Sportberichten


Plaatsing  
 
17-06-2011  

Webton Twente trekt zich terug uit A-League

Overstap naar IISPA Almelo niet gelukt
 

In de afgelopen maanden heeft Webton Twente gekeken naar mogelijkheden om aanvullende sponsoren aan te trekken. Webton Internetdesign, de hoofdsponsor die twee jaar geleden de promotie naar de A-League financieel mogelijk maakte, had ook voor het komende seizoen haar medewerking toegezegd, maar om hoger te eindigen in de hoogste klasse moesten er ook andere sponsors aangetrokken worden. Dat is niet gelukt.

IISPA
Er zijn gesprekken geweest met meerdere mogelijke sponsoren. Samen met de gemeente Almelo is gekeken naar een verhuizing naar de Almelose topsportaccommodatie IISPA. Ook is de mogelijkheid om samen te werken met Pollux en FC Twente onderzocht. “We hebben ons enorm ingezet om een A-League waardige ploeg neer te zetten, met een budget dat past bij topsport”, aldus voorzitter Gert Oude Veldhuis, “daarbij hebben we van veel partijen veel steun gehad. De gemeente Almelo heeft zich echt fantastisch ingezet, maar helaas heeft dat toch niet het gewenste resultaat opgeleverd.”

Ambities voor topvolleybal in Twente blijven onverminderd bestaan. Oude Veldhuis: “We blijven ons inzetten voor A-League volleybal in de regio. We doen nu een stapje terug, maar hopen wel op korte termijn weer naar boven te kunnen kijken. Dat kunnen we niet alleen, we zullen echt met alle clubs in de regio ons moeten inzetten om dit te realiseren.”

Voor komend seizoen stond Webton Twente voor de opgave een flinke vernieuwing in de selectie door te voeren. Zo vertrok spelverdeler Daan van Haarlem naar Orion en tekende Steven Eertman een overeenkomst bij Dynamo Apeldoorn. Een aantal spelers stopt daarnaast om diverse redenen (blessures, maatschappelijke carrière). “Met name voor de spelverdelerspositie bleek het heel moeilijk een eredivisiewaardige kandidaat te vinden. In de regio zijn momenteel geen spelers die dat niveau al aankunnen, en (inter)nationaal zouden we flink de knip moeten trekken. Die keuze vonden we onverantwoord”, aldus Oude Veldhuis. De huidige selectie is inmiddels geïnformeerd over het besluit.

Archief
Terug naar vorige pagina