volgende overdracht van de paarden aan een BV van de dochter van Visser sr. worden door de Rabobank betwist.
Een compromisvoorstel om de paardenpaspoorten in beheer van BWG Stables te geven gedurende de juridische strijd werd door Rabobank afgewezen omdat Gerco Schröder werknemer van GEVI International BV is en zakelijk partner in BWG Stables van de drie broers Wim, Ben en Gerco Schröder in Tubbergen.
Rabobank stelt zich hard op, omdat het vertrouwen in de familie Visser volkomen zoek is en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) niet kon garanderen dat de paspoorten voor overschrijving geblokkeerd kunnen worden.
Door deze ontwikkelingen kan Gerco Schröder niet meer met paarden van Stal Eurocommerce in het buitenland starten en na Lausanne ook niet zijn 13e plek in het klassement van de Global Champions Tour verdedigen.

 
16-09-2012  

ON en MVV onderuit, winst voor ASV en DRC

 

ALMELO – In de tweede klasse H ging Oranje Nassau na de winst vorige week tegen Den Ham opnieuw onderuit in de uitwedstrijd bij de CJV’ers. Nieuwenhuis bracht de Almeloërs op voorsprong via een penalty en speelde vanaf dat moment met een man meer dan de deventernaren, maar het kreeg in de tweede helft ook een strafschop tegen (1-1), waarna Rutten het 'genadeschot' maakte en ON met 2-1 huiswaarts stuurde om zelf fier aan de leiding te blijven met drie overwinningen.

In de vierde klasse D pakte ASV’57 na het eerste puntje van vorige week nu de volle winst. In Rijssen werd ‘Vooruit’ volledig zoek gespeeld 1-9. Albersen tekende voor 3 doelpunten, Edel en De Jong ieders twee en Bakker en De Jong maakten de negen vol. De eretreffer was voor Gurdal.
In dezelfde klasse pakte fusieclub DRC 2012 haar derde overwinning op rij. In Nijverdal bond het ENC’09 aan de zegekar met 2-3. Machielsen zorgde voor een voorsprong van de club op De Riet, maar Galgenbeld en Raamsman brachten het thuispubliek in euforie en de bezoekende Almeloërs in mineur. Door de treffer in eigen doel van Thomassen kwam DRC weer langszij om vervolgens door spits Proslvszny naar de derde overwinning op rij te worden geschoten. Thuis op De Riet wonnen het tweede en derde team eveneens.
MVV’69 liep in dezelfde klasse schade op in de uitwedstrijd tegen SVV’56 en verloor met 3-2. De Kruiff zette de thuisclub op voorsprong, Stevens maakte gelijk maar Stokman trof het eigen doel, waardoor de Harbrinkhoekers opnieuw achterop raakten. Nijboer tekende voor 3-1 Lammerink zorgde voor de eindstand van 3-2.

 
16-09-2012  

Heracles Almelo verslaat NAC in slotfase


Willie Overtoom kon nog geen feestje vieren met de gelijkmaker, maar dat maakte Everton later wel goed.
Foto: Nick Zweers
  ALMELO - Heracles Almelo had in het Polmanstadion een moeilijk middagje tegen opponent NAC Breda. De Geel-zwarten namen een kwartiertje na het begin de leiding via Alex Schalk die Remko Pasveer met een harde schuiver van afstand kansloos liet. Pas in de 35e minuut van de tweede helft kwam Heracles langszij door een treffer van Willie Overtoom. In de blessuretijd werd via een treffer van Everton Ramos da Silva alsnog de volledige winst gepakt, waarna de Bredanaars ontredderd huiswaarts konden (2-1).

Heracles had grootse plannen tegen NAC dat eveneens nog op een eerste overwinning wacht en net als Heracles nog maar twee punten vergaarde. Direct na het begin stoomde Rienstra op en gaf Castillion de bal op maat. Diens schot ging echter nipt voorlangs buiten bereik van doelman ten Rouwelaar. Castillion verving de zieke Armenteros. Even later zette rechtsback te Wierik voor, maar Everton´s kopbal verdween in de grijpgrage handen van de Bredase goalie. Het waren feitelijk ook de enige wapenfeiten van Heracles want NAC speelde vanuit een gesloten defensie en schakelde goed bij balbezit, vooral Gudelj deed dat prima in de eerste helft.

Bij Heracles liep het niet naar behoren. Met name de wisselwerking tussen Overtoom, Pedro en te Wierik was niet goed en het normaal zo dominerende korte spel van de Heraclieden kwam er niet uit. NAC bleef aanvallend ook onder de maat. Lurling liep wel rond op het middenveld, maar kon er geen stempel op drukken. De voorsprong van de Bredanaars kwam na een kwartiertje dan ook als een verrassing. Hadouir werd door de Almeloër in Bredase dienst Mark Looms op maat bereikt en Hadouir tikte door op de volkomen vrijstaande Schalk die van afstand met een harde schuiver Pasveer kansloos liet.
Lees verder...

Fotoreportage (25 foto's)...

 
16-09-2012  

WK-brons voor Kirsten Wild in ploegentijdrit

 

VALKENBURG – Kirsten Wild heeft in Valkenburg brons gehaald in de ploegentijdrit met haar team AA Drink. Na het echec op de baan tijdens de Olympische Spelen, dus toch nog eremetaal van potentie voor de Oud- Almelose en haar Hollandse teamgenoten Lucinda Brand en Chantal Blaak.

Tegen het Duitse Team Specialized Lululemon, met de Nederlandse Ellen van Dijk in de gelederen, was geen kruit gewassen. Ook de zilverwinnaars, de Australische formatie Orica, waarvoor de Nederlandse Loes Gunnewijk uitkomt, kon daar niet aan tippen in de 32 km lange tijdrit over de Caubergh.

Het Raboteam eindigde net buiten het podium. Al snel na de start moest Pauline Ferrand-Prevot van fiets wisselen en toen later Iris Slappendel en de Française ten val kwamen en niet meer konden aansluiten, stond de ploeg van wereld- en olympisch kampioene op de weg Marianne Vos voor een onmogelijke opgave.
Eddy Merckx was zo vriendelijk de drie eerste teams het eremetaal om te hangen.

Kijk hier naar het commentaar van Kirsten Wild

 
16-09-2012  

WK-zilver Almeloër Vijverberg biljart artistiek

 

SAMSUN (Turkije) – De Almeloër Erik Vijverberg is in het Turkse Samsun tweede geworden tijdens het WK Biljart Artistiek. De Nederlandse kampioen van 2010 startte in het toernooi met een nederlaag tegen de Fransman Tran. Daarna won Vijverberg (46) van de Japanner Watanabe, de Belg Bax en de Turk Haci Arap Yaman om in de finale zijn Waterloo te vinden met 3-1 tegen de Turk Serdar Gümüs. 

 
21-09-2012  

Nieuwe website Sv DRC 2012 is online

 

ALMELO – De nieuwe website van fusieclub Sv DRC 2012 in de Almelose wijk De Riet is online. DRC staat voor ‘De Riet Combinatie’ als naam voor de fusie tussen DVO’71 en Sv Rietvogels dat dateert uit 1927.
De informatie op de site is nog wat summier, maar daar zal de komende weken nog hard aan gewerkt worden zo is beloofd van de zijde van Sv DRC 2012. Op de site worden al wel de successen beschreven van het prestatieteam op de zaterdag o.l.v. trainer Ronald Dams, oud- prof van Heracles Almelo. Sv DRC 2012 heeft nagenoeg een compleet nieuwe selectie die in de KNVB Bekercompetitie de volgende ronde bereikte na twee gelijke spelen en een overwinning. In de reguliere competitie in de 4e klasse KNVB verraste Sv DRC 2012 vriend en vijand met drie overwinningen op rij en is het dus nog zonder verliespunten.
Sv DRC 2012 telt 3 seniorenteams op de zaterdag en 3 seniorenteams op de zondag. De jeugdafdeling maakt een nieuwe start met een C-, D- en F-team en een groep mini’s. Kader, in de vorm van bestuurders, commissieleden en teambegeleiders kan de club ook goed gebruiken, lazen wij. Clubgebouw en kleedkamers ondergaan de komende tijd een complete metamorfose zodra de gemeente namens de subsidiegevers provincie Overijssel en de gemeente zelf groen licht geeft.

De laatste vrijdag van de maand is de traditionele kaartavond van het voormalige Rietvogels maar nu onder de paraplu van DRC 2012. Het staat nog niet op de site, maar a.s. vrijdagavond om 19.00 uur is het zo ver in clubgebouw De Kauwe en dat weet u nu dus van ons.

Sv DRC 1 speelt zaterdag 22 september om 14.00 uur thuis tegen Sc Daarle. Voor de eerstvolgende bekerwedstrijd moet het op 20 oktober  spelen in Enschede tegen het roemrijke Emos.

Dit weekend gaan voor het eerst ook alle teams van Sv DRC 2012 in de nieuwe clubkleuren gekleed, mede dankzij de sponsoren.

www.svdrc.nl

 
22-09-2012  

ON en DRC verliezen, ASV wint en MVV gelijk

 

ALMELO – In de 2e klasse H was Oranje Nassau was kansloos tegen het bezoekende Nieuwleusen en ging met 0-4 onderuit. In de 4e klasse D kwam na drie overwinningen op rij ook de eerste nederlaag voor fusieclub Sv DRC 2012. Op thuishonk De Riet was het bezoekende Sportclub Daarle duidelijk beter. ASV pakte drie puntjes tegen het bezoekende SVV’56 door met 5-3 te winnen. MVV’69 speelde thuis gelijk tegen het Oldenzaalse Quick ’20 met 3-3.
 

 
22-09-2012  

Heracles Almelo verdient punt in Gelredome

 

ARNHEM: Vooraf werd gevreesd voor de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen Vitesse. Coach Peter Bosz kampte met een grote ziekenboeg en liet drie spelers voor het eerst opdraven in de hoofdmacht. Hij deed dat wel met een omzetting naar 3-4-3 waardoor het middenveld sterker was bezit, maar dat hield ook risico’s in voor de achterste linie. Christian Dorda werd achterin geposteerd en Thomas Bruns kwam het middenveld versterken, terwijl Ninos Gouriye op rechts voor extra aanvalskracht moest zorgen.
In de eerste helft had Heracles Almelo een overwicht door enerzijds goed positiespel maar ook door goed en snel te combineren waardoor Vitesse achter de feiten aanliep. Toch was de eerste kans voor Vitesse, maar Remko Pasveer voorkwam dat Jonathan Reis de bal bij de tweede paal binnengleed. Ninos Gouriye en Lerin Duarte probeerden het met afstandsschoten die de Arnhemse doelman Piet Velthuizen niet konden verontrusten. De herstelde Samuel Armenteros kreeg de bal op maat maar stuitte op Velthuizen. De rebound van Everton ging een half metertje naast. Even daarvoor verraste Ninos Gouriye de Arnhemse doelman bijna met een afstandsschot dat te nauwer nood werd gekeerd.
Na rust pakten de Heraclieden de draad goed weer op. Velthuizen keerde nog nipt de kopbal van Mike te Wierik maar men kreeg de bal niet weg. Het schot van Ninos Gouriye dat volgde, betekende een verdiende voorsprong voor de bezoekers in het Gelredome.
Vitesse dat graag ‘koploper’ wilde worden, nam meer risico door naar voren te spelen. Pasveer maakte met een fantastische redding Jonathan Reis het scoren uit een corner van Theo Janssen onmogelijk.
Beide doelmannen voorkwamen met goede reddingen doelpunten in deze fase van de wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer als fraai kon worden beschouwd. Toch kwamen de Arnhemmers nog langszij door een penalty die scheidsrechter bossen toekende toen te Wierik de doorbrekende van Ginkel onderuit haalde. Wilfred Bony maakte vanaf de stip geen fout.
Heracles Almelo coach Peter Bosz kon leven met het gelijkspel: ‘Wij hebben ruim een uur goed gespeeld. Met drie verdedigers moet je durven voetballen en de vrije man zoeken. Dat hebben wij goed gedaan. Wij speelden goed positiespel. Ik zag toen het Heracles Almelo dat ik graag wil zien. Op het laatst was het een kwestie van overleven.’
Trainer Fred Rutten had na afloop lof voor de Heraclieden en verklaarde dat Heracles Almelo de best voetballende ploeg was die hij tot nu toe met zijn ploeg was tegengekomen: ‘Zij speelden goed positiespel en wij waren slordig met de passing. In de tweede helft ging het beter. De 1-1 is een rechtvaardige uitslag.’

Vitesse – Heracles Almelo 1-1
(0-0)
48.Ninos Gouriye 0-1, 72.Wilfried Bony 1-1

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Broeze


Peter Bosz: ‘Spelers moeten in 3-4-3 geloven
Marco van Ginkel: ‘We speelden niet sterk

Gele kaarten: Thomas Bruns, Ben Rienstra en Mike te Wierik.
Opstellingen:
Vitesse: Piet Velthuizen, Tomas Kalas, Guram Kashia, Dan Mori (61.Simon Cziommer), Patrick van Aanholt, Marco van Ginkel, Davy Pröpper (46.Mike Havenaaar), Theo Janssen, Renato Ibarra (73.Nicky Hofs), Wilfried Bony, Jonathan Reis.
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Ben Rienstra, Christian Dorda, Kwame Quansah,Thomas Bruns, Willie Overtoom, Lerin Duarte, Ninos Gouriye, Samuel Armenteros (80.Geoffrey Castillion) en Everton Ramos da Silva (80.Luis Pedro).

 
23-09-2012  

Friezen winnen Larken-zeilwedstrijd bij AWV

 

ALMELO – De Hein Voskamp Wisselbokaal, bij de Larken-zeilwedstrijd van de Almelosche Watersport Vereeniging, bleef dit jaar niet in eigen gelederen maar werd gewonnen door de Fries Jan Elzinga, zeilmaker van beroep te Leeuwarden.
De winnaar van vorig jaar, de Aadorper Harry Gierveld, werd deze keer eervol tweede. Het was Gierveld die de Lark weer onder de aandacht bracht bij AWV, door zijn ‘Tuimelaar’ zelf te bouwen en er ook goede resultaten tijdens de Sneekweek mee te behalen. In Sneek werd de Lark enkele jaren geleden weer op de zeilagenda gezet door de bemoeienissen van de Fries Jan Klaver, waardoor ook de jeugdherinneringen en het plezier met de Lark van Harry Gierveld en zijn clubgenoten Ron Hubregtse en Hein Voskamp weer boven kwamen drijven. In totaal telt de Larkenklasse nu weer zo’n 20 schepen, hoofdzakelijk in Friesland maar dus ook enkele bij de Almelosche Watersport Vereeniging. Er is tegenwoordig zelfs weer een heuse Larkenclub. In de Sneekweek van dit jaar eindigden Gierveld en Hubregtse op de plekken één en twee, reden genoeg voor de Friezen om in Almelo verhaal te komen halen.
Jan Elzinga lukte dat dus, nipt gevolgd door Harry Gierveld en de derde en vierde plekken waren wederom voor Friezen met Hans de Haas en Jan Elzinga Jr.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (36 foto's)...

 
23-09-2012  

De Boer wint NK, Politiek stopt in racerij


Danny de Boer en Peter Politiek (r)
 

ASSEN - Staphorster Danny de Boer is zondag op het TT-circuit in Assen voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen bij de Dutch Superbikes (ONK) geworden. Hij eindigde als tweede en vergaarde daarmee, met nog één race te gaan, voldoende punten voor de titel. Na Aalt Toersen in de jaren’60/’70 heeft Staphorst dus wederom een motorheld. In de race werden Kevin Valk (Dronten) en Ronald ter Braake (Nijeveen) respectievelijk tweede en derde.

De race in Assen was tevens het afscheid van Peter Politiek als motorcoureur. De Bornenaar behaalde in zijn carrière mooie resultaten, maar keek ook de dood in de ogen toen hij in 2002 in het Tsjechische Most zwaar ten val kwam en voor zijn leven moest vechten. Politiek geeft voorrang aan zijn burgercarrière en keert misschien ooit nog terug in de paardensport waarin hij als jongeling ook zeer succesvol was bij de Looleeruiters Almelo en de Eschruiters Wierden.

 
24-09-2012  

Van de Rijck en Molema winnen Noabers Open

  ALMELO – Tijdens de zesde editie van het Noabers Open Darts bij café Het Zuiden te Almelo won de Belg Kurt van de Rijck in de finale van Lakeside kampioen Christian Kist.

Voor het eerst was er een apart damestoernooi tijdens Noabers Open. Daar ging de overwinning naar Carla Molema die in de finale haar opponent Gerdina Heijnen versloeg.

De organisatie keek tevreden terug op dit zesde Noabers Open waar 58 heren en 18 dames aan deelnamen.
Lees verder...

 
26-09-2012  

Heracles bekert verder na zege in Lienden


Romano Denneboom is hier Everton te vlug af - Foto Harry Broeze
 

LIENDEN – Topklasser FC Lienden heeft thuis geen vuist kunnen maken tegen Heracles Almelo en verloor door doelpunten van Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva, Willie Overtoom en Luis Pedro met 0-4.
Alleen in het eerste half uur had FC Lienden met de oud- international Romano Denneboom in de gelederen nog iets in de melk te brokkelen, maar nadat Armenteros de score had geopend en Everton vlak voor rust de Heraclieden op 0-2 zette, was in feite de wedstrijd beslist. Daar deden de wissels die trainer André Paus nog in petto had niets meer aan af.
FC Lienden startte brutaal en Fahti Ben-Ahmed schoot al snel net naast in het zijnet. Even later moest Pasveer aan de bak om een hard schot van Salim Amerzgiou onschadelijk te maken. Heracles nam echter de wedstrijd in handen waardoor kansen ontstonden voor Everton en Duarte die oog in oog met doelman Jørg van Nieuwenhuijzen faalde. Overtoom schoot op de lat en toonde daar mee aan dat het overwicht aan de zijde van de Almeloërs was. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en na een half uurtje rondde Armenteros de pass van Overtoom op voortreffelijke wijze af. FC Lienden zette een tandje bij en kreeg twee goede kansen. De eerste werd verprutst door Mohamed Echahbouni die vrij voor Pasveer opdook en een boogballetje van Fahti Ben-Ahmed belandde buiten bereik van Pasveer op het dak van het doel. Toen vlak daarop Everton de 0-2 liet aantekenen door de voorzet van Overtoom af te ronden, was de wedstrijd voor FC Lienden feitelijk beslecht.
In de tweede helft controleerde Heracles de wedstrijd door veel balbezit en getik en bouwde de voorsprong daarmee nog uit via een korte hoekschop en een schot van 25 meter door Overtoom 0-3. Pedro voegde daar de vierde treffer nog aan toe door in de slotminuut van afstand met een hard laag schot doelman Jørg van Nieuwenhuijzen opnieuw de gang naar het net te laten maken.

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Broeze

FC Lienden - Heracles Almelo 0-4 (0-2)
0-1 Armenteros (30)
0-2 Everton (45)
0-3 Overtoom (75)
0-4 Pedro (90+2)
Arbiter: Janssen
Geel: Ben-Ahmed
Opstellingen:
FC Lienden: Van Nieuwenhuijzen, Vijlbrief, Ribson, Valentijn, Echahbouni, Rosalia, Tmim, Ben-Ahmed (Ajiach/63), Caulley, Denneboom, Amerzgiou (Tagherbit/63).
Heracles Almelo: Pasveer, Paljic, Te Wierik, Dorda, Bruns (Belterman/80), Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye (Pedro/69), Armenteros (Castillion/76), Everton.

 
28-09-2012  

Heracles loot beker tegen Sparta Rotterdam

 

ALKMAAR – Tijdens de loting van de volgende wedstrijden in de strijd om de KNVB-beker, lootte Heracles Almelo een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. FC Twente speelt eveneens thuis tegen FC Den Bosch.

De andere wedstrijden zijn:

Vitesse - Staphorst
Sneek Wit-Zwart - AZ
Xerxes/DZB - Feyenoord
ONS Sneek - Ajax
sc Heerenveen - Hollandia
PSV - EHC/Heuts
RKC Waalwijk - PEC Zwolle
ADO’20 - FC Eindhoven
SC Cambuur - Telstar
De Graafschap - Go Ahead Eagles
FC Dordrecht - Scheveningen
FC Groningen - ADO Den Haag
Rijnsburgse Boys - FC Emmen
Heracles Almelo - Sparta Rotterdam
NAC Breda - HBS


De derde ronde wordt gespeeld op dinsdag 30 oktober, woensdag 31 oktober en donderdag 1 november. Opvallend is dat Sneek Ajax en AZ op bezoek krijgt en ook SC Heerenveen thuis speelt. Dat wordt aanpoten voor het politiekorps Friesland.

 
29-09-2012  

Eurosped TVT oefende tegen Energy V. Lycurgus


Vanaf 14 oktober a.s. speelt Eurosped Top Volleybal Twente de eredivisie-thuiswedstrijden in de IISPA.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Na een zware oefenweek in Hamburg speelde vijfvoudig landskampioen Eurosped Top Volleybal Twente (dames) ter voorbereiding op de start van de eredivisie, zaterdag jl. in de IISPA te Almelo tegen het Groningse Energy Volley/Lycurgus. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen, de setstanden 25-21, 19-25, 22-25, 25-21, 15-12
Eurosped TVT speelt met ingang van dit seizoen al haar thuiswedstrijden in de IISPA. De eerste officiële thuiswedstrijd is op zondag 14 oktober om 17.00 uur tegen VC Sneek.


Fotoreportage: Nick Zweers

Klik
hier voor het hele speelschema.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
29-09-2012  

Bizar gelijkspel Heracles tegen ADO


Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Johan Derksen gaf vooraf de winst aan Heracles, maar bij een volgende voorspelling zal hij toch op de naam van de Belgische scheidsrechter Christof Dierick moeten letten. De eerste helft van Heracles tegen ADO vormde dan ook een waar spektakelstuk met vijf doelpunten waarin Lerin Duarte al binnen twee minuten het eigen doel trof en scheidsrechter Dierick de bal drie keer op de stip legde. Pas een kwartier voor het einde kwam ADO langszij door een van richting veranderde vrije schop.

Na de onbedoelde snelle achterstand was het Heracles dat de klok sloeg. Met een driemans-verdediging en veel voorwaartse druk, paste coach Peter Bosz dezelfde tactiek toe die ook tegen Vitesse al goed bleek te werken. ADO liep zich een ongeluk maar werd volkomen van de mat getikt zonder dat het kans kreeg op een snelle counter en daar was het Bosz om te doen omdat hem gebleken was dat de counter het gevaarlijkste wapen is van de Hagenaars. Vier van de zes doelpunten kwamen dan ook uit dode spelsituaties met dank aan Dierick die zeer lichte overtredingen bestrafte.
Een licht vergrijp op Duarte werd in de tiende minuut bestraft en Overtoom faalde niet vanaf de stip (1-1). Even later was ADO aan zet via een benutte strafschop door Holla waarbij de toeschouwers zich afvroegen waarvoor deze strafschop werd gegeven (1-2). Nog geen vijf minuten later mocht Overtoop het voor de tweede keer proberen vanaf de stip nadat Kenneth Omeruo een overtreding beging tegen Everton (2-2). In een tijdsbestek van amper tien minuten kwam Heracles op voorsprong door Ninos Gouriye die de vrije trap van Lerin Duarte keurig afrondde (3-2). Tot de rust bleef die stand op het scorebord.

In de tweede helft een minder dominant Heracles, maar ADO dat nu het spel moest maken, werd niet noemenswaardig gevaarlijk. Pas een kwartiertje voor tijd weer enige opwinding op de tribune toen Holla zijn vrije schop van richting verandert zag worden waardoor Pasveer kansloos was (3-3).
Al met al een spektakelstuk waarbij ADO meer kreeg dan het verdiende en de vierde man ook niet aan Bosz uit kon leggen waarom de bal drie keer op de stip moest. Hij maakte zijn spelers vooral voor de eerste helft een compliment. ‘Dat is wat zij kunnen en dat hebben ze voortreffelijk laten zien!’ Zijn collega Maurice Steijn kon na afloop leven met de uitslag.

Heracles Almelo – ADO Den Haag 3-3 (3-2)
Scoreverloop: 12. Duarte 0-1 (e.d.), 20. Overtoom 1-1 (pen.), 24. Holla 1-2 (pen.), 29. Overtoom (pen.) 2-2, 32. Gouriye 3-2, 73. Holla 3-3.

Commentaren:
Scheidsrechter Dierick: 'Penalties waren terecht'
Peter Bosz: 'Bizar en bijzonder duel'
Maurice Steijn: 'Leiding was warrig'

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Scheidsrechter: Christof Dierick (B)
Geel:
Te Wierik, Overtoom, Dorda (Heracles),
Holla, Wormgoor, Chery, Omeruo, Beugelsdijk (ADO).
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda, Bruins, Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye (78. Van Mieghem), Armenteros (78. Castillion), Everton.
ADO Den Haag: Coutinho (54. Zwinkels), Omeruo, Wormgoor, Beugeldijsk, Meijers, Holla, Jansen (72. Vicento), Toornstra, Chery, Poepon (87. Visser), Van Duinen.

 

Fotoreportage (22 foto's)...

 
29-09-2012  

Ook Achilles E te sterk voor gehandicapt DRC

 

ENSCHEDE/ALMELO - Na drie winstpartijen op rij volgde voor fusieclub Sv DRC 2012 de eerste nederlaag thuis tegen Sportclub Daarle en vandaag uit tegen Achilles Enschede de tweede. Achilles had het meeste recht op de punten gezien het verloop van het duel. DRC kon gedurende de wedstrijd geen vuist maken, mede omdat trainer Ronald Dams niet kon rekenen op 3 basisspelers wegens eerder geplande vakanties. Slechts enkele momenten voor rust mocht DRC hopen op meer, maar uitgespeelde kansen gaven de Enschedeërs niet weg. Zelf kwam Achilles maar tot één doelpunt in de tweede helft, maar het betekent wel dat men in de ranglijst langszij kwam bij DRC.

Om het vizier naar boven te houden zal DRC zaterdag a.s. thuis tegen hekkensluiter Rijssen Vooruit uit een ander vaatje moeten tappen om het doelgemiddelde bij te spijkeren en alle winstpunten te pakken. Dat mag gezien het doelgemiddelde van 0-44 van de Rijssenaren geen probleem zijn als DRC tenminste gefocust blijft.
Aanvang op sportcomplex De Riet in Almelo zaterdag 6 oktober om 14.30 uur.

 
30-09-2012  

GV Omhoog Wierden naar WK Jazzdance

 

WIERDEN/FRANKFURT am MAIN – De A-selectie Jazzdance van GV Omhoog uit Wierden neemt van 3 tot en met 7 oktober deel aan het WK Jazzdance in het Duitse Frankfurt am Main. De ‘meiden’ van GV Omhoog, die worden getraind door Janien Hagen, hebben zich eerder dit jaar in Heemstede weten te plaatsen. De 11 danseressen die zullen dansen op de filmmuziek van ‘Blood Daimond’ zullen het moeten opnemen tegen de concurrenten uit o.a. Tsjechië, Canada, Polen, Duitsland en Zwitserland. Landen waar het Jazzdance bijna professioneel wordt beoefend met 30 trainingsuren per week. Daar steken de 4 trainingsuren van GV Omhoog met 4 uren per week schril bij af, maar toch gaat men voor ‘goud’ dankzij de medewerking van meerdere sponsoren.
Meer info over het WK Jazzdance vindt u hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina