Sportberichten


Plaatsing  
 
23-09-2012  

Friezen winnen Larken-zeilwedstrijd bij AWV

 

ALMELO – De Hein Voskamp Wisselbokaal, bij de Larken-zeilwedstrijd van de Almelosche Watersport Vereeniging, bleef dit jaar niet in eigen gelederen maar werd gewonnen door de Fries Jan Elzinga, zeilmaker van beroep te Leeuwarden.
De winnaar van vorig jaar, de Aadorper Harry Gierveld, werd deze keer eervol tweede. Het was Gierveld die de Lark weer onder de aandacht bracht bij AWV, door zijn ‘Tuimelaar’ zelf te bouwen en er ook goede resultaten tijdens de Sneekweek mee te behalen. In Sneek werd de Lark enkele jaren geleden weer op de zeilagenda gezet door de bemoeienissen van de Fries Jan Klaver, waardoor ook de jeugdherinneringen en het plezier met de Lark van Harry Gierveld en zijn clubgenoten Ron Hubregtse en Hein Voskamp weer boven kwamen drijven. In totaal telt de Larkenklasse nu weer zo’n 20 schepen, hoofdzakelijk in Friesland maar dus ook enkele bij de Almelosche Watersport Vereeniging. Er is tegenwoordig zelfs weer een heuse Larkenclub. In de Sneekweek van dit jaar eindigden Gierveld en Hubregtse op de plekken één en twee, reden genoeg voor de Friezen om in Almelo verhaal te komen halen.
Jan Elzinga lukte dat dus, nipt gevolgd door Harry Gierveld en de derde en vierde plekken waren wederom voor Friezen met Hans de Haas en Jan Elzinga Jr.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (36 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina