Sportberichten


Plaatsing  
 
22-09-2012  

Heracles Almelo verdient punt in Gelredome

 

ARNHEM: Vooraf werd gevreesd voor de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen Vitesse. Coach Peter Bosz kampte met een grote ziekenboeg en liet drie spelers voor het eerst opdraven in de hoofdmacht. Hij deed dat wel met een omzetting naar 3-4-3 waardoor het middenveld sterker was bezit, maar dat hield ook risico’s in voor de achterste linie. Christian Dorda werd achterin geposteerd en Thomas Bruns kwam het middenveld versterken, terwijl Ninos Gouriye op rechts voor extra aanvalskracht moest zorgen.
In de eerste helft had Heracles Almelo een overwicht door enerzijds goed positiespel maar ook door goed en snel te combineren waardoor Vitesse achter de feiten aanliep. Toch was de eerste kans voor Vitesse, maar Remko Pasveer voorkwam dat Jonathan Reis de bal bij de tweede paal binnengleed. Ninos Gouriye en Lerin Duarte probeerden het met afstandsschoten die de Arnhemse doelman Piet Velthuizen niet konden verontrusten. De herstelde Samuel Armenteros kreeg de bal op maat maar stuitte op Velthuizen. De rebound van Everton ging een half metertje naast. Even daarvoor verraste Ninos Gouriye de Arnhemse doelman bijna met een afstandsschot dat te nauwer nood werd gekeerd.
Na rust pakten de Heraclieden de draad goed weer op. Velthuizen keerde nog nipt de kopbal van Mike te Wierik maar men kreeg de bal niet weg. Het schot van Ninos Gouriye dat volgde, betekende een verdiende voorsprong voor de bezoekers in het Gelredome.
Vitesse dat graag ‘koploper’ wilde worden, nam meer risico door naar voren te spelen. Pasveer maakte met een fantastische redding Jonathan Reis het scoren uit een corner van Theo Janssen onmogelijk.
Beide doelmannen voorkwamen met goede reddingen doelpunten in deze fase van de wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer als fraai kon worden beschouwd. Toch kwamen de Arnhemmers nog langszij door een penalty die scheidsrechter bossen toekende toen te Wierik de doorbrekende van Ginkel onderuit haalde. Wilfred Bony maakte vanaf de stip geen fout.
Heracles Almelo coach Peter Bosz kon leven met het gelijkspel: ‘Wij hebben ruim een uur goed gespeeld. Met drie verdedigers moet je durven voetballen en de vrije man zoeken. Dat hebben wij goed gedaan. Wij speelden goed positiespel. Ik zag toen het Heracles Almelo dat ik graag wil zien. Op het laatst was het een kwestie van overleven.’
Trainer Fred Rutten had na afloop lof voor de Heraclieden en verklaarde dat Heracles Almelo de best voetballende ploeg was die hij tot nu toe met zijn ploeg was tegengekomen: ‘Zij speelden goed positiespel en wij waren slordig met de passing. In de tweede helft ging het beter. De 1-1 is een rechtvaardige uitslag.’

Vitesse – Heracles Almelo 1-1
(0-0)
48.Ninos Gouriye 0-1, 72.Wilfried Bony 1-1

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Broeze


Peter Bosz: ‘Spelers moeten in 3-4-3 geloven
Marco van Ginkel: ‘We speelden niet sterk

Gele kaarten: Thomas Bruns, Ben Rienstra en Mike te Wierik.
Opstellingen:
Vitesse: Piet Velthuizen, Tomas Kalas, Guram Kashia, Dan Mori (61.Simon Cziommer), Patrick van Aanholt, Marco van Ginkel, Davy Pröpper (46.Mike Havenaaar), Theo Janssen, Renato Ibarra (73.Nicky Hofs), Wilfried Bony, Jonathan Reis.
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Ben Rienstra, Christian Dorda, Kwame Quansah,Thomas Bruns, Willie Overtoom, Lerin Duarte, Ninos Gouriye, Samuel Armenteros (80.Geoffrey Castillion) en Everton Ramos da Silva (80.Luis Pedro).

Archief
Terug naar vorige pagina