Sportberichten


Plaatsing  
 
12-09-2012  

Rabobank blokkeert toppaarden Eurocommerce


Eurocommerce London vertegenwoordigt een waarden van meerdere miljoenen euro's
 

ZUTPHEN – De Rabobank heeft bij de rechtbank in Zutphen een blokkade van de start van de toppaarden van Stal Eurocommerce in Lochem afgedwongen. Olympisch zilver winnaar Gerco Schröder kan nu niet komend weekend het toppaard London aan de start brengen tijdens de Global Champions Tour in het Zwitserse Lausanne. Voor Tubbergenaar Gerco Schröder een bettere pil omdat eerder was overeengekomen dat Schröder wel het afgelopen weekend in Paderborn en het aanstaande Lausanne aan de start kon komen.
Aanleiding voor de Rabobank is, dat geen garantie kan worden gegeven over de claim op de paardenpaspoorten. Rabobank vreest daarom dat eerdaags de toppaarden voor veel geld worden verkocht en Rabobank als schuldeiser in het faillissement van Projectontwikkelaar Eurocommerce achter het nest vist.
Rabobank stelt dat de eigendommen van Stal Eurocommerce en in het verlengde GEVI International BV te Lochem onder het faillissement vallen van Eurocommerce. Rabobank heeft geen enkel vertrouwen meer in ex- directeur en eigenaar Ger Visser sr. van Eurocommerce. Deze wil niet met zijn privévermogen van naar schatting 150 miljoen euro garant staan. Het vastgoed-conglomeraat Eurocommerce in Deventer heeft een totale schuld van 650 miljoen euro.
Visser sr. deed eind vorig jaar het eigendom van Stal Eurocommerce over aan GEVI International BV, van zijn zoon Ger Visser Jr. Deze eigendomsoverdracht en de daarop recent volgende overdracht van de paarden aan een BV van de dochter van Visser sr. worden door de Rabobank betwist.
Een compromisvoorstel om de paardenpaspoorten in beheer van BWG Stables te geven gedurende de juridische strijd werd door Rabobank afgewezen omdat Gerco Schröder werknemer van GEVI International BV is en zakelijk partner in BWG Stables van de drie broers Wim, Ben en Gerco Schröder in Tubbergen.
Rabobank stelt zich hard op, omdat het vertrouwen in de familie Visser volkomen zoek is en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) niet kon garanderen dat de paspoorten voor overschrijving geblokkeerd kunnen worden.
Door deze ontwikkelingen kan Gerco Schröder niet meer met paarden van Stal Eurocommerce in het buitenland starten en na Lausanne ook niet zijn 13e plek in het klassement van de Global Champions Tour verdedigen.

Archief
Terug naar vorige pagina