Sportberichten


Plaatsing  
 
27-06-2011  

Drentse Marit Leegte wint ponykür Almelo

 

ALMELO − De Kür op muziek is ook bij de ponyruiters een der zwaarste onderdelen in de dressuur. Tijdens de Almelose Ruiterdagen liet de 15− jarige Marit Leegte (Emmen) met haar pony Molenhorn´s Casanova zien een uitstekende Kür op de Allweather bodem van het Twents Hippisch Centrum te kunnen rijden. Ze reed een ijzersterke proef met goed passende en aansprekende muziek, maakte geen fouten en werd daarvoor door de jury beloond. De Drentse kampioene behaalde een score van 67,69 procent en liet daarmee de concurrentie afgetekend achter. Marit´s commentaar tijdens de prijsuitreiking: ´Mijn pony is buiten de ring, net als vandaag, erg ondeugend maar eenmaal in de ring gaat hij echt voor mij´. Toch specialiseert zij zich niet op de dressuur want ook springen doet zij wekelijks en naast de twee pony´s heeft ze ook nog een L paard en ze leidt haar dieren zelf op.
Goede tweede werd Janey Vermunt (Hulst) met haar Prins Melride V. Ze komt al 5 jaar naar Almelo en reed hier voor de derde keer een kür. De pony kent wel het e.e.a. want die werd voorheen gereden door Carlijn de Jonge. Vermunt werd beloond met een score van 64,69 procent.
De 13− jarige Jelle Peeters (Weert), lid van het B− kader, heeft al enige internationale ervaring en werd met zijn Nandor P een prima derde met een score van 64,44 procent. Na afloop werd opa Peeters snel telefonisch geïnformeerd omdat deze juryverplichtingen had in Uden. Opa Peeters is eveneens een paardenman in hart en nieren en heeft o.a. meegewerkt aan het tot stand komen van het cursusboek Kür op muziek.

Overige prijswinnaars finales dressuur:
Klasse Z cat. CDE: Sharon Bastian, Ysselvliedts mathador, Pc Klipper 67,37%
Klasse M cat. BCDE: Matthijs Klopper, Legally Blonde, Pc de Looleeruiters 394 pnt.
Klasse L cat. ABCDE: Carlijn Vaessen, Coelhage’s las vegas, Pc De Heuvelruiters 408 pnt.
Klasse B cat. ABCDE: Gerlin van der Kolk, Amazing Diamond, Pc De Eschruitertjes 401 pnt.
Klik hier voor alle uitslagen.

Archief
Terug naar vorige pagina