Sportberichten


Plaatsing  
 
16-09-2012  

Heracles Almelo verslaat NAC in slotfase


Willie Overtoom kon nog geen feestje vieren met de gelijkmaker, maar dat maakte Everton later wel goed.
Foto: Nick Zweers
 

NAC leunde achterover en liet de zwart-witten komen, maar deze deden dat zonder vernuft en verloren de meeste persoonlijke duels terwijl NAC snel voorwaarts schakelde op het moment dat het balbezit kreeg. Dat leidde echter nauwelijks tot gevaar door slordige passing.
Aan de andere kant verknoeide Pedro een bal op de achterlijn en werd een steekpass van Quansah onderschept. Op slag van rust floot scheidsrechter Gözübüyük vrije trap voor Heracles zonder Everton voordeel te geven. Diens fraaie treffer werd dan ook tot teleurstelling van de Almeloërs afgekeurd. Even daarvoor verprutste rechtsbuiten Elson Hooi alleenstaand voor Pasveer de beste kans van NAC in de eerste helft.

In de rust greep trainer Peter Bosz in door Pedro te vervangen door Ninos Gouriye en linksback Dragan Paljic te offeren voor de beulende Thomas Bruns. Heracles kreeg er een overwicht door en kreeg meerdere kansen op een doelpunt hoewel dat niet via mooi combinatievoetbal tot stand kwam. Kees Luijcks en Nemanja Gudelj bleven bij NAC nog meer hangen en Andreas Lasnik werd door trainer John Karelse ingebracht voor een extra slot op de deur bij de Bredanaars. Even later werd ook nog Anthony Lurling geofferd voor Thilo Leugers om de voorsprong te behouden.
Heracles drukte en drukte zonder vernuft en plotselinge kansen werden gemist of doelman Ten Rouwelaar wist er nog wel een handje voor te steken. Botteghin kon nog net een kopbal van Everton voor de doellijn weghalen en zag even later zijn treffende kopbal achter Pasveer afgekeurd door buitenspel.
Quansah miste aan de andere kant net zoals Bruns vlak voor hem deed. Een voorzet van Gouriye werd door Overtoom en Everton gemist en zo waren er wel kansen maar nog geen doelpunten van Heracles-zijde.
Tien minuten voor tijd dan toch de bevrijdende treffer van Overtoom na goed doorkoppen van Everton. NAC kwam nog meer onder druk te staan zonder dat Heracles voetballend superieur was. De winende treffer had ook zomaar een penalty kunnen zijn als scheidsrechter Gözübüyük had gefloten voor het onderuit halen van Gouriye. Pas in de blessuretijd wist Heracles de puntenwinst te pakken toen Ten Rouwelaar geen verweer had op de inzet van Everton. NAC kon naar huis zonder punten en dat is niet leuk als het 100-jarig jubileumfeest over enkele dagen gevierd wordt. De Heraclieden hadden daar geen boodschap aan en bleven nog lang paraderen lans de langzaam leeglopende tribunes.

Heracles Almelo - NAC Breda 2-1 (0-1)
0-1 Schalk (14), 1-1 Overtoom (81), 2-1 Everton (90+3)

'Reactie Overtoom na Heracles tegen NAC', klik hier
'Schalk is stil van nederlaag', klik hier

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle 89 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina