Sportberichten


Plaatsing  
 
24-09-2012  

Van de Rijck en Molema winnen Noabers Open

 

De finale bij de dames ging uiteindelijk tussen Gerdina Heijnen en Carla Molema. De weg van Heijnen na de poulefase ging via Melissa Landkroon, Daniella Rotman en Joyce Maas. En Molema was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Maria Rotman en de Belgische Kimberly Bogemans. In de finale was Molema de favoriet. Echter ze kreeg het niet cadeau van Heijnen. Ondanks goed verzet van Heijnen was het wel Molema die met 5-3 de partij naar zich toetrok. Carla Molema is dan ook de eerste winnaar van het damestoernooi van het Noabers Open.

Bij de heren een sterk deelnemersveld waaruit Lakeside kampioen Christian Kist en de Belg Kurt van de Rijck zich wisten te plaatsten voor de finale. Vroomshoper Kist won achtereenvolgens van Nick Doldersum, Marcel Beernink, Lesley Geertsma, Rob Radsma en in de halve finale van Joppe Bakens. Tegenstander Van de Rijck had de heren Eddy Bosma, Boyd Meijer, Matthijs van Steenhoven, Mark Lieftink en in de halve finale de Engelsman en winnaar van de 2010-editie Tony West naar huis gestuurd.

De finale werd net als de laatste twee jaar een hele spannende. Van de Rijck nam een voorsprong van 3-1 en later 4-2, maar na acht legs was het weer gelijk. Vervolgens wonnen beide heren een leg waardoor de elfde leg de beslissing moest gaan brengen. In deze leg was Van de Rijck oppermatig. Met een fraaie 12-darter met 121-finish trok hij deze leg en daarmee het toernooi naar zich toe. De Belg Kurt van de Rijck is dus de grote winnaar van het Noabers Open 2012.

De hoogste finish bij de heren dit toernooi ging naar Almeloër Jeroen Geerdink. Hij gooide in de kwartfinale, waarmee hij ook gelijk de beste Almeloër van de dag was, 161 uit. Bij de dames ging de hoogste finish naar Joyce Maas. Zij wist in de poulefase 148 uit te gooien.
Indien deelnemers vandaag hun eerste partij verloren gingen ze verder in de verliezersronde. Deze werd bij de dames gewonnen door Antonia Damhuis en bij de heren door Pedro Heijnen.

De belangrijkste uitslagen:

Dames Halve Finales
Carla Molema – Kimberly Bogemans (Bel) 4-0
Gerdina Heijnen – Joyce Maas 4-2

Dames Finale
Carla Molema – Gerdina Heijnen 5-3


Heren Kwartfinale
Tony West (Eng) – Stefan Zandbergen 4-1
Kurt van de Rijck (Bel) – Mark Lieftink 4-3
Christian Kist – Rob Radsma 4-3
Joppe Bakens – Jeroen Geerdink 4-2

Heren Halve Finales
Tony West (Eng) – Kurt van de Rijck (Bel) 3-5
Chistian Kist – Joppe Bakens 5-4

Heren Finale
Kurt van de Rijck (Bel) – Christian Kist 6-5

Voor een uitgebreider verslag, alle uitslagen en een tussenstand kijk op h

Archief
Terug naar vorige pagina