29-09-2012

Bizar gelijkspel Heracles tegen ADO

ALMELO – Johan Derksen gaf vooraf de winst aan Heracles, maar bij een volgende voorspelling zal hij toch op de naam van de Belgische scheidsrechter Christof Dierick moeten letten. De eerste helft van Heracles tegen ADO vormde dan ook een waar spektakelstuk met vijf doelpunten waarin Lerin Duarte al binnen twee minuten het eigen doel trof en scheidsrechter Dierick de bal drie keer op de stip legde. Pas een kwartier voor het einde kwam ADO langszij door een van richting veranderde vrije schop.

Na de onbedoelde snelle achterstand was het Heracles dat de klok sloeg. Met een driemans-verdediging en veel voorwaartse druk, paste coach Peter Bosz dezelfde tactiek toe die ook tegen Vitesse al goed bleek te werken. ADO liep zich een ongeluk maar werd volkomen van de mat getikt zonder dat het kans kreeg op een snelle counter en daar was het Bosz om te doen omdat hem gebleken was dat de counter het gevaarlijkste wapen is van de Hagenaars. Vier van de zes doelpunten kwamen dan ook uit dode spelsituaties met dank aan Dierick die zeer lichte overtredingen bestrafte.
Een licht vergrijp op Duarte werd in de tiende minuut bestraft en Overtoom faalde niet vanaf de stip (1-1). Even later was ADO aan zet via een benutte strafschop door Holla waarbij de toeschouwers zich afvroegen waarvoor deze strafschop werd gegeven (1-2). Nog geen vijf minuten later mocht Overtoop het voor de tweede keer proberen vanaf de stip nadat Kenneth Omeruo een overtreding beging tegen Everton (2-2). In een tijdsbestek van amper tien minuten kwam Heracles op voorsprong door Ninos Gouriye die de vrije trap van Lerin Duarte keurig afrondde (3-2). Tot de rust bleef die stand op het scorebord.

In de tweede helft een minder dominant Heracles, maar ADO dat nu het spel moest maken, werd niet noemenswaardig gevaarlijk. Pas een kwartiertje voor tijd weer enige opwinding op de tribune toen Holla zijn vrije schop van richting verandert zag worden waardoor Pasveer kansloos was (3-3).
Al met al een spektakelstuk waarbij ADO meer kreeg dan het verdiende en de vierde man ook niet aan Bosz uit kon leggen waarom de bal drie keer op de stip moest. Hij maakte zijn spelers vooral voor de eerste helft een compliment. ‘Dat is wat zij kunnen en dat hebben ze voortreffelijk laten zien!’ Zijn collega Maurice Steijn kon na afloop leven met de uitslag.

Heracles Almelo – ADO Den Haag 3-3 (3-2)
Scoreverloop: 12. Duarte 0-1 (e.d.), 20. Overtoom 1-1 (pen.), 24. Holla 1-2 (pen.), 29. Overtoom (pen.) 2-2, 32. Gouriye 3-2, 73. Holla 3-3.