Sportberichten


Plaatsing  
 
02-09-2012  

Frank Hosmar pakt brons op Paralympics Londen

 

LONDEN/HAARLE – Dressuurruiter Frank Hosmar heeft vandaag tijdens de Paralympics in Londen individueel brons gewonnen in Grade IV. Hosmar die ook in de reguliere dressuursport zijn mannetje staat in de klasse Z en ZZ, scoorde met zijn paard Alphaville een percentage van 73,093
De geboortige Hellendoorner behaalde in 2010 tijdens de Para-Wereldruiterspelen in Kentucky (USA) teamzilver en individueel zilver met het paard Tiësto.
Het goud in Londen was voor de Belgische amazone Michele George en het zilver voor de Engelse Sophie Wells.

"Ik ben heel tevreden. Naar mijn idee kon het niet veel beter. Misschien nog iets flitsender, maar ik weet dat ik er alles aan gedaan heb", kijkt Hosmar terug op zijn bronzen rit. "Ik heb Michelle George (goud, red.) en Sophie Wells (zilver, red.) niet zien rijden, dus kan over hun proeven niets zeggen. Wel weet ik dat hun paarden ouder en meer ervaren zijn dan Alphaville."

Frank kijkt tevreden naar de bronzen medaille op zijn borst en alweer vooruit naar dinsdag. "Wie weet halen we dan nog zilver. Mijn trainster Adelinde Cornelissen was vanochtend net op tijd om nog de laatste aanwijzingen te geven. Ze blijft tot dinsdag, dus dan kunnen we nog eens flink de puntjes op de i zetten voor de kür."

Bron: KNHS

Archief
Terug naar vorige pagina