Sportberichten


Plaatsing  
 
27-06-2011  

Ortwin Kommers wint ponyderby in Almelo


Ook deze amazone reed een aardig parcour tijdens de ponyderby.
 

ALMELO – De zwaarste springwedstrijd tijdens de ponydagen is de derby, in Almelo ook wel Little Trial Jumping genoemd. Van de 29 geplaatsten waren er zondagmiddag uiteindelijk slechts 3 foutloos over dit parcours met natuurlijk aandoende hindernissen met wallen en een sloot. Parcoursbouwer Jan Laarhuis hield vast aan de traditie dat de derby evenals vorige jaren ging over een lengte van ruim een kilometer waarbij 27 sprongen te overweldigen waren.
Van de 3 barragekandidaten beet Ortwin Kommers (Moerstraten) met de pony Atlanta het spits af en zette een bijzonder snelle tijd van 42,33 sec. op de chronometer en bleef bovendien foutloos. Kaylee Bloem (Herwen) had zich met Kalypso uitstekend voor de barrage geplaatst, maar dat werd haar toch teveel. Zestien strafpunten was haar lot, toch goed voor de derde prijs.
Het was Beau Graatsma uit Zwolle die de spanning opvoerde door met Topspinner Spirit snel van start te gaan, totdat het balkje viel en het ooh en aah langs de kant ook bij het talrijke publiek de spanning weg nam. Haar snellere eindtijd van 42,13 sec. mocht niet meer baten.
Ortwin Kommert na afloop: ‘Deze derby is voor mij de eerste keer en ik zag er best wel tegenop. Zo’n lang parcours met 27 sprongen rij je niet elke dag. Ik moest als eerste starten en dat geeft extra druk maar ik bleef gelukkig foutloos.’
Voor Ortwin Kommert restte na de prijsuitreiking nog een traditionele onderdompeling in de sloot. Hij bleef er laconiek bij: ‘Och, een nat pak; dat springzadel (Nightrider - red.) maakt het wel goed.’ Grijnzend vertrok hij met zijn nieuwe zadel en pony naar de trailer om de rit naar Moerstraten aan te gaan. De Almelose Ruiterdagen konden voor hem niet meer stuk.

Overige prijswinnaars finales springen:
Klasse M cat. DE: Kars Bonhof, Surprice, PC W.E.T. - Epe, 0-46.08 sec.
Klasse M cat. C: Bobbi Senn van Basel, Chopard, Pc. Klipper – Limbricht, 0-28.68 sec.
Klasse L cat. DE: Danine Pater, Spice Girl, Pc De Klomp – Lunteren, 0-31.09 sec.
Klasse L cat. C: Elike Morsink, Chester, Pc. Berg & Dalruiters – De Lutte, 0-25.19 sec.
Klik hier voor alle uitslagen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina