02-09-2012

Fusieclub DRC ´12 wint, ON en ASV onderuit

ALMELO – Fusieclub Sv DRC 2012 maakte een goede start in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal. In en tegen Sportclub Rijssen wonnen de mannen van Ronald Dams met 2-1 door twee doelpunten van Akpinar. Aalderink zette Sc Rijssen weliswaar op voorsprong, maar het fanatiek spelende DRC’12 wist de achterstand om te buigen in een voorsprong.
In de tweede helft werd Antonia Futa van het veld gestuurd, maar de Almeloërs behielden hun voorsprong.
De Almeloërs waren in de beker ook al succesvol en plaatsten zich voor de volgende ronde. Zaterdagmiddag a.s. speelt de club op sportcomplex De Riet haar eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Zuid Eschmarke in het bijzijn van sportwethouder Jan van Marle. Deze geeft tevens het startsein voor de renovatie van het clubgebouw en de kleedkamers.

Het Aadorpse ASV’57 startte de competitie in dezelfde klasse minder goed. In Enschede werd kansloos verloren van Zuid Eschmarke met 4-0. Trainer Louis Goudbeek kon niet aantreden met zijn sterkste selectie door een aantal blessures. Bij de rust stonden de Aadorpers al met 2-0 achter.

In de tweede klasse H verloor Oranje Nassau de uitwedstrijd tegen het Ommense OZC. Beide teams begonnen sterk, maar ON kwam op 0-2 door Ponsteen en Hondebrink. Toen de ON-keeper bij een 1-2 stand werd weggestuurd met rood, kenterde het tij voor de Almeloërs. Bij rust stond het 3-2 en na rust werd het nog even spannend toen Ruud Hondebrink ON langszij bracht. Uiteindelijk redde ON het niet dat gelijkspel binnen te slepen en scoorde OZC de eindstand van 4-3.
Bij OZC scoorden Biemans 2x, Buitenhuis (pen.) en Roelofs.