Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2011  

B&W wil Heracles Almelo 15 miljoen lenen

 

ALMELO - Het college van B&W van de gemeente Almelo wil de plaatselijke trots Heracles Almelo een lening van maximaal 15 miljoen euro verstrekken voor de bouw van een nieuw stadion. Het college wijst op de maatschappelijke en economische waarde die de club voor de stad heeft. De lening is inclusief 850.000 euro aan voorbereidingskosten.
Met de bouw van een nieuw stadion is na de al gerealiseerde topsporthal IISPA een volgende stap gezet in de ontwikkeling van een Sportboulevard. Ook komt de weg vrij voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor het nationaal opererende schoonmaakconcern ASITO.

Voorwaarden
De geldlening betreft maximaal vijftig procent van de bouwkosten van het stadion, de grondkosten, de aan te leggen infrastructuur en het aanleggen van de parkeervoorzieningen. Aan de geldlening worden voorwaarden verbonden om de risico's voor de gemeente te beperken. Deze betreffen onder meer het recht van eerste hypotheek en een jaarlijks sluitende exploitatie van zowel de BVO als de Stichting Stadion en een renteopslag op de marktconforme hypotheekrente voor het vormen van een zekerheidsfonds. Het stadion krijgt een capaciteit van 15.000 plaatsen en komt naast het bestaande Polmanstadion te liggen vanwege de goede bereikbaarheid. Het huidige Polmanstadion blijft in eigendom van de beherende stichting net zoals het nieuwe stadion. Het Polmanstadion rendeert ook nog zonder Heracles Almelo als huurder door huurinkomsten van de huidige huurders. Welke toekomst dat stadion heeft is nu nog niet ingevuld.
Als voorwaarde is tevens een akkoord bereikt met de sportverenigingen naast het complex. Oranje Nassau verhuist naar de overkant van de beek, waar de belendende sportpercelen een herschikking ondergaan in speelvelden en gebouwenaccommodaties.
De raad van Almelo wordt dinsdag 14 juni over het voorstel geïnformeerd. Op dinsdag 12 juli wordt dan besloten over de geldlening.
Heracles zit in categorie 2 van de KNVB, wat betekent dat de club ‘voldoende financieel gezond' is, maar wel in de gaten wordt gehouden. Feitelijk is de club gezond maar geeft het procentueel meer aan spelerssalarissen uit dan de richtlijnen van de KNVB. Daarentegen heeft de club veel minder ‘overhead’ dan andere clubs. Voorzitter Smit heeft altijd gezegd dat dit juist een bewuste keuze is. 'Het kapitaal hoort op het speelveld en niet in de kantoren!'
Smit is niet bereikbaar voor commentaar, hij zit momenteel in Ghana.

 
01-06-2011  

Vrijdagavond Voetbaltoernooi bij SV Rietvogels

 

ALMELO - Na het succes van voorgaande jaren wordt op vrijdagavond 3 juni door SV Rietvogels op het sportcomplex De Riet het Vrijdagavond Voetbaltoernooi gespeeld. Daarbij gaat het om de prestatie, de sportiviteit en de gezelligheid. De wedstrijden staan onder leiding van officiële scheidsrechters van de KNVB en de wedstrijden duren elk 20 minuten die worden gespeeld in 2 poules.
De poulewinnaars spelen de finale en de nummers 2 de troostfinale. Naast eeuwige roem is er voor de beste 4 teams een prijsje te winnen. Het 4e team van SV Rietvogels dat kampioen werd met 118 doelpunten voor en 20 tegen, doet ook mee. De heren lopen al met de borst vooruit en beloven dat het geen 'makkie'  wordt voor de tegenstanders. 
Om de sfeer te verhogen is er muziek en de dames hoeven niet thuis te blijven maar zijn net zo welkom bij de bijna 83- jarige club als de heren voetballers. Kortom een sportief en gezellig toernooi dat om 18.30 uur begint. De entree is gratis, maar de hapjes en drankjes uiteraard niet!
Zaterdag 4 juni wordt bij SV Rietvogels ter afsluiting van het voetbalseizoen de juniorendag georganiseerd met festiviteiten en de mixed voetbalwedstrijden. Maandag 6 juni volgt dan de algemene ledenvergadering en wordt de nieuwe competitie-indeling bekend gemaakt.

 
05-06-2011  

Juniorenkampioenen bij PH Almelo

 

WIJCHEN/OLDENZAAL – Na een maandenlange knock-out strijd in het bekerprogramma, hebben de meisjes PH MB1 de beker in het district Oost KNVB gewonnen. Op het veld van sv Woezik in Wijchen werd in de finale tegen SVHA uit Herveld-Andelst maar liefst een 6-1 overwinning geboekt. Bij rust stond het al 3-0 voor het meidenteam uit Almelo.
De jongens B2 van PH deden het niet minder. In Oldenzaal werd op het veld van sv Berghuizen de bekerfinale gewonnen van Stevo B1. In de competitie wisten de boy’s ook al het kampioenschap te behalen, waardoor de dubbel een feit is. Drijfveer voor dit team is sfeer en saamhorigheid, zo vermeldt het persbericht.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-06-2011  

Vier volleybekerwinnaars in de IISPA


Set Up '65 Ootmarsum
  ALMELO - Op zaterdag 4 juni jl. vonden in de topsporthallen van het IISPA in Almelo de bekerfinales volleybal van regio Oost plaats als afsluiting van het seizoen 2010-2011. Uit de final four bij de heren bleken de heren van Webton Twente ´05 (Enschede) veruit de sterkste, bij de dames streek het team van Langhenkel Orion (Doetinchem) met de eer, bij de jongens was het team van Libero ´99 (Dronten) oppermatig en bij de meisjes het team van Set Up ´55 (Ootmarsum).
De bekerwinnaars bij de senioren mogen volgend seizoen deelnemen aan de landelijke bekercompetitie. Aangezien zowel bij de dames als bij de heren de bekerwinnaars al zijn gepromoveerd naar de Tweede Divisie mogen door naar de nationale bekercompetitie: de damesteams van Set Up ‘65 (Ootmarsum) en van EVV (Elburg) en bij de heren de teams van AAA BOVO (Aalten) en Ormi (Epe).
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
06-06-2011  

Heracles verlengt contract doelman Telgenkamp

 

ALMELO - Dennis Telgenkamp zal ook komend seizoen onder contract staan bij Heracles Almelo. De 24-jarige doelman tekende een nieuw contract tot de zomer van 2012. De Almeloër Telgenkamp kwam in de zomer van 2008 over van FC Twente. Tot nu toe speelde hij twee duels in de hoofdmacht van Heracles Almelo. “Dennis heeft met de Beloften een prima jaar doorgemaakt”, aldus Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma. “De combinatie met onze andere doelmannen Remko Pasveer en Nick Hengelman is een goede. Bovendien is Dennis een uitstekende stand-in voor Remko Pasveer.”

 
06-06-2011  

Meiden A1 hockeyclub Almelo kampioen

 

ALMELO – De ‘meiden’ A1 van de Mixed Hockey Club Almelo zijn zaterdag in een spannende wedstrijd tegen Hockey Club Kampen kampioen geworden van de 1e klasse. Onder ruime belangstelling van het publiek werd met 5-3 gewonnen waardoor MHC Almelo promoveert van de 1e klasse naar de subtop.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-06-2011  

SV Rietvogels op zaterdag en zondag


Bert Hümmels
  ALMELO – De Almelose voetbalclub sv Rietvogels gaat op zaterdag en zondag voetballen, dat meldde voorzitter Bert Hümmels maandagavond aan de leden in het clubgebouw ‘De Kauwe´. In de nieuwe competitie wil de bijna 83-jarige club met een prestatieteam en een tweede team starten op de zaterdag en op zondag met drie recreatieteams. Het gemis aan een prestatieteam blokkeert volgens Hümmels de wederopstanding van de club nadat het vorige bestuur in april 2010 de stekker uit het prestatieteam van de zondag trok.
KNVB-reglementen verbieden binnen drie jaar een terugkeer op de zondag, vandaar dat Hümmels zijn heil zoekt op de zaterdag.
Lees verder...

 
07-06-2011  

Smit: Zo komt er nooit een nieuw Heraclesstadion


Voorzitter Jan Smit was tijdens de welkomstrede al zichtbaar emotioneel.
Foto: Freek Buitenweg
 

ALMELO – Voorzitter Jan Smit stak tijdens een businessmeeting van Heracles Almelo vanavond niet onder stoelen of banken dat de voorwaarden die de gemeente stelt aan een lening van 15 miljoen euro ongehoord zijn. ‘Sinds jaar en dag ligt die grond hier onrendabel en nu willen ze vier ton per jaar en 120 zekerheden, dat is onacceptabel. De gemeente heeft geen enkel zakelijk inzicht en blijkbaar ook geen vertrouwen in ons. Twaalf jaar trek ik de kar waarvan zeven jaar in de eredivisie en overal in het land worden we geprezen om ons beleid. Zo kunnen we echt niet verder. Ik heb ook geen zin aan een dood paard te trekken’, zei Smit emotioneel. 
Wethouder van Financiën en Sport, Jan van Marle maakte vorige week al duidelijk dat dit het voorstel is en de gemeente geen water bij de wijn zal doen gelet op de financiële positie van de gemeente. De gemeente moet het geld zelf lenen en stelt de lening met een opslagpercentage beschikbaar onder voorwaarde van o.a. Recht van 1e Hypotheek en fondsvorming voor moeilijke tijden als de club de huur niet kan voldoen.
Nu is Smit niet de directe onderhandelingspartner, dat is de stichting Stadion Heracles Almelo onder voorzitterschap van ex- wethouder William Pingen. Die zal echter de extra rentelast moeten doorberekenen aan de Bvo Heracles als huurder.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Update: woensdag 08-06-2011
Wethouder Gerrit van Woudenbergh reageerde woensdagochtend licht ontstemd op de uitspraken van Heracles Almelo voorzitter Jan Smit. 'Het is niet erg aardig al die commotie van Smit. Een klein beetje meer gevoel voor de positie waarin Almelo zich bevindt is wat meer op zijn plaats. De lening is marktconform de rente van een hypotheek bij een bank, dus niet duurder. Alleen het verschil dat de gemeente heeft via een iets goedkopere lening bij de BNG - Bank Nederlandse Gemeenten - wordt in een spaarpotje gestopt voor het geval Heracles Almelo in de toekomst mogelijk wel betalingsproblemen krijgt.' 
Loco-burgemeester Mieke Kuik-Verweg vulde dat nog eens aan met de opmerking; 'FC Twente heeft identieke voorwaarden voor de uitbreiding van de Grolsch Veste. Bovendien is de stichting Stadion Heracles Almelo - onder voorzitterschap van William Pingen - de gesprekspartner van de gemeente en met het bestuur van de stichting is alles van tevoren doorgesproken. Het is nu aan de gemeenteraad om een besluit te nemen'.

Voorzitter Pingen sluit zich echter aan bij de kritiek die Jan Smit maandag uitte. 'De gemeente heeft niet naar onze wensen geluisterd. Een krediet vooraf van 850.000 euro was nodig om het plan verder te ontwikkelen. De gemeente vindt dat dit al in de 15 miljoen zit en stelt die betaling pas beschikbaar als wij een compleet dekkend plan aanleveren. Nu komen we in een vicueuze cirkel. Bovendien willen wij liever een garantstelling van de gemeente dan een lening van 15 miljoen euro. In 12 jaar tijd hebben wij kennelijk geen vertrouwen weten op te wekken. Ik hoop dat de gemeenteraad wel naar ons luistert en het plan van B&W bijstelt.'

Fotoreportage (21 foto's)...

 
11-06-2011  

Futsal Tournement IISPA 2011

 

ALMELO – In de IISPA werd vandaag het Futsal Tournament gehouden. De baten worde besteed aan goede doelen in Almelo. Aan het Futsal Tournament namen alle Almelose voetbalverenigingen deel en rondom de IISPA waren er springkussens, eetkraampjes, muziek, een voetbalkooi, dansoptreden van Flowmotion en een show van Nederlands beste Freestyle voetballer Randy Koetsier!
De opbrengst was ruim 5000 euro.

Fotograaf Jan Bril was al vroeg ter plekke.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
13-06-2011  

Bezoek raadsdebat lening stadion ingedamd


Het stadhuis van Almelo wordt een onneembare vesting tijdens het informatiedebat over een gemeentelijke geldlening voor de bouw van een nieuw voetbalstadion.
'Een feest van de democratie', lijkt hierbij wel een aardig citaat.
 

ALMELO – De gemeente Almelo wil dinsdagavond 14 juni maar maximaal 150 mensen toelaten bij het informatiedebat over de mogelijke bouw van een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo. Dit aantal is inclusief raadsleden, insprekers en collegeleden. Ook mogen geen spandoeken worden opgehangen in de raadszaal.
Volgens de gemeentelijke berichtgeving is e.e.a. het gevolg van de brandveiligheidsvoorschriften. Bij de vorige voorlichtingsbijeenkomst werd die maatregel niet getroffen en werden zelfs beeldschermen in de burgerzaal en buiten voor het bordes geplaatst. Waarom dat nu niet gebeurd, is een vraagteken.

Voorzitter Smit van Heracles Almelo toog nogal fel van leer over de voorwaarden die de gemeente wil stellen aan een lening van 15 miljoen euro. Hij dreigde zelfs te stoppen en noemde de bouw onmogelijk als deze voorwaarden niet van tafel gaan. Het college van B&W reageerde dat de voorwaarden nagenoeg gelijk zijn aan de lening die de gemeente Enschede verstrekte aan FC Twente.
Het lijkt er dus op dat de toegangsbeperking een ordemaatregel vooraf is en niet wordt gekeken naar mogelijkheden om voor- en tegenstanders hun mening kenbaar te laten maken. Dat er sprake zou zijn van een ordemaatregel vooraf, wordt overigens ontkend. Wel wordt verwezen naar de website van de gemeente waar het informatiedebat te volgen is. Of de capaciteit van de ‘stream’ een massaal webbezoek aan kan, zal dan moeten blijken.

Lees ook TC Tubantia: 'Overleg stadion Heracles zit muurvast'

 
14-06-2011  

PH Almelo krijgt vrouw als voorzitter

 

ALMELO – Als opvolger van scheidend voorzitter Paul Smudde is bij PH Almelo een vrouw voorgedragen als opvolger. De omni- vereniging met voetbal als grootste tak, wil in de komende jaarvergadering Annemarie van Putten voordragen als voorzitter.

Het bestuur van PH Almelo meldt in een persbericht dat er een aantal gesprekken hebben plaatsgevonden waarbij sprake is van een wederzijdse klik. Dat acht men zeer belangrijk omdat het besturen van een grote vereniging als PH Almelo veel teamwork vergt.

Annemarie van Putten studeerde aan de Rijksuniversiteit van Utrecht, was o.a. Officemanager Sports desk ANP, directiesecretaresse van Henk Kessler bij de KNVB, Managementassistant bij FC Twente en is nu Managementassistant bij de Regio Twente.
Ook is zij zelfstandig ondernemer met de distributie van Herbalife producten.

 
14-06-2011  

Heracles en gemeente zijn het nog niet eens


fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder
  ALMELO – Een 80-tal Heracles supporters bezochten dinsdagavond in Almelo de informatieve gemeenteraadsvergadering over het nieuwe stadion om de verlangens van Heracles Almelo kracht bij te zetten. Dat aantal was al van tevoren ingedamd omdat de gemeente wereldkundig maakte dat slechts totaal 150 mensen werden toegelaten in de raadszaal. Een overweging om de informatieve vergadering in de burgerzaal te laten plaatsvinden is kennelijk niet overwogen.
Tijdens de bijeenkomst bleek dat de stichting Satdion Heracles en de Bvo Heracles een andere wens hebben dan de steun die het Almelose college van B&W met een lening van 15 miljoen euro wil geven.
Lees verder...

Fotoreportage (40 foto's)...

 
16-06-2011  

Geldboete KNVB voor bekerfinalisten

 

TUBBERGEN - TVC’28 uit Tubbergen en HVV Tubantia uit Hengelo hebben van de Tuchtcommissie van de KNVB een geldboete gekregen wegens een handgemeen van ouders van jeugdspelers tijdens de onderlinge bekerfinale. De wedstrijd werd gestaakt met een 2-0 voorsprong van TVC’28 die uiteindelijk door de KNVB als winnaar werd uitgeroepen. De hoogte van de geldboete werd niet bekend gemaakt.

 
16-06-2011  

Proefstage Daryl van Mieghem bij Heracles

 

ALMELO - De 21-jarige Daryl van Mieghem van Topklasser AFC Amsterdam komt alsnog op proef meetrainen bij Heracles Almelo. Eerder moest hij al eens geblesseerd afzeggen. De jonge vleugelspits was opgevallen bij het scoutingapparaat van Heracles Almelo en mag nu zijn kans proberen te grijpen tijdens de eerste trainingsweek van de Almeloërs. Eerder al was hij in beeld bij Werder Bremen.
De eredivisionist heeft nu een selectie van 23 spelers en wil nog 3 talentvolle jonge spelers aantrekken. Daar hoort Wout Weghorst – DETO Vriezenveen – niet meer bij, die gaat waarschijnlijk naar degradant Willem II.

 
17-06-2011  

Webton Twente trekt zich terug uit A-League

Overstap naar IISPA Almelo niet gelukt
  ENSCHEDE - Webton Twente trekt zich terug uit de A-League. Afgelopen seizoen werd de ploeg zesde in de hoogste Nederlandse volleybalcompetitie. Om blijvend een rol van betekenis te kunnen spelen in de hoogste nationale volleybalcompetitie is een substantieel budget nodig. Omdat dit momenteel niet voor handen is en Webton Twente geen grote financiële risico´s wil lopen is besloten een stapje terug te doen. Bij de Nevobo wordt een verzoek neergelegd om komend seizoen in de B-League uit te mogen komen.
Lees verder...

 
18-06-2011  

Profs Heracles tegen Almelose selectie

Spelen voor Kans voor een Kind
 

ALMELO – Zaterdag 9 juli spelen de profs van Heracles Almelo een voetbalwedstrijd tegen een Almelose amateurselectie t.b.v. de stichting Kans voor een Kind. In de jaren ‘70/’80 werd die wedstrijd met regelmaat gespeeld, maar daar kwam tegen de negentigerjaren een einde aan. Die traditie werd vorig jaar weer in het leven geroepen en dat zal ook nu weer gebeuren op het veld van avc Heracles aan de Bornsestraat, waar een der oudste tribunes van Nederland nog behouden is gebleven. De wedstrijd staat o.l.v. scheidsrechter Bas Nijhuis. De amateurselectie zal worden gecoacht door de trainers Tino Stoop (ex- ON) en Rob Lamers van avc Heracles.
Oud- Heraclesprof Peter Reekers zal de baten van de wedstrijd overhandigen aan Willem Hoevers, initiatiefnemer van de stichting Kans voor een Kind.

De entree bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 2,50 voor de jeugd t/m 16 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle Almelose amateurvoetbalclubs, C1000 Klaas Sanders - Binnenhof en De Gors, de Plus supermarkten, Hubo Stegeman, Coöp Albergen en Spar Bornerbroek.

De amateurselectie bestaat uit: Fatih Gence, Daniël Ungerer, Patrick Hofland, Joep Hulshof, Danny Barends, Maik Poelakker, Danny Kuipers, Carlos Sanchez, Joeri Schorn, Richard Boompaal, Gerrit Hendriks, Raimondo Pona, Ruud ter Beek, Peter Jansen, Mark Lorkeers, Harm Ligtenberg, Andrew Schröder en Tjibbe Dielemans.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-06-2011  

NK Wielrennen Ootmarsum live bij TV Oost

 

 

OOTMARSUM - In het weekend van 25 en 26 juni is Ootmarsum en omgeving het decor voor het Nederlands kampioenschap wielrennen. TV Oost doet zaterdag 25 juni live verslag van de finale van de Beloften, die ’s middags een koers van 175 kilometer rijden. Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Nico Wantia met als gastcommentator oud-wielrenner Hennie Stamsnijder. Deze speciale wieleruitzending begint direct na de uitzending van Overijssel Vandaag van 16.00 uur. Voorafgaand aan het live verslag van de finale van de Beloften is een uitgebreide samenvatting te zien van de koers van de Elite Vrouwen.

Het open en glooiende landschap rond Ootmarsum is evenals in 2008 de locatie voor de Nederlandse Kampioenschappen op de weg voor de hoogste categorieën renners. Het wielerfestijn trekt duizenden liefhebbers uit heel Nederland. Het 13,5 kilometer lange parcours van het NK Wielrennen 2011 gaat van start aan de voet van de Kuiperberg en voert over de middeleeuwse kasseien in het historische centrum van Ootmarsum en door het omringende coulisselandschap. De schilderachtige omgeving vormt voor de coureurs echter een flinke opgave, met als letterlijk hoogtepunt de Wittenberg.

 
19-06-2011  

Hippische wereld strijkt neer in Twente

 

GEESTEREN/ALMELO – In de komende weken zullen de wegen naar Twente vol zitten met paardentransporten. Allereerst begint op woensdag 22 juni het CSI Twente in Geesteren waar t/m zondag 26 juni zo’n 1000 paarden aan de start komen uit binnen- en buitenland. Onder hen o.a. John en Robert Whitaker en Nick Skelton (Groot-Brittannië), Jessica Kürten, Denis Lynch en Dermott Lennon (Ierland), Beat Mändli, Pius Schwizer en Daniël Etter (Zwitserland), Jos Lansink en Philippe Lejeune (België), Luciana Diniz (Portugal), Peter Wylde (Verenigde Staten), Christian Ahlmann (Duitsland) en Malin Baryard-Johnsson (Zweden) en de Nederlandse toppers Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer, Gert-Jan Bruggink, Ben Schröder, Gerco Schröder, Wim Schröder, Vincent Voorn, Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Marc Houtzager en Leopold van Asten.
In Almelo beginnen de Almelose Ruiterdagen op vrijdag 24 juni met de ponydagen een week later dan normaal i.v.m. het CSI Twente. Aan de start zo’n 750 pony’s uit geheel Nederland, waaronder de nationale top.
Op maandag 27 juni beginnen de paardendagen waarvoor ruim 1400 paarden zijn aangemeld. Onder hen o.a. de toppers Ben en Wim Schröder maar ook Wesley Heijdens, Tom Brinkman, Chantal Regter, Harrie Wiering, Hans Brugman, Janet Holmberg, Peter Olthof, Willy van der Ham, Dominique Roelofsen - Goud met de Young Riders op 18 juni jl. in Hagen (D) - en de gebroeders Sander en Vincent Geerink. Met Tom Brinkman is in ieder geval een winnaar van de zware Almelose derby aan de start. Een prestatie die de gebroeders Schröder ook wel ens neer willen zetten. Hans Brugman won de derby ook al eens, evenals Gert-Jan Bruggink. Zij allen staan ook aan de start in Geesteren.
Vooral de dressuur is in Almelo weer indrukwekkend met het aantal starters die deelnemen van de beginnerklassen t/m de Grand Prix waarin de vaderlandse dressuurtop aan de start staat. Het totaal aantal starts t/m zondag 3 juli, wanneer de finales worden gereden bij de dressuur en het springen, bedraagt ruim tienduizend. Zaterdagavond 2 juli is er een zware finale bij het springen onder kunstlicht. Rondom het 10- daagse hippische evenement zijn diverse activiteiten en wordt vrijdag 1 juli het traditionele ruiterbal gehouden met de topformatie Celebration. De Almelose Ruiterdagen van 24 t/m 3 juli zijn gratis toegankelijk.
Meer info:
CSI Twente
Almelose Ruiterdagen

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-06-2011  

De Scheg Deventer ontvouwt plannen


De educatieve winterspeelplaats van de toekomst
  DEVENTER – Sport- en belevingscentrum De Scheg verbouwt de komende maanden omvangrijk en lanceert unieke bedrijfsconcepten. De plannen zijn woensdag 15 juni jongstleden tijdens een symposium te Saxion Deventer uit de doeken gedaan. De ambitie is om Sport- en belevingscentrum De Scheg met unieke bezoekersconcepten landelijk op de kaart te zetten.
De Scheg als landmark van Deventer
Het resultaat van alle verbouwingen is een volledig gethematiseerde accommodatie in een unieke Noord Europese beleving. De meest opvallende verbouwing is het minder weersafhankelijk maken van de kunstijsbaan door het plaatsen van de grootste membraanconstructie van de BeNeLux. Onder de overspanning komt een educatieve winterspeelplaats met tal van attracties.
Resultaat van meerdere analyses is dat Sport- en belevingscentrum De Scheg daarmee een toegevoegde waarde geeft aan de stad Deventer, met De Scheg als een landmark van Deventer. Vanuit dit landmark is De Scheg prima in staat om de concurrentie aan te gaan met de vrijetijdsindustrie en de gastverwachting waar te maken en zelfs te overtreffen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-06-2011  

Toppaard Unaniem verkocht aan Athina Onassis


Athina Onassis tijdens het CHIO van Monaco
 

Ben Schröder´s toppaard BMC Unaniem verkocht aan Athina Onassis
TUBBERGEN – Ben Schröder was net weer goed op dreef in de internationale springsport na de verkoop van het vorige toppaard Rupert R van Stal Roelofs uit Den Ham en nu gebeurt precies een dag voor de start van het CSI Twente hetzelfde met zijn huidige topper BMC Unaniem (Numero Uno x Voltaire).
BWG Stables, het paardensportbedrijf van de gebroeders Schröder, was samen met topfokker Lauw van Vliet uit IJsselstein mede-eigenaar van de goedgekeurde KWPN-hengst. Eigenlijk om een toppaard wat langer voor de sport vast te kunnen houden. Maar als het grote geld komt, blijkt ook nu, dan gaat dat voor. Ook voor de handelsstal van de gebroeders Schröder.
BMC Unaniem, de topper in spé, toonde zich het laatste jaar prima op de internationale concoursen. Tal van foutloze ritten van BMC Unaniem met Ben Schröder in het zadel vielen op in de internationale springwereld. Dubbelnul-ritten in o.a. Amsterdam, Den Bosch en tijdens het NK, maar ook buiten de landsgrenzen zoals onlangs in Vidauban (F) waar hij een van de belangrijkste rubrieken won, versterkte de aandacht op BMC Unaniem.
Uiteindelijk was het de steenrijke Griekse redersdochter Athina Onassis die een dergelijk bod op tafel legde dat eigenaren Lauw van Vliet en de gebroeders Schröder geen nee meer konden zeggen. 'Zij woont in de buurt van Brussel en wil het paard zelf uitbrengen in de sport. Zij wordt gecoacht door haar man, de Braziliaanse ruiter Álvaro Alfonso de Miranda Neto. Het paard komt dus goed terecht', aldus Ben Schröder.

Voor Ben begint het opleiden van een paard naar de top weer opnieuw. Het is de vraag of hij dat eerder presteert dan zijn tweelingbroer Wim. Want die heeft naar eigen zeggen over een half jaartje een paar talentvolle paarden klaar voor het internationale werk.
Over de verkoop is Wim Schröder kort: ‘We hebben een handelsstal en dan kun je dit niet tegenhouden. Met 50 paarden op stal van ons zelf en anderen, is het dagelijks voor ons team hard werken om paarden op te leiden naar de top en daar hoort verkoop bij. Sportief is het voor Ben jammer, maar we gaan ook graag naar regionale concoursen of dat nu in Vriezenveen is of Denekamp. De organisatoren zijn blij en wij ook, want daar ontdekken wij weer andere talentvolle paarden. Nu richten wij ons eerst op Geesteren en volgende week Almelo. Vooral die derby is toch iets wat paarden moeten leren. Dat deden wij vroeger bij Horn ook al en ik wil die derby nog wel eens een keer winnen!’ Broer Ben knikt bevestigend, maar kon niet nalaten op te merken: ‘Ik ben eerst aan de beurt, want jij en Tom (stalruiter Tom Brinkman – red. ) wonnen de derby al eens. Ik zat er een paar keer dichtbij met wat nulritten, dus ik ga er deze keer voor!’

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-06-2011  

Gerben Morsink domineert bij vijfjarige paarden

Zege bij vierjarigen voor Chaperon en Henri Stegeman

Ook dressuur maakte onderdeel uit van de eerste dag van het CSI.
Fotoreportage: Coen Mulder en Freek Buitenweg
  GEESTEREN - Gerben Morsink domineerde woensdag op de openingsdag van het CSI Twente de als altijd vol bezette rubriek voor vijfjarige springpaarden. De ruiter uit Beuningen boekte een dubbele zege. Met Chaqui Z (v. Chacco Blue x Quinar Z) werd hij eerste in een tijd van 35,13 seconde en met Callisto Z (Carthino x Le Mexico) tweede in 35,28 seconde. De derde plaats op het Erve Maathuis was voor Lisa Broekert uit De Wijk met Hibra's Brigitte B (35,31).
Henri Stegeman won met Chaperon (v. Quaprice Z x Goodtimes) het druk bevolkte springen voor vierjarige paarden. De ruiter uit Daarle kreeg van de jury 25,10 punt voor zijn optreden met het door de Noordhuis uit Wijster gefokte paard, in eigendom van Rikkert uit Enter. Bas van der Aa mocht zich met Celtic (v. Montender x Indoctro) van fokker/eigenaar Henk Luijerink uit Tubbergen als tweede opstellen bij de prijsuitreiking (24,91). De derde plaats was voor Chester DKS (v. Namelus R x Lux Z), gereden door Rodrigo Morgado en eigendom van fokker De Klein (24,90).
Lees verder...

Fotoreportage (18 foto's)...

 
23-06-2011  

Patrick Lemmen troeft Robert Vos af

Twee zeges van Dennis van den Brink op openingsdag CSI2
  GEESTEREN - Robert Vos was donderdag dicht bij de zege in de eerste kwalificatiewestrijd voor de 'kleine' Grote Prijs van het CSI Twente. De Wierdenaar stuurde als een van de regionale favorieten zijn achtjarige bruine KWPN-hengst VDL Dogan (v. Chin Chin x Darco) in de barrage net niet snel genoeg over de hindernissen om Patrick Lemmen met Chinzana van de Helle te kunnen voorblijven. Lemmen besliste het duel in 39,37 seconde in zijn voordeel, Vos had 39,75 seconde nodig.

Het tweetal bleef Doron Kuipers met Championesse Song en good-old Albert Voorn met Tobalio voor. Achter de Turk Derin Demirsoy met Vancouver bezette Frank Schuttert de zesde plek met Winchester.
Lees verder...

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-06-2011  

Heracles 70 jaar geleden kampioen van Nederland

 

ALMELO - Vandaag is het precies 70 jaar geleden dat Heracles kampioen van Nederland werd.

 
23-06-2011  

Voetbalspeldag Noorderborch bij PH Almelo

 

ALMELO – Woensdag jl. hebben meer dan 250 leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Noorderborch genoten van een prachtige voetbalspeldag op het sportcomplex van PH Almelo. Alle groepen deden mee aan 8 (voetbal)spelvormen in circuitvorm. Verdeeld over de 2 kunstgrasvelden was er een voetbalcircuit met 8 voetbalspellen per groep. De aanwezige leerlingen lieten zich van hun beste kant zien. Met veel inzet, fanatisme, beleving, maar bovenal met plezier werd er deelgenomen aan alle spelvormen. De 4 winnende teams kregen na afloop van PH allemaal een PH handdoek.
Door goede ondersteuning van 12 studenten van het ROC van Twente (Sport en Bewegen) kon deze sportieve activiteit door sv PH Almelo worden georganiseerd. Gezien de reacties van de leerlingen en de leerkrachten lijkt deze voetbalspeldag zeker voor herhaling vatbaar.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
24-06-2011  

Almelose Ruiterdagen zijn gestart

 

ALMELO – In Twente kan het niet op met de ruitersport. In Geesteren het CSI Twente, In Wierden bij de Eschruiters in het Vossebos dressuurwedstrijden en in Almelo gaat vandaag en der grootste hippische evenementen van het land van start. Zo’n 750 pony’s worden t/m zondag door hun ruitertjes en amazones aan de start gebracht in dressuur en springen. Zondagmiddag als finale de derby voor de beste pony’s en dat gaat hoger en sneller dan u denkt.
Van maandag tot zondag 3 juli is het tijd voor de paarden. Van ‘s morgens 08.30 uur tot ’s avonds 22.00 en desnoods bij kunstlicht op zowel de allweather dressuurbanen als het springterrein.
Tijdens de paardendagen veel bekende namen uit de springsport. Zoals de gebroeders Ben en Wim Schröder, die beide hun zinnen hebben gezet op winst in de zware derby, Willy van der Ham, Hans Brugman, Robert Vos, Tom Brinkman, Peter Loman, Chantal Rechter, Harrie Wiering, de Zweedse Janet Holmberg en de Brit Thomas Whitaker - die momenteel voor Stal De Havikerwaard - uitkomt. Verder nemen in ieder geval t/m vrijdag Sjaak Sleiderink, Dominique Roelofsen en Frank en Hendrik-Jan Schuttert deel, om zaterdag 2 juli op het vliegtuig te stappen, voor het EK voor Young Riders in Portugal. Op de slotdag dan de finales in het springen en de zware dressuur. Alle dagen is de toegang gratis.

Klik hier voor de dagprogramma’s en zoek uw favoriete amazone of ruiter bij de pony’s of de paarden en klik hier vor de uitslagen.

Jan Bril, Coen Mulder en Freek Buitenweg struinden rond om een foto-impressie te maken van de start van de Almelose Ruiterdagen. De jonge amazones en ruiters komen van Den Helder tot Glanerbrug en van Maastricht tot Groningen.  

Fotoreportage (60 foto's)...

 
24-06-2011  

Opnieuw toppaard minder tijdens CSI Twente

Springsport over voor Blauwendraad´s O´Brian
 

GEESTEREN - Blauwendraad’s O’Brian, het toppaard van Angelique Hoorn, is uit de springsport. Een simpel sprongetje tijdens de training maakte een einde aan de sport voor het 15-jarige toppaard dat net weer terug was aan de top en door bondscoach Rob Ehrens was opgenomen in de nationale equipe voor Hickstead over drie weken.
Blauwendraad’s O’Brian scheurde tijdens de trainingssprong van 1.20 meter, de pees in het rechterbeen, iets dat ook al gebeurde met het linkerbeen tijdens het toptoernooi van Calgary in 2009.
Angelique Hoorn besefte dat het over en uit was voor haar toppaard omdat revalidatie nu eenmaal de nodige tijd vergt en dan de leeftijd gaat tellen. Na de eerste schrik, liet ze dat de organisatie van het CSI Twente direct weten, maar pas donderdag lekte het teleurstellende nieuws uit rondom de pistes in Geesteren.
Dinsdagmiddag werd via AlmeloNieuws.nl al bekend dat BMC Unaniem van Ben Schröder op die dag was verkocht aan de schatrijke erfgename van het Onassis imperium Athina Onassis.

Lees ook HippischTwente.nl

< Angelique Hoorn in actie met Blauwendraad's O'Brian. Na opnieuw een revalidatie rest alleen nog een toekomst als dekhengst.

 
24-06-2011  

Bruggink met Wings keurig derde in Geesteren

In kwalificatiewedstrijd voor Grote Prijs van Twente

Gianni Govoni troefde John Whitaker en Gert-Jan Bruggink af.
 

GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink kan tevreden terugkijken op zijn optreden met Primeval Wings tijdens de eerste kwalificatierubriek voor de Grote Prijs van Twente van zondag. De ruiter uit De Lutte bleef met zijn dertienjarige vosruin (v. Lexicon x Unknown) knap foutloos in de wedstrijd over 1,50 meter tegen de klok. Het leverde hem als eerste Nederlander de derde prijs op.

Voor hem eindigden de Italiaan Gianni Govoni, winnaarvan de Grote Prijs van Twente in 2003, met Love Affair en routinier John Whitaker. De Engelsman toonde met Argento aan het rijden nog lang niet verleerd te zijn. (Uitslag Rabobank Noord Twente Prijs)

Angelique Hoorn reed met Sama, een van de twee paarden die in aanmerking komen voor de opvolging van de eerder deze week uit de sport teruggetrokken Blauwendraad's O'Brien, naar een prima achtste positie en weet zich aldus welhaast zeker van een plaats in de hoofdrubriek van zondag. Bij de 26 foutloze deelnemers waren verder onder anderen Leon Thijssen met Tyson, Albert Zoer met Sam, Jur Vrieling met VDL Emmerton, Kevin Olsmeijer met Upstairs, Peter Geerink met Lonesome Diams Hogue en Jos Lansink met Casper van Spieveld.

De Engelsman Ben Maher was de sterkste bij het springen over 1,45 meter op tijd. Met Milena 8 had hij meer dan een seconde voorsprong op de Italiaan Natale Chiaudani met Snai Gratina CH. Suzanne Tepper pakte fraai de derde plek met Sensation. Vincent Voorn werd achtste met Audi’s Valentino en Peter Geerink vijftiende met Wimbeldon en Albert Zoer als laatste foutloze deelnemer zeventiende met Wollie Bollie.

De Amerikaan Peter Wylde was vrijdag met de zevenjarige bruine ruin Zidane (v. Sam x Calvados) de sterkste in de rubriek over twee fasen voor de Youngster Tour van het CSI Twente. Op het parcours over 1,30/1,35 meter was de Amerikaan met een tijd van 27,28 seconde op het tweede deel van het traject een fractie sneller dan de Zwitser Niklaus Rutschi met Earl's Pery Caro CH.

Jur Vrieling nestelde zich met Flashdance in 30,27 seconde op de derde plaats. Willem Greve werd zevende met Carambole en Leon Thijssen tiende met Amber Gambler.
Dirk Demeersman was vrijdag de eerste winnaar in de Goldleague tijdens de 37ste editie van het CSI Twente. De Belg triomfeerde met Tymoon Caloo Merchen in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de finale van de lichte tour. Op het parcours over 1,40 meter had Demeersman 58,24 seconde nodig. Daarmee was hij een dikke tel sneller dan de Ierse oud-wereldkampioen Dermott Lennon (59,36). De derde prijs ging naar Luca Maria Moneta (Ita), die na ruim een minuut de finish passeerde.

bron: HippischTwente.nl

Fotoreportage (12 foto's)...

 
25-06-2011  

Marianne Vos wint NK in Ootmarsum

 

OOTMARSUM – Ze was al de favoriet Marianne Vos en met grote overmacht wist zij het Nederlands kampioenschap op de weg dan ook op te eisen. Vos demarreerde 6 km voor de meet en die jump was voldoende om alle concurrenten op pakweg 50 meter afstand te zetten die vervolgens niet meer kon worden overbrugd voor de finish bovenop de Kuiperberg. Irene van de Broek ging als tweede over de meet, nipt voor teamgenote Chantal Blaak.
Blaak werd al eens eerder 2e in Ootmarsum in 2005. Toen tijdens het NK nieuwelingen voor meisjes.

Fotoreportage: Clemens Brughuis

Fotoreportage (13 foto's)...

 
25-06-2011  

Katharina Offel wint tweede kwalificatie CSI

Suzanne Tepper 2e, Aniek Poels 3e, Jur Vrieling 4e

Katharina Offel wederom succesvol
 

GEESTEREN – Katharina Offel heerste zaterdag met haar negenjarige bruine ruin Sanctos van het Gravenhof in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente van zondag. Op het 1,55 meter hoge parcours was de voor Oekraïne startende Duitse in de barrage meer dan twee volle seconden sneller dan nummer twee Suzanne Tepper met Alwin Z. Aniek Poels werd derde met Asteria 2 en Jur Vrieling vierde met VDL Bubalu.
Het was een zware proef, waarin slechts tien deelnemers foutloos en op tijd door het basisparcours kwamen. Direct achter de voor Oekraïne rijdende amazone volgden acht ruiters met ieder één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Willem Greve deed dat als snelste en werd daarom elfde met zijn negenjarige donkerbruine KWPN-merrie Sonate. Offel: "De tijd was krap, maar ook weer niet te. Tien combinaties in de barrage op 66 starters is prima."

De Amerikaanse Christine McCrea repte zich met Avenir naar de zege in het groepspringen over 1,45 meter. Haar landgenote Lucy Davis Hannah zorgde met Hannah voor een dubbelslag voor het land van de ‘Stars and Stripes’. Christoph Bruse meldde zich als derde voor de prijsuitreiking met Audrey D. Drie Nederlanders plaatsten zich voor de winnaarronde. Nathalie van der Mei werd achtste met Valesca, Gert-Jan Bruggink tiende met Cash Junior en Wesley Heijdens twaalfde met Ullrich.

Mark Martens vormde zaterdag op het CSI Twente met Zambezi de winnende combinatie in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale van de Youngster Tour in de Goldleague. Met een tijd van 67,51 seconde troefde hij op het parcours op tijd over 1,30/1,35 meter James Paterson-Robinson en Zabor af. De Australiër, in 2010 winnaar van de Grote Prijs van Twente met Niack de l’Abbaye, had 68,41 seconde nodig. De Amerikaan Andrew Ramsay reed met Zerley naar de derde positie. Hij hield Peter Geerink met Zidane en Wout Jan van der Schans met Zorro achter zich.

Bij de twintig foutloze deelnemers waren ook Hendrik Jan Schuttert met Zjonniecara (8), Jur Vrieling met Flashdance (9), Angelique Hoorn met VDL Zapatero (13), Pia-Luise Aufrecht met Anton (16), Jos Lansink met Econoom van het Lindehof (18) en Willem Greve met Carambole (20).

Bron:
HippischTwente.nl
Fotoreportage: Clemens Brughuis en Jan Bril
(Klik hier voor alle 61 foto's van Jan Bril)

Fotoreportage (75 foto's)...

 
25-06-2011  

Pedro van Go Ahead naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft met Go Ahead Eagles overeenstemming bereikt over de transfer van Luis Pedro naar Almelo. De 21-jarige aanvaller kwam met Heracles Almelo (onder voorbehoud van de medische goedkeuring) een contract voor twee seizoenen overeen, met een optie voor nog een jaar. Pedro doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte daar zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij speelde 9 keer voor Feyenoord voordat hij naar Excelsior verkaste (17 duels, 10 goals). Vorig jaar kwam hij bij Go Ahead Eagles 27 keer in actie, waarin hij 14 keer doel trof. "Luis is een talentvolle buitenspeler, een scorende speler ook", aldus directeur Nico-Jan Hoogma. "We zijn blij met zijn komst, hij zal de concurrentie op de flanken aangaan."

 
26-06-2011  

Grote Prijs van Twente voor John Whitaker

Nathalie van der Mei 2e, Julia Kayser 3e op Erve Maathuis
 

GEESTEREN - De Grote Prijs van Twente is zondag gewonnen door de Engelsman John Whitaker. De levende Britse paardensportlegende was op het Erve Maathuis met zijn bruine hengst Argento tien tegenstanders te snel af in de spetterende barrage. Nathalie van der Mei werd op 2,21 seconde van Whitaker tweede met Ultimo. De derde plaats was voor de Oostenrijkse Julia Kayser met Sterrehof's Valdato. Alle overige deelnemers aan de barrage maakten minimaal een fout.
John Whitaker won in de wereld ongeveer alle concoursen van enige naam. Hij komt al een jaar of 25 in Geesteren, maar een overwinning in de hoofdrubriek zat er voor hem nog niet in. Dat verzuim maakte hij zondag goed met Argento, die zilver in goud veranderde. “Ik kom hier heel graag. Het is een prachtig evenement met een geweldig mooi terrein en heel plezierige mensen. In Geesteren heb ik vrienden. Misschien heb ik me in het verleden wel te veel te goed gedaan aan de feesten hier”, grinnikt de 56-jarige Engelsman. “Mijn vrouw heeft me de boodschap meegegeven dat ik dit keer vooral met sport bezig moest zijn.”

Nathalie van der Mei belandde op de positie, die doorgaans het minst aantrekkelijk wordt gevonden. Maar ze was erg in haar nopjes met haar tweede plek op Ultimo, de tienjarige Heartbreaker-zoon (x Indoctro). “Ik wist dat ik niet snel genoeg was geweest toen ik uit de barrage kwam. Maar ik ben hier hartstikke blij mee. Een paar weken geleden kwam ik nog ongelukkig ten val in de barrage van Outdoor Gelderland. Dit is een mooie revanche. Met Ultimo doe ik weer mooi mee. We zien wel hoe ver we komen.”

Ook de Oostenrijkse Julia Kayser, de partner van de Nederlandse topper Marc Houtzager, was meer dan tevreden. “Vooraf had ik niet durven dromen dat ik hier derde zou worden. Ik moest als eerste de barrage in en er kwamen er nog een heleboel van wie ik verwachtte dat ze sneller zouden zijn dan ik.”

Als ze dat al lukte, deden ze dat met uitzondering van Whitaker en Van der Mei niet zonder fouten. De overigen tikten één balk uit de lepels, behalve Leon Thijssen die met Tyson twee keer missprong. De meesten strandden op de laatste hindernis, die kennelijk lastig aan te rijden was. Albert Zoer haalde met Sam de vierde prijs op, Jos Lansink met een majestueus springende Cavalor Valentina van ’t Heike de vijfde. Gerco Schröder bleef met Eurocommerce New Orleans Wout Jan van der Schans met Eurocommerce Seoul net voor. Jur Vrieling werd tiende met VDL Bubalu.

‘Kleine’ Grote Prijs voor Frank Schuttert
Frank Schuttert bewees ook op het Erve Maathuis op dit moment in grootse vorm te verkeren. Met Winchester was hij zondagmorgen in de barrage van de ‘kleine’ Grote Prijs van Twente met zijn tijd van 33,25 seconde zelfs Dennis van den Brink met Royal Dream te snel af. Het verschil tussen de twee prijzenjagers was aan de finish precies 0,17 seconde in het voordeel van de Ommenaar, die recent in onder meer Wierden en Hagen (D) ook al imponeerde. Annelies Vorsselmans reed Eurocommerce Philadelphia in 35,46 seconde naar de derde plaats. 
Frank Schuttert en Annelies Vorsselmans staan de komende dagen ook aan de start tijdens de Almelose Ruiterdagen. Evenals Sjaak Sleiderink en Henk-Jan Schuttert. De broers Schuttert en Sjaak Sleiderink t/m vrijdag, want zaterdag stappen zij op het vliegtuig naar het EK voor Young Riders in Portugal. De Almelose Ruiterdagen zijn overigens traditioneel vrij toegankelijk.

Bron: HippischTwente.nl

Fotoreportage (50 foto's)...

 
26-06-2011  

Nieuwe sponsor voor Gert-Jan Bruggink

 

DE LUTTE - Gert-Jan Bruggink heeft in Primeval een sponsor, die hem al jarenlang trouw is. De ruiter uit De Lutte hoopt samen met zijn vriendin Pia-Luise Aufrecht en stalruiter Rob Schipper op een soortgelijke samenwerking met Trust Equestrian, het huislabel van Equine Industry. Bruggink c.s. tekenen binnenkort een verbintenis met het bedrijf van Teun van Riel, dat gespecialiseerd is in wedstrijdkleding en innovatieve ruitersportartikelen.
Lees verder

 
27-06-2011  

Xander Houtkoop per direct naar Go Ahead Eagles

 

ALMELO - Go Ahead Eagles kan zich verheugen op de komst van Xander Houtkoop van Heracles Almelo. De 22-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer van sc Heerenveen naar Almelo. De Friezen hadden hem in het seizoen 2009-2010 verhuurd aan Emmen. Bij Heracles Almelo kwam Houtkoop afgelopen seizoen tot 6 optredens in de hoofdmacht.

 
27-06-2011  

Govoni's toppaard dood in Geesterense stal

Love Affair vrijdag nog winnaar 1e kwalificatie GP van Twente

De allerlaatste foto van Gianni Govoni met Love Affair waarop hij als winnaar de piste in Geesteren verlaat tijdens de eerste kwalificatieproef voor de Grote Prijs van Twente.
Govoni trok zich terug voor de GP wegens kreupelheid, maar het bleek achteraf ernstiger te zijn.
De foto werd AlmeloNieuws.nl welwillend ter beschikking gesteld door de fotograaf.
 

GEESTEREN – Het toppaard Love Affair van de Italiaan Gianni Govoni is zondagmiddag tijdens het CSI Twente plotseling overleden in zijn stal. Govoni schreef vrijdag nog de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente op zijn naam met de twaalfjarige bruine merrie (v. Quick Star x Garantie). De succesvolle combinatie verwees daarin John Whitaker en Argento, de winnaars van de hoofdrubriek van zondag, en Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings naar de volgende plaatsen.

Ook hoofdveterinair Jan Kraai werd zondag verrast door de dood van Love Affair, die ondanks haar geringe afmetingen tot grootse prestaties in staat bleek. “Ze is van het ene op het andere moment gestorven op stal. De ruiter had haar teruggetrokken, omdat hij dacht dat ze kreupel was. De afgelopen dagen is ze niet door een van de dierenartsen behandeld. De dood van Love Affair kwam daarom ook voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Het paard is, volgens de standaardprocedure bij het overlijden van een paard tijdens een hippisch evenement, aangeboden ter sectie. Daarvoor is ze zondagavond overgebracht naar het Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer, waar duidelijk moet worden wat de eventuele doodsoorzaak is. Heel triest dat dit gebeurt. Maar met 520 paarden op zo’n evenement kun je dit soort dingen helaas nooit uitsluiten. Je hebt nu eenmaal met levende have te maken.”

Gianni Govoni komt al jaren als deelnemer naar het CSI Twente, waar hij in 2003 de Grote Prijs van Twente won met Loro Piana Havinia. Namens de organisatie zegt Rob Maathuis: “Dit is enorm triest en een grote domper op een verder heel geslaagd evenement. We leven erg mee met Gianni en zijn team, met wie we al jaren een erg prettige relatie onderhouden, en wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.”
 

 
27-06-2011  

Ortwin Kommers wint ponyderby in Almelo


Ook deze amazone reed een aardig parcour tijdens de ponyderby.
 

ALMELO – De zwaarste springwedstrijd tijdens de ponydagen is de derby, in Almelo ook wel Little Trial Jumping genoemd. Van de 29 geplaatsten waren er zondagmiddag uiteindelijk slechts 3 foutloos over dit parcours met natuurlijk aandoende hindernissen met wallen en een sloot. Parcoursbouwer Jan Laarhuis hield vast aan de traditie dat de derby evenals vorige jaren ging over een lengte van ruim een kilometer waarbij 27 sprongen te overweldigen waren.
Van de 3 barragekandidaten beet Ortwin Kommers (Moerstraten) met de pony Atlanta het spits af en zette een bijzonder snelle tijd van 42,33 sec. op de chronometer en bleef bovendien foutloos. Kaylee Bloem (Herwen) had zich met Kalypso uitstekend voor de barrage geplaatst, maar dat werd haar toch teveel. Zestien strafpunten was haar lot, toch goed voor de derde prijs.
Het was Beau Graatsma uit Zwolle die de spanning opvoerde door met Topspinner Spirit snel van start te gaan, totdat het balkje viel en het ooh en aah langs de kant ook bij het talrijke publiek de spanning weg nam. Haar snellere eindtijd van 42,13 sec. mocht niet meer baten.
Ortwin Kommert na afloop: ‘Deze derby is voor mij de eerste keer en ik zag er best wel tegenop. Zo’n lang parcours met 27 sprongen rij je niet elke dag. Ik moest als eerste starten en dat geeft extra druk maar ik bleef gelukkig foutloos.’
Voor Ortwin Kommert restte na de prijsuitreiking nog een traditionele onderdompeling in de sloot. Hij bleef er laconiek bij: ‘Och, een nat pak; dat springzadel (Nightrider - red.) maakt het wel goed.’ Grijnzend vertrok hij met zijn nieuwe zadel en pony naar de trailer om de rit naar Moerstraten aan te gaan. De Almelose Ruiterdagen konden voor hem niet meer stuk.

Overige prijswinnaars finales springen:
Klasse M cat. DE: Kars Bonhof, Surprice, PC W.E.T. - Epe, 0-46.08 sec.
Klasse M cat. C: Bobbi Senn van Basel, Chopard, Pc. Klipper – Limbricht, 0-28.68 sec.
Klasse L cat. DE: Danine Pater, Spice Girl, Pc De Klomp – Lunteren, 0-31.09 sec.
Klasse L cat. C: Elike Morsink, Chester, Pc. Berg & Dalruiters – De Lutte, 0-25.19 sec.
Klik hier voor alle uitslagen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-06-2011  

Drentse Marit Leegte wint ponykür Almelo

 

ALMELO − De Kür op muziek is ook bij de ponyruiters een der zwaarste onderdelen in de dressuur. Tijdens de Almelose Ruiterdagen liet de 15− jarige Marit Leegte (Emmen) met haar pony Molenhorn´s Casanova zien een uitstekende Kür op de Allweather bodem van het Twents Hippisch Centrum te kunnen rijden. Ze reed een ijzersterke proef met goed passende en aansprekende muziek, maakte geen fouten en werd daarvoor door de jury beloond. De Drentse kampioene behaalde een score van 67,69 procent en liet daarmee de concurrentie afgetekend achter. Marit´s commentaar tijdens de prijsuitreiking: ´Mijn pony is buiten de ring, net als vandaag, erg ondeugend maar eenmaal in de ring gaat hij echt voor mij´. Toch specialiseert zij zich niet op de dressuur want ook springen doet zij wekelijks en naast de twee pony´s heeft ze ook nog een L paard en ze leidt haar dieren zelf op.
Goede tweede werd Janey Vermunt (Hulst) met haar Prins Melride V. Ze komt al 5 jaar naar Almelo en reed hier voor de derde keer een kür. De pony kent wel het e.e.a. want die werd voorheen gereden door Carlijn de Jonge. Vermunt werd beloond met een score van 64,69 procent.
De 13− jarige Jelle Peeters (Weert), lid van het B− kader, heeft al enige internationale ervaring en werd met zijn Nandor P een prima derde met een score van 64,44 procent. Na afloop werd opa Peeters snel telefonisch geïnformeerd omdat deze juryverplichtingen had in Uden. Opa Peeters is eveneens een paardenman in hart en nieren en heeft o.a. meegewerkt aan het tot stand komen van het cursusboek Kür op muziek.

Overige prijswinnaars finales dressuur:
Klasse Z cat. CDE: Sharon Bastian, Ysselvliedts mathador, Pc Klipper 67,37%
Klasse M cat. BCDE: Matthijs Klopper, Legally Blonde, Pc de Looleeruiters 394 pnt.
Klasse L cat. ABCDE: Carlijn Vaessen, Coelhage’s las vegas, Pc De Heuvelruiters 408 pnt.
Klasse B cat. ABCDE: Gerlin van der Kolk, Amazing Diamond, Pc De Eschruitertjes 401 pnt.
Klik hier voor alle uitslagen.

 
28-06-2011  

Scheidsrechter Braamhaar een kei in ´suppen´

 

ENTER – Het dorp Enter is natuurlijk al wereldberoemd door het toetsenbord van de pc, de klompen, de goede wielrenners die er hun´roots´ hebben en door de surfplanken van Mistral die vanuit Enter de wereld veroverden. Tegenwoordig is eigenaar Ado Huisman met Mistral vooral sterk in sportieve kleding.
Nu echter zet scheidsrechter Erik Braamhaar Enter weer op de kaart door te gaan ´suppen´, een sport uit ´down under´ door op een soort surfplank het Standing Up Paddling (SUP)te gaan beoefenen. Daarmee is het plankje dus eveneens weer terug op zijn ´roots´. 

 
28-06-2011  

Loting Joyce van Baaren WQT OS-2012 in Baku


Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Van 30 Juni tot en met 3 Juli vindt het Wereld Kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen 2012 plaats. Dit wordt gehouden in Baku, Azerbadzjan. Tijdens dit toernooi valt er een ticket voor de Olympische Spelen in London te verdienen. Bij reguliere wedstrijden vindt er competitie plaats in 8 dames- en 8 herengewichtsklasses. Tijdens de Olympische Spelen worden gewichten samengevoegd en deze klasses worden ook gehanteerd tijdens de kwalificatietoernooien. In totaal zijn er dus 4 dames- en 4 herengewichtsklasses. Elk land mag echter maximaal 2 dames en 2 heren naar dit mondiale kwalificatietoernooi sturen.
De Taekwondo Bond Nederland heeft Joyce van Baaren van Taekwondo Oude Luttikthuis geselecteerd om hieraan deel te nemen in de Olympische gewichtsklasse tot 67kg. Dit heeft ze mede te danken aan haar prestatie tijdens de recente Wereld Kampioenschappen in Korea waar ze een 5de plek wist te behalen. Tevens zullen Deborah Louz (Dames -57kg), Dennis Bekkers (Heren -68kg) en Tommy Mollet (Heren -80kg) voor Nederland aan de start verschijnen.
Donderdag 30 Juli is de dag dat Van Baaren gaat proberen een ticket voor London te bemachtigen. Om dit te realiseren zal Van Baaren een podiumplek moeten bemachtigen. In haar eerste partij mag ze aantreden tegen Gladys Mwaniki uit Kenia. Haar tweede partij zal hoogstwaarschijnlijk tegen Mi-Kyung Kim uit Korea zijn.
Leuk detail is dat haar Coach Thijs Oude Luttikhuis zich 7 jaar geleden wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Athene(2004) waarbij het kwalificatietoernooi ook in Baku plaatsvond. Wellicht dat dit gegeven voor een positieve stimulans gaat zorgen.
Mocht Van Baaren zich niet weten te kwalificeren in Baku dan is er nog een mogelijkheid, namelijk het Europese Kwalificatietoernooi in Januari 2012. Dit vindt plaats in Kazan, Rusland. Ook hiervoor geldt dat een podiumplek voldoende is voor kwalificatie. De selectie hiervan wordt na afloop van het Wereld Kwalificatietoernooi bekend gemaakt.

 
30-06-2011  

G. Schröder en GJ Bruggink op Almelose Ruiterdagen


Gerco Schröder (links) kwam vandaag al even kijken hoe zijn broers Ben en Wim en de eveneens voor BWG Stables rijdende Tom Brinkman het er van af brachten. Gerco komt vrijdag eveneens aan de start.
  ALMELO – Gerco Schröder staat morgen aan de start tijdens de Almelose Ruiterdagen en niet bij de Global Champions Tour in het Portugese Estoril. De Tubbergernaar zag in overleg met zijn werkgever Eurocommerce en bondscoach Rob Ehrens af van een lange autoreis naar Portugal omdat er geen vliegtransport mogelijk was en ook de wedstrijden in Aken nadert. Hij geeft er de voorkeur aan zijn paarden wat rust te gunnen. In Almelo brengt hij Eurocommerce Singapore aan de start en het zou zomaar kunnen zijn dat hij zich plaatst voor de Grote Prijs van Almelo die zaterdagavond verreden wordt.
Weerseloër Jeroen Dubbeldam gaat wel naar Estoril en brengt daar BMC Van Grunsven Simon en BMC Willow aan de start. Ook de Young Riders Sjaak Sleiderink, Dominique Roelofsen en de broers Henk-Jan en Frank Schuttert starten in Portugal op het EK voor Young Riders en junioren. Desondanks rijden zij ook vrijdag nog in Almelo en stappen zaterdag op het vliegtuig.
De organisatie werd ook verblijdt met de bijschrijving van Gert-Jan Bruggink. Hij was door de KNHS geselecteerd voor de wedstrijden in het Franse Sandillon maar ook hij geeft de voorkeur aan Almelo na zes weken voortdurend op reis te zijn geweest.
Lees verder...

 
30-06-2011  

Liza Tiebot op dreef bij Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO - Liza Tiebot was donderdag goed op dreef in de klasse M-klassiek tijdens de Almelose Ruiterdagen. de amazone uit Olst legde in groep 1 met Apache beslag op de eerste en met PST Amador op de derde plaats. Bart van Ooijen nam met Antaris de tweede plek voor zijn rekening. Snelste deelnemer van de dag was echter Bianca Schoenmakers in de derde groep. Ze werd daarin met California Girl Z niet alleen eerste, maar met Wannahave ook nog eens tweede, voor Jacques Wilmink met Asjemenou.
Bron: HippischTwente.nl – Lees hier verder.

 
30-06-2011  

Janneke Punte opnieuw sterkste in dressuur Z2

 

ALMELO - Net als maandag vormden Janneke Punte (foto) en Feinsliebchen donderdag de sterkste combinatie in de klasse Z2 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Het verschil met de directe concurrenten was dit keer echter minimaal. Punte moest in de eerste proef met 220 punten zelfs buigen voor Lisanne Schippers, die met Mister Macho genhonoreerd werd met 224 punten. In de tweede reeks zette Janneke Punte (228) de nadelige marge echter alsnog om in een voordelige positie. Schippers scoorde toen 222 punten.
Bron: HippischTwente.nl – Lees hier verder.

 
30-06-2011  

Rabobank verlengt sponsoring AWV De Zwaluwen

 

ALMELO - De Almelose Wielervereniging AWV De Zwaluwen en Rabobank Noord Twente gaan opnieuw de samenwerking aan voor de komende jaren. Vorige week werd het bestaande contract van Rabobank Noord Twente met de wielervereniging verlengd.
Al meer dan tien jaar sponsort de Rabobank de wielervereniging uit Almelo. De wielersport is een pijler uit het sponsorbeleid van de Rabobank. Peter Franke, penningmeester van de vereniging, vertelt: “De Rabobank draagt de wielersport een warm hart toe. Door de betrokkenheid van de Rabobank bij onze club zijn wij als vereniging beter in staat om randvoorwaarden te creëren, zoals het parcours en de juiste begeleiding, zodat de wielrenners zich onder optimale omstandigheden kunnen ontplooien.”

Wielerclinic speciaal voor klanten van de Rabobank
Speciaal voor klanten van de Rabobank organiseren beide partijen samen een wielerclinic op zaterdag 27 augustus 2011. Er wordt aandacht besteed aan alle facetten van het wielrennen, zoals techniek, onderhoud, voeding, remmen en schakelen. Ook ex-wielerprof Rob Harmeling zal deze dag aanwezig zijn! Aanmelden kan via rabobank.nl/noordtwente. Geef u snel op! Dit kan tot uiterlijk 10 juli 2011. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar en Rabobankleden genieten voorrang. 

 
30-06-2011  

AKC Ermasport heeft nieuwe trainersstaf

 

ALMELO – Het gedegradeerde AKC Ermasport gaat de nieuw competitie in met een gehele nieuwe technische staf voor het eerste team. Als opvolger van trainer/coach Hans Stokkentré gaat het duo Hugo Binken/Gert Schorn het eerste team leiden en blijft Tom Snellink trainer/coach van het tweede team. Dick Kappert blijft de begeleiding van de selectie op zich nemen.
Ook bestuurlijk verandert er een en ander. Voorzitter Martin Kroeskop wordt opgevolgd door Raymond Eijke die tevens de Public relations zal verzorgen, secretaris Grada Blömer wordt opgevolgd door Kim Kiffen en penningmeester R. Hinnen wordt opgevolgd door zittend bestuurslid Rob Bentsink.

Archief
Terug naar vorige pagina