Sportberichten


Plaatsing  
 
06-09-2012  

Cottwich-Almelo Regatta en huldiging kampioenen

 

ALMELO - Sinds het tweede lustrum in 1997 organiseert de Twentse Roeivereniging Amycus in Almelo een lange afstandswedstrijd over 5 kilometer op de zijtak van het Twentekanaal bij Almelo, roeiwater dat door diverse topploegen ontdekt is als ideaal voor trainingen.
De Cottwich-Almelo-Regatta is de eerste (nationale) roeiwedstrijd na de zomervakantie en staat open voor junioren en senioren in skiff, 2-, 2x en ook voor 4+, 4- en 4x-. Het is een achtervolgingswedstrijd over een afstand van 5 km.

De organiserende vereniging Amycus bestaat dit jaar 25 jaar en de festiviteiten rondom het jubileum worden op de zelfde dag gestart als de Cottwich-Almelo Regatta. Daarmee is het feest op deze dag nog niet gedaan, want de zusjes Martine en Marike Veldhuis worden door hun club gehuldigd voor het behalen van de nationale titel bij de jeugd in de M16 2x. Zij worden op spectaculaire wijze onthaald. Hun prestatie dit jaar is mede zo uniek omdat zij met een klassieke houten roeiboot hun nationale titel hebben behaald. Deze boot, die op ambachtelijke wijze is opgeknapt, is deze dag eveneens te bewonderen.
De festiviteiten en de regatta beginnen zondag 16 september om 12.00 uur en de entree is vrij.

Archief
Terug naar vorige pagina