Sportberichten


Plaatsing  
 
06-09-2012  

Heracles Almelo tandje te groot voor Almere City


Met een fraaie lob over doelman Schimmel van Almere City maakte Geoffrey Castillion het negende doelpunt voor Heracles.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Heracles Almelo trainer Peter Bosz benutte het vrije aanstaande weekend door vandaag een oefenwedstrijd in te gelasten tegen Almere City. In de competitie was het namelijk nog lang geen hosanna en zeker niet in aanvallende zin. Almere City moest dus als tegenstander dienen om de doelpuntenmachine op gang te brengen en als men naar de eindstand kijkt is dat aardig gelukt. Almere City aanvoerder Cees Toet zette de Almeloërs op het goede spoor door amper na het beginsignaal zijn eigen doelman te verrassen met een kopbal die achter Joey Pouw in het net belandde (1-0). Het duurde een klein kwartiertje voordat Almere City over de schrik heen was en voor het eerst voor doelman Pasveer opdook, zij het dat de vlag omhoog ging voor buitenspel. Daarna liep Heracles uit naar 2-0 via Samuel Armenteros die Pouw omspeelde en amper na de hervatting lag de bal al weer in het net toen Duarte een hoge bal goed aannam en in het doel schoot (3-0). Even later kwam Pouw in botsing met Everton en kon de doelman geblesseerd het veld af. Invaller Twan Schimmel stond koud onder de lat toen Everton hem met een boogballetje verschalkte (4-0).
De Heraclieden verslapten en dat gaf Almere City de kans iets terug te doen. Rowin van Zanen onntving de bal op maat en gleed deze het doel in achter Pasveer (4-1). Vlak daarop wachtte Rihairo Meulens niet met het nemen van een vrije trap en schoot deze het lege doel in omdat Pasveer zijn verdediging nog op de juiste positie aan het zetten was (4-2).
Na de rust kwamen Koenders, Gouriye en Castillion in het veld voor Koenders, Gouriye en Castillion. Koenders kon weer wat werken aan zijn zelfvertrouwen. Kwame Quansah zette de Heraclieden na tien minuten op 5-2 en vlak daarna was Gouriye trefzeker van afstand (6-2). Heracles had geleerd van de eerste helft en verslapte niet. Everton kapte zijn tegenstander uit en tekende voor de 7-2. Dorda ging voor Leon van Dijk en Thomas Bruns zette de zwart-witten op 8-2. De Wierdenaar dacht ook de negende terffer te maken maar zijn schot kaatste via de paal voor de voeten van de goed oplettende Geoffrey Castillion (9-2).
Al met al een aardig kijkspel voor de 400 bezoekers die het oefenpotje bijwoonden en goed voor het gevoel van de Almelose voorwaartsen.

Heracles Almelo – Almere City FC 9-2 (4-2)
Doelpunten: 1-0 Cees Toet (2)(e.d.), 2-0 Samuel Armenteros(19), 3-0 Lerin Duarte (20), 4-0 Everton (33), 4-1 Rowin van Zaanen (36), 4-2 Rihairo Meulens (40), 5-2 Kwame Quansah (54), 6-2 Ninos Gouriye (55), 7-2 Everton (67), 8-2 Thomas Bruns (74), 9-2 Geoffrey Castillion (80)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Remko Pasveer (c); Mike te Wierik (45. Milano Koenders), Ben Rienstra, Christian Dorda (73. Leon van Dijk), Dragan Paljic; Kwame Quansah, Thomas Bruns, Lerin Duarte; Luis Pedro (45. Ninos Gouriye), Samuel Armenteros (45. Geoffrey Castillion), Everton Ramos da Silva.
Almere City FC: Joey Pouw (30. Twan Schimmel), Gino Felixdaal (57. Chavez), Cees Toet (c), Robert Guerain (74. Dyllan Lanser), Paul Beekmans, Rihairo Meulens (54. Kahlid Tadmine), Rowin van Zaanen, Mitchell Kappenberg (80. Mitchell Bolck), Hicham Faik, Fabian Serrarens (64. Sem de Wit), Gilbrano Plet.

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle 69 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina